بررسی ها نشان می دهد سیاست های حمایت گرایانه جمهوری اسلامی ایران سبب شده ما بواسطه عدم وابستگی به زنجیره تامین کالای بین المللی کمترین آسیب را ببینیم.
پژوهش خبری صدا وسیما: شیوع ویروس کرونا از طرف سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک بیماری همهگیر جهانی یا «پاندمی» معرفی شده است. پاندمی به شرایطی گفته میشود که یک بیماری همزمان در چندین کشور از فردی به فردی دیگر منتقل شوند. این عبارت تنها برای بیماریهای واگیرداری استفاده میشود که در چندین کشور به میزان قابل توجهی از فردی به فردی دیگر منتقل شوند و بهداشت جهانی را با تهدیدی جدی مواجه کند.حالا ویروس کرونا به یک پاندمی نگران کننده تبدیل شده است.«تدروس آدهانوم»دبیرکل سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که کرونا، کووید ۱۹ به مرحله همهگیری جهانی رسیده است.
تجربه این روزهای شیوع کرونا نشان می دهد کشورهایی که کاملا در اقتصاد جهانی هضم شده اند و وابستگی آنها به چرخه کار بین المللی زیاد است متحمل خسارت های بیشماری شده اند.در مقابل کشورهایی که وابستگی چندانی به چرخه کار بین المللی ندارند و به سیاست «حمایتگرایانه داخلی» روی آوردند توانسته اند خود را تا حدود زیادی از تبعات موجود دور نگه دارند.در این پژوهش دیدگاههای آقای «مرتضی نشاط» کارشناس مسائل اقتصاد بین الملل درباره سیاست اقتصادی حمایت گرایانه ایران و تاثیرات آن در شرایط فعلی مورد توجه قرار گرفته است و در پایان نیز راهکارهای پیشنهادی برای مقابله با ویروس کرونا مورد توجه قرار گرفته است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: علی ظریف