رییس انجمن تغذیه ایران، به تشریح اهمیت تغذیه سالم در پیشگیری از ابتلا به کرونا و هنگام بیماری پرداخت.
این متخصص علوم تغذیه افزود: حدود ۲۴ تا ۲۸ درصد از بیماران بستری در بیمارستانهای ایران دچار سوء تغذیه هستند که متأسفانه این امر باعث طولانی شدن مدت زمان بستری بیمار میشود و درمان را با اخلال جدی مواجه میکند. ضمن اینکه هزینههای مادی و معنوی زیادی به بیمار و خانواده او تحمیل میکند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور به راهکارهای تغذیهای پیشگیری از ابتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: شاه کلید پیشگیری از ابتلا به کرونا افزایش و تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن از طریق تغذیه سالم و اصلاح سبک زندگی است.
رییس دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که سیستم ایمنی به دو بخش اختصاصی و غیر اختصاصی تقسیم میشود، افزود: غیر اختصاصی، شامل پوست، آنزیم لیزوزوم، لایههای مخاطی همچون گوارش، تنفس و گلبولهای سفید است و اختصاصی، شامل لنفوسیتهای T و B است.
وی به افزایش فعالیت فیزیکی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه، خواب کافی و پرهیز از اضطراب اشاره کرد و گفت: در هنگام بیماری و مواقعی که بدن مورد هجوم قرار میگیرد مواد غذایی لازم یا از ذخایر داخل بدن تأمین میشوند یا از طریق خوراکی که تأمین آنها نقش محوری دارد.
آقای میرزای رزاز گفت: افراد دچار بیماریهای زمینهای مانند دیابت، بیماریهای مزمن و حاد تنفسی و نقص سیستم ایمنی، نیازمند مراقبتهای ویژه تغذیهای هستند.
وی تأکید کرد: چنانچه شرایط رعایت اصول کلی تغذیه سالم فراهم باشد همه ویتامینها و املاح برای بدن تأمین میشود. ولی در صورت وجود بیماریهای زمینهای مانند دیابت، بیمارهای مزمن تنفسی و نقص در سیستم ایمنی میتوانند با مشورت متخصصان تغذیه از طریق مصرف مکملها میزان لازم برای تأمین سلامت خود را مصرف نمایند.
آقای میرزای رزاز در ارتباط با نقش ویتامین C گفت: اکنون جای بحث دارد و برخی از منابع معتبر توصیه به استفاده نکردن از این نوع ویتامین در هنگام ابتلا به کرونا دارند، از این رو در شرایط بیماری و هایپرکاتابولیک نیاز به افزایش دریافت کالری با متخصص تغذیه مشاوره شود.
وی به ویژگیهای غذاهای سالمتر اشاره کرد و افزود: شرایط پخت غذای سالم و بهداشتی به طور کامل رعایت شود، خودداری از مصرف غذاهای نیمه پخته مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ عسلی، محدودیت جدی در استفاده از سرخ کردنیها و خودداری از زمانهای پخت خیلی طولانی برای حفظ ارزش غذایی مواد غذایی، باید مورد توجه قرار گیرد.
این متخصص تغذیه گفت: توجه ویژه به صبحانه کامل مانند استفاده از عدسی، لوبیا، تخم مرغ، سبزیجات، حبوبات، مصرف زرد چوبه به همراه زعفران، دارچین و سیر، مصرف شود.
وی افزود: بهتر است همراه غذا، پیاز خام یا سالاد و سبزیجات، روغن زیتون و لیموترش یا نارنج مصرف شود.
آقای میرزای رزاز گفت: استفاده از میان وعدهها مثل میوه، انواع مغزها و شکلات تلخ به عنوان منابع آنتی اکسیدان، مورد توجه قرار گیرد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، بر استفاده نکردن از غذاهای فوری (فست فودها) و تهیه غذا از غذاخوریهای غیر معتبر تأکید کرد.