در ۱۰ ماهه امسال
افزایش ۲۰ درصدی وزن صادرات غیرنفتی
رئیس سازمان توسعه تجارت از افزایش۲۰ درصدی وزن صادرات غیر نفتی در ۱۰ ماهه امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما رئیس سازمان توسعه تجارت در نشست خبری رونمایی از نرمافزار راهنمای تجارت گفت: در ۱۰ ماه امسال ۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی داشتیم که از نظر وزنی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشت.
زادبوم اضافه کرد: در این مدت ۳۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار نیز واردات داشتیم که در ظاهر تراز تجاری، قدری منفی بوده است، اما با توجه به افزایش وزن صادرات باید گفت که در حقیقت صادرات افزایش یافته و تراز واقعی مثبت است که به علت کاهش قیمت پایه صادراتی، ارزش صادراتی در این مدت روند کاهشی را نشان میدهد.
وی درباره رویکردهای سازمان توسعه تجارت برای رونق بخشی به صادرات گفت: نقشه راه صادرات را تدوین و برنامههای تشویقی را تهیه کردیم ضمن اینکه برای رونقبخشی به صادرات، اصلاح ساختار سازمان توسعه تجارت را نیز آغاز کردیم ضمن اینکه در رویکردهای ما رونق تولید باید رونق صادرات را در پی داشته باشد البته در این باره نهضت ساخت داخل نیز راه افتاد تا دستیابی حداکثری به خودکفایی و رفع مشکل تولیدکنندگان محقق شود.
زادبوم درباره رونمایی از نرم افزار راهنمای تجارت گفت: این نرم افزار با هدف دسترسی فعالان اقتصادی و صادرکنندگان به خدمات تجاری در گوشیهای همراه راهاندازی شده است ضمن اینکه آمادگی داریم با راهنمایی صادرکنندگان نقاط ضعف احتمالی این نرم افزار را نیز رفع کنیم.
سامانه راهنمای تجارت؛ بستری برای ارائه اطلاعات دقیق تجاری
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: نرم افزار و سامانه راهنمای تجارت بستری برای تازه واردان در حوزه تجارت خارجی است که میخواهند اطلاعات دقیق در این حوزه را به دست آورند.
علی رهبر در مراسم رونمایی از این نرم افزار افزود: در بخش جستجوهای کالای این نرم افزار، از موتور مدیریت ضوابط سامانه ثبتارش استفاده شده است و این امکان را فراهم خواهد کرد تا به صورت برخط بتوان از آخرین تغییرات سامانه ثبت سفارش مطلع شد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران نیز در این مراسم گفت: راه اندازی سامانه راهنمای تجارت، با توجه به تغییرات پیاپی بخشنامهها و دستورالعملهای مرتبط با حوزههای اقتصادی به ویژه تجارت خارجی، قطعا میتواند به توزیع اطلاعات به صورت شفاف و سریع به همه بازرگانان منتهی شود.
محمد لاهوتی افزود: این سامانه با ارایه آخرین اطلاعات و آمار مرتبط با بازارهای هدف صادراتی و کالاهای صادراتی ایران، تجارت خارجی را تا حدودی تسهیل کرده و میتواند با ارایه بهنگام اطلاعات به صادرکنندگان و واردکنندگان، در بهبود محیط کسب و کار موثر باشد که این همواره یکی از مطالبات بخش خصوصی بوده است.
وی گفت: دسترسی این سامانه به پرتال و بخشی از اطلاعات دستگاههای دولتی مرتبط میتواند یاری رسان فعالان اقتصادی باشد؛ ضمن اینکه باید تاکید کرد به روزرسانی لحظهای و برخط این نرم افزار، بسیار مهمتر از راه اندازی آن است؛ زیرا خلق یک سامانه در دنیا کار پیچیدهای نیست، اما پویا و زنده نگاه داشتن آن امری مهم به شمار میرود.
همچنین معاونت استانها و تشکلهای اتاق ایران در این مراسم گفت: با توجه به اینکه امروز هر چه فعال حوزههای اقتصادی اگاهتر و مطلعتر باشد، موفقتر خواهد بود، نرم افزار راهنمای تجارت از اهمیت بالایی برای بازرگانان برخوردار است.
مظفر علیخانی افزود: فعالیت این نرم افزار در اطلاع رسانی حوزه سیاستهای ارزی، آماری و اطلاعات میتواند حاکمیت و تشکلهای اقتصادی را به هم نزدیکتر کند تا به بازارهای صادراتی بیشتری متصل شویم و پیوندهایی میان ما و اقتصاد جهانی ایجاد شود.
وی گفت: این سامانه به عنوان گام نخست ارزشمند است، اما بدون تردید نیاز به فعالیت بیشتر دارد به ویژه اینکه حوزه تجارت، بر پایه آمارها و اطلاعات است که این آمار باید به سرعت به روز شده و کاربردی باشد تا فعال اقتصادی بتواند به سرعت و به موقع از آن استفاده کند.
علیخانی افزود: البته سازمان توسعه تجارت باید تعامل و همکاری بیشتری با اتاق بازرگانی ایران داشته باشد تا اطلاعاتی که در اتاق ایران تولید میشود به عنوان یک مرکز اطلاعاتی دردسترس صادرکنندگان قرار گیرد.
وی گفت: این نرم افزار باید چند زبانه باشد تا از هر جای دنیا بتوان از آن استفاده کرد. البته خروجیهای این نرم افزار میتواند از تبعیض و رانت جلوگیری کند ضمن اینکه دیگر هر فرد با نزدیک شدن به افراد و سازمانهای تصمیم ساز نمیتواند با سرعت بیشتر به اطلاعات دسترسی پیدا کند.
رونمایی از نرم افزار راهنمای تجارت
نرم افزار راهنمای تجارت در مراسمی با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و صادرکنندگان و فعالان اقتصادی رونمایی شد.
مدیرکل دفتر خدمات اطلاعات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران در این مراسم گفت: هدف از ایجاد نرم افزار راهنمای تجارت آن است که ابزارهای نوین اطلاع رسانی با هدف فراهم شدن دسترسی سریع و آسان و برای تحقق دولت الکترونیک، در اختیار فعالان اقتصادی و صادرکنندگان قرار گیرد.
عباس خالقی تبار افزود: این نرم افزار، امکان جستجوی برخط کدهای تعرفه کتاب مقررات و صادرات را برای بازرگانان فراهم میکند ضمن اینکه نیازهای بازرگانان در این نرم افزار لحاظ و در آن تلاش شده است تا آخرین مقررات و قوانین، آموزشها و بخشنامهها ارائه شود.
وی افزود: بهبود مستمر، نصب آسان، اشتراک گذاری موثر از جمله ویژگیهای نرم افزار راهنمای تجارت است ضمن اینکه در این نرم افزار، اسناد قابل اشتراک گذاری بوده و دوازده ویژگی مورد نیاز صادرکنندگان و فعالان اقتصادی در آن گنجانده شده است.
مدیرکل دفتر خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه سه محصول برای اطلاع رسانی در حوزه تجاری ارائه خواهیم کرد گفت: نرم افزار راهنمای تجارت، نخستین محصول در این باره بود که بنا داریم تا پایان سال، پرتال تعاملی میان مدیران سازمان توسعه تجارت و فعالان اقتصادی و تا دو ماه آینده گزارشهای تحلیلی مبتنی بر دادههای داخلی و خارجی مورد نیاز صادرکنندگان را رونمایی کنیم.
خالقی افزود: نمایشگاه ها، هیئتهای تجاری، کالاهای صادراتی، آمار صادرات، بازارهای صادراتی، مقررات و بخشنامه ها، اخبار تجاری، اطلاعات اتاق بازرگانی، رایزنان تام الاختیار و اطلاعات وابستگان اقتصادی سفارتخانههای ایران در خارج از کشور در نرم افزار راهنمای تجارت طراحی و بارگذاری شده است.