اسلامی در مراسم بهره برداری از ۵۶ طرح حمل و نقل ریلی
ارتقای کیفیت ناوگان ریلی در دستور کار قرار دارد
وزیر راه: ارتقای کیفیت ناوگان باری و مسافری، اتصال پنج مرکز استان به شبکه ریلی و احداث خطوط دوم از محورهای اصلی توسعه حمل و نقل ریلی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،
وزیر راه و شهرسازی در مراسم بهره برداری از ۵۶ طرح حمل و نقل ریلی در دهه فجر که به صورت همزمان و از طریق ویدئو کنفرانس در ۱۳ استان و ناحیه کشور در راه آهن تهران برگزار شد گفت: ارتقای کیفیت ناوگان باری و مسافری، اتصال پنج مرکز استان به شبکه ریلی و احداث خطوط دوم به همراه نگهداری و بازسازی خطوط سه محور اصلی توسعه حمل و نقل ریلی است.
آقای محمد اسلامی افزود: نخستین محور برنامه ما در بخش ریلی، کیفیت بخشی به ناوگان بار و مسافر بود که در سال جاری شاهد اقدام متفاوت در مقایسه با سال گذشته بودیم.
اسلامی اضافه کرد: دومین محور، توسعه زیرساختهای ریلی بود که دولت متعهد به اتصال پنج مرکز استان به شبکه ریلی شد و حالا پس از تحقق آن، بنا داریم ۳ طرح دیگر به طول ۱۰۰۰ کیلومتر را تا ۱۴۰۰ و پیش از پایان دولت به شبکه اضافه کنیم.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص محور سوم توسعه حمل و نقل ریلی نیز گفت: احداث خطوط دوم و همچنین بهسازی و روزآمد کردن خطوط موجود نیز در دستور کار قرار گرفت تا بتوانیم فعالیتهای لجستیکی را از این طریق تقویت کرده و برنامه جامع لجستیک کشور را به پیش ببریم.
وی افزود: طرحی که ۴۵ سال قبل با هدفی دیگر مد نظر برنامه ریزان اقتصادی قرار داشت، امروز با رویکرد متفاوت و دیدگاه لجستیکی انجام شده و به ثمر نشست و اینچه برون که به علت دلایل ساده ای، جزو مسایل غامض و سخت راه آهن شده بود، با پیگیریها حل و فصل و موانع آن برطرف شد و بزودی گامهایی برای زیر بار رفتن این منطقه مهم و حساس اقتصادی، برداشته خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی کیفیت بخشیدن به خدمات مسافران و ارتقای ایمنی سفر را جزو لاینفک سفر دانست و تصریح کرد: باید تلاش کنیم بهره وری خطوط را ارتقا دهیم چراکه این امر نشان دهنده زنده بودن جریان فکری در راه آهن و پویا و بانشاط بودن جامعه ایران است.
وی افزود: باید به صورت هدفمند و با برنامه مدون، سهم ریل در حمل و نقل کشور را افزایش دهیم.
بهره برداری از ۵۶ طرح ریلی در کشور
با حضور وزیر راه و شهرسازی، آیین بهره برداری همزمان از ۵۶ طرح عمرانی در ۱۳ استان برگزار شد.
این طرحها با اعتبار ۶ هزار میلیارد ریال در استانها و نواحی هرمزگان، اصفهان، تهران، کرمان، یزد، شمال شرق ۲، خراسان، شمال شرق ۱، شمال غرب، جنوب، لرستان و فارس بهره برداری شده است.
بهسازی سالن ctc سالن سیرجان، نصب تراک محور ایستگاه جنت آباد هرمزگان، خط دوم خطوط ساسان - شبنم، و خط دوم سیستان - اصفهان و اصفهان - ایرانکوه، بازسازی خط رنگان - ابیازن به طول ۲۲ کیلومتر، احداث و راه اندازی ترن واش واگنهای مسافری، بازسازی خطوط ۱ و ۲ واگن خانه ایستگاه تهران، احداث تقاطع غیرهمسطح کیلومتر ۱۹ اسلامشهر، احداث پل زیرگذر ماشین رو باغ صالح در کیلومتر ۴۵ پیشوا - ورامین، بازسازی خط فرد بلاک تهران - ری، احداث خط فرعی مجتمع فولاد زرند ایرانیان کرمان، احداث خط عریض ایستگاه اینچه برون، احداث خط دوم میبد - ارژنگ در یزد، احداث مرکز تعمیرات لکوموتیو مشهد، نصب آسانسور و پله برقی در ایستگاه سمنان و شاهرود، بازسازی سکوی اول ایستگاههای خرمدره و میانه و زنجان، بازسازی خط بلاک قارون - بیشه به طول ۱۷ کیلومتر و همچنین احداث دیوار گارد بلاست حدفاصل رودک - ازنا در لرستان، مهمترین طرحهایی بود که امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در ایستگاه راه آهن تهران و به صورت ویدئو کنفرانس در نواحی ۱۳ گانه کشور به بهره برداری رسید.