هفتمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی ایران با پیام حضرات آیات حسن زاده آملی و جوادی آملی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران آغاز بکار کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، نایب رییسِ شورای عالی اخلاق پزشکی در این همایش، اخلاق را عنصری حیاتی در پزشکی و علوم زیستی دانست که در برخی موارد از قبیل پیوندِ اعضاء مرگ مغزی، سلولهای بنیادین و سیاست های نوین بهداشتی- درمانی، نیازمند بازنگری جدی است.
دکتر باقر لاریجانی رابطه پزشک و بیمار را فقط یکی از بخش های اخلاق پزشکی دانست و گفت: ایران از لحاظ قانون و اجرا در این بخش، یکی از کشورهای پیشتاز منطقه است.
وی با اشاه به اینکه برنامه اخلاق پزشکی در ایران برنامه ای ریل گذاری شده است دستیابی به چارچوب مبنایی ایرانی - اسلامی مبتنی بر میراث اخلاق پزشکیِ ایرانی - اسلامی را ضروری دانست و افزود: توسعه یافتگیِ پژوهش و آموزش، دستیابی به این هدف را ممکن می سازد.
نایب ریییس شورای عالی اخلاق پزشکی از تدوین نخستین دایره المعارفِ اخلاق پزشکیِ جامعه اسلامی با همکاری متخصصان بین المللی خبر داد که در مرحله نخست با 110 مدخل داخلی و بین المللی در حال انجام است.
وی به وقوع سالانه حدود ۵۰۰هزار سقط جنینِ غیرقانونی در کشور اشاره کرد و گفت: باید با ایجاد نهضتی در جامعه پزشکی، امکان اجرای این عمل را به حداقل برسانیم.
دکتر لاریجانی وجود راهنمای بالینی در حوزه مدیریت بحران و پیوند کلیه را در کشور ضروری دانست.
نایب ریییس شورای عالی اخلاق پزشکی همچنین رضایت مندی از خدمات پزشکی در ایران را 97و3دهم درصد و نارضایتی را فقط 2و7 دهم اعلام کرد و بر افزایش نظارتهای اخلاقی برای به حداقل رساندن این مورد تاکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران نیز در این همایش، با تاکید بر این که اخلاق را نباید ابزار قرار داد، رعایت اصول اخلاق حرفه ای میان پزشک و بیمار را موجب مودت و همدلی دانست و گفت: معرفی الگوهای اخلاق پزشکی باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
رييس هفتمين کنگره سالانه اخلاق پزشکي ايران هدف از برگزاری این کنگره را نهادینه شدن فرهنگ اخلاق پزشکی و به اشتراک گذاشتن آن در دانشگاهها و مراکز درمانی دانست و گفت: تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی (با محوریت اخلاق در آموزش)، کمیته های اخلاق بیمارستانی و راهنمای عمومی اخلاق حرفه ای شاغلان حرف پزشکي و وابسته سازمان نظام پزشکي از محورهاي اين کنگره کشوري است.
دکتر سیدعباس موسوی با اشاره به بررسی موضوع اخلاق پزشکي، نقش و اهميت آن در برخوردهاي پزشکي در این کنگره افزود: 387مقاله به دبیرخانه این کنگره ملی ارسال شد که 63مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارائه می شود.
هفتمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی ایران با موضوع تحول اخلاق پزشكي در گام دوم انقلاب، از امروز به مدت 3روز، در سالن مصباح مجتمع دانشگاهي پيامبر اعظم(ص) ساري برگزار مي شود.