به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آقای کرمعلی قندالی در ارتباط با رسانه ملی گفت: سرجمع ۱۹ هزار خانوار در مناطق عشایری کشور از خدمات این طرحها بهرهمند خواهند شد.
وی افزود: بر اساس آخرین سرشماری جمعیت عشایر کوچنده کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: عشایر در قالب ۲۱۳ هزار خانوار در سطح کشور پراکنش دارند.
وی اضافه کرد: هم اکنون جامعه عشایری ایران ۳۶ هزار هکتار مرتع و ۲۴ میلیون واحد دامی را در اختیار دارد.
قندالی گفت: این جامعه سالیانه در فصل مناسب در ۱۵ هزار سامان عرفی اعم از ییلاقی و قشلاقی مستقر میشوند.
وی ادامه داد: سالانه ۱۹۰ هزار تن گوشت قرمز به همت جامعه عشایری کشور تولید میشود در ضمن ۳۵ درصد صنایع دستی ایران هم متعلق به این جامعه است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: علاوه بر این جامعه عشایری در برقرار امنیت مناطق مرزی ایران بسیار نقش آفرینند.
وی افزود: خطوط ارتباطی و راه از محوریترین زیر ساخت برای اجرای طرح کوچ مکانیزه عشایر است.
قندالی با اشاره به اینکه ۶۴ هزار کیلومتر راه عشایری در سطح کشور وجود دارد، اظهارداشت: هم اکنون بیش از ۹۵ درصد عشایر ایران به راه دسترسی دارند به عبارتی این زیر ساخت برای آنان فراهم است.
وی با بیان اینکه تامین آب سالم و بهداشتی برای آحاد جامعه از وظایف مهم حاکمیتی است، گفت: جامعه عشایری نیز از این قاعده مسثتنی نیست.
رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: اقداماتی که طی چهار دهه پس از انقلاب اسلامی در کشور صورت گرفته امروز شاخص برخورداری آب سالم و بهداشتی در بین جامعه عشایری ۵۳ درصد است.
وی گفت: امسال به اذن دفتر مقام معظم رهبری ۱۸ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی فقط برای آب آشامیدنی به جامعه عشایری اختصاص پیدا کرده است.
قندالی تصریح کرد: سرجمع با منابع مدنظر ۴۱۷ طرح اجرا میشود که با بهره برداری این طرحها دستکم ۱۰ درصد شاخص تامین آب سالم و بهداشتی جامعه عشایری ارتقا خواهد یافت یعنی این شاخص تا پایان سال مالی امسال به ۶۳ درصد میرسد.
وی در ادامه از تخصیص ۶۲ میلیارد تومان بابت یارانه حمل سوخت و آرد به جامعه عشایری در کشور خبر داد و یادآورشد: صد درصد این مبلغ بزودی تخصیص پیدا میکند.