شهردار تهران محله محوری را یکی از ارکان اصلی در بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران دانست.
وی درباره شیوه چینش بودجه برای سال ۹۹ توضیح داد: طی روزهای گذشته متمم بودجه ۹۸ را با توجه به شرایط اقتصادی به صحن شورای شهر ارائه کردیم و بر همین اساس این موضوع را مبنای افزایش بودجه سال ۹۹ قرار دادیم و بر اساس توافقهایی که با شورا در این خصوص انجام شد بودجه سال آینده را اعلام کردیم.
شهردار تهران با بیان اینکه تلاش کردیم تا میزان درآمد پایدار در بودجه سال ۹۹ افزایش پیدا کند، گفت: در حال حاضر لایحههای مالیات بر ارزش افزوده و درآمد پایدار در صحن مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است که یکی از آنها مراحل پایانی را طی میکند و دیگری پس از بررسی بودجه کل کشور، دوباره در دستور کار قرار میگیرد که اگر این دو مورد هم به بحث درآمدهای پایدار افزوده شوند، بسیار تأثیرگذار خواهند بود.
حناچی با اشاره به سهم افزایش محلهمحوری در بودجه سال ۹۹ عنوان کرد: محلهمحوری موضوع مهمی است و بودجه کلانی نمیطلبد، اما میتواند رضایتمندی شهروندان را به دنبال داشته باشد. به عنوان مثال، ایجاد یک فضای سبز کوچک در محلات، ارتقای سطح بهداشت و تغییرات جزئی ترافیکی از جمله مواردی است که میتوان در سطح محلات به آنها توجه کرد. به همین منظور برای اولین بار در این مقطع به بودجه از پایین به بالا نگاه شده است و دو هزار میلیارد تومان را به بحث محلهمحوری اختصاص دادیم.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه نیاز شهروندان در محلات توسط دفاتر توسعه خدمات محلات مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: امیدواریم با همکاری شورایاران و معتمدان محل بتوانیم برای اولین بار این موضوع را در شهر تهران تجربه کنیم.
در ادامه شهردار تهران در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره بسته شدن سامانه طرح تفصیلی به روی اعضای شورای شهر به دنبال فروش عمارت اقدسیه عنوان کرد: بگذارید به عنوان یک استاد تمام دانشگاه درباره این خانه توضیحاتی را ارائه دهم. خانه اقدسیه یک خانه مربوط به دوره پهلوی دوم است که به جهت نقشه، تشریفاتی است و مقداری آیینهکاری و گچکاری در آن صورت گرفته است. عمارت اقدسیه نه ثبت ملی شده است و نه آثار تاریخی تلقی میشود. در این باره تلاش شده به گونهای عمل کنیم که تعادل منطقه به هم نخورد و لزوماً دلیلی بر تخریب این ملک وجود ندارد. البته موضوع بسته شدن سامانه طرح تفصیلی را باید بررسی کنم.
حناچی درباره افزایش سهم حملونقل عمومی در بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران هم گفت: تا به امروز تلاش کردیم به وعدههای خود عمل کنیم و هماکنون ۲ خط مترو به بهرهبرداری رسیده است. این در حالی است که متروی تهران دو میلیون و ۵۰۰ هزار سفر روزانه دارد که پس از افزایش قیمت بنزین شاهد افزایش ۱۵ درصدی بار در حملونقل عمومی مترو بودیم.
حناچی با بیان اینکه در این خصوص از دولت درخواست کمک کردهایم، اضافه کرد: همچنین برای بازسازی هزار دستگاه اتوبوس درخواست کمک کردیم که باید تعدادی از این اتوبوسها، برقی شوند. در تهران، با توجه به میزان بحث تردد اتوبوسها در شهر که بعضاً بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر میشود؛ راهحل دیگری جز برقی کردن اتوبوسها وجود ندارد.
شهردار تهران ادامه داد: البته درباره افزایش اعتبارات از محل فروش اوراق مشارکت صحبتی نکردم که اگر این موضوع نیز محقق شود میتوان علاوه بر درخواست فاینانس از دولت روی آن هم حساب کرد.
حناچی تأکید کرد: توسعه حملونقل عمومی برای مقابله با ترافیک و آلودگی هوا یکی از راهبردهای اساسی است.
ارائه لایحه بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران به شورا
لایحه بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران با رقمی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان تقدیم شورای اسلامی شهر تهران میشود.
بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران امروز در صحن علنی برای بررسی و تصویب نهایی شورا ارائه میشود که از حیث منابع تأمین اعتبار شامل مجموعه درآمدها، واگذاری داراییهای سرمایهای و واگذاری داراییهای مالی، کمی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان است؛ از این مبلغ ۲۴ هزار میلیارد تومان به شکل نقد و ۶،۰۰۰ میلیارد تومان غیر نقد است.
به شهرداری تهران اجازه داده شده است حداکثر تا سقف ۲۰ درصد از منابع و مصارف بودجه سال آینده را به صورت غیر نقد عمل کند.
شهرداری برای ارائه لایحه بودجه ۱۳ روز تأخیر داشته است و شورا تا ۱۳ اسفند ماه فرصت خواهد داشت این بودجه را از لحاظ انطباق با سیاستهای کلان و برنامههای اولویتمحور مصوب شورا، بررسی و تصویب کند.
۴۷ درصد بودجه سال ۹۹ شهرداری عمرانی است
شهردار تهران گفت: در لایحه بودجه سال ۹۹ به میزان ۴۷ درصد به امور عمرانی اختصاص یافته است.
پیروز حناچی شهردار تهران در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر تهران در هنگام ارایه بودجه سال ۹۹ شهرداری تهران گفت: ما مدیون آن عزیزانی هستیم که جان خودشان را برای پیروزی انقلاب فدا کردند.
وی افزود: بعد از تصویب متمم بودجه سال ۹۸ و براساس آن قولی که داده بودیم بودجه سال ۹۹ را تقدیم شورا کردیم.
شهردار تهران تصریح کرد: براساس تاکید شورای شهر تهران سقف بودجه پیش بینی شده را هم رعایت کردیم.
حناچی گفت: مهمترین موضوعها درباره بودجه این است که رقم کل بودجه ۲۴.۹ درصد افزایش دارد و سقف بودجه بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد خواهد بود.
وی ادامه داد: تعیین این رقم با توجه به شرایط اقتصادی موجود در کشور نشان میدهد که به سمت بهبود شاخصها حرکت و رونق بیشتر را هدف گذاری کرده ایم.
شهردار تهران با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفت: تلاش میکنیم شرایط اقتصادی
را از تهدید به فرصت تبدیل کنیم.
حناچی گفت: بودجههای عمرانی به میزان ۴۳ درصد، اما هزینهها ۲۴ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: سهم منابع پایدار از ۳۴ درصد به ۳۷ درصد افزایش یافته است و جمع درآمدها ۱۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود که ۴۰ درصد افزایش داشته است.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: بودجه پروژههای عمرانی با ۴۳ درصد رشد به ۱۴ هزار میلیارد رسیده و برای بازپرداخت دیون مبلغی برابر با ۴ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
حناچی ادامه داد: مهمترین شاخص بودجه ۹۹ پیاده سازی برنامه اولویت محور است که ۱۰۹ طرح به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: امروز در شهرداری تهران در حال تغییر خط هستیم و بخش عمده بودجه امسال ما در مقیاس محلی هزینه خواهد شد.
حناچی گفت: در حوزه حمل و نقل و عمران برای توسعه خطوط مترو اعم از خطوط ۶ و ۷ و خطوط آنتنی مترو بودجه ۳.۴ هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته ایم.
شهردار تهران تصریح کرد: بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان برای ساخت و مناسب سازی پیاده روهای شهر و همچنین ۵۰۰ میلیارد تومان برای نوسازی و بهسازی آسفالت بزرگراهها در نظر گرفته ایم.
وی گفت: در حوزه شهرسازی و معماری برای طرحهای توسعه محلهای ۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
امسال ۴۷ درصد بودجه عمرانی و ۳۷ درصد آن هزینهای و بقیه هم هم تملک دارایی است.