برخی آمارهای نظامی حاکی از وجود ۱۶۵ هزار سرباز آمریکایی در ۱۵۰ کشور جهان است که از این شمار بیشترین آمار سرباز و پایگاههای نظامی به غرب آسیا تعلق دارد. پایگاههای آمریکایی در غرب آسیا متشکل از پایگاه هوایی، دریایی و زمینی هستند که بیش از 60 هزار سرباز را در خود جای داده اند .
پژوهش خبری صدا وسیما: برخی آمارهای نظامی حاکی از وجود ۱۶۵ هزار سرباز آمریکایی در ۱۵۰ کشور جهان است که از این شمار بیشترین آمار سرباز و پایگاههای نظامی به غرب آسیا تعلق دارد. پایگاههای آمریکایی در غرب آسیا متشکل از پایگاه هوایی، دریایی و زمینی هستند که بیش از 60 هزار سرباز را در خود جای داده اند . این تعداد نیرو در ۱۲ کشور خاورمیانه مستقر هستند . این کشورها عبارت از سوریه، ترکیه، عراق، افغانستان، کویت، بحرین، قطر، عربستان، اردن، امارت، عمان و رژیم اشغالگر قدس هستند. بنابراین بی تردید مهم ترین منطقه ای که از دیرباز تاکنون پذیرای بیشترین تعداد از سربازان آمریکایی در خود است منطقه پُرآشوب غرب آسیا است. غرب آسیا از مناطقی است که با برخورداری ازموقعیتی ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک، بیشترین تغییرات بزرگ سیاسی را به خود دیده و در نتیجه نگاههای بسیاری را متوجه خود کرده است. چنین برآورد میشود که هم اکنون بیش از 60 هزار نفر از نظامیان آمریکایی در این منطقه مستقر بودند که به علت حساسیتهای سیاسی و نظامی، توزیع دقیق آنها در سطح کشورهای منطقه مشخص نیست. بسیاری از این پایگاهها(حدود 50 پایگاه نظامی) در اطراف کشورمان قرار گرفته اند. شواهد از این حکایت دارد که بیشترین تهدیدات نظامی آمریکا از نظر استقرار پایگاههای نظامی در منطقه، ابتدا از ناحیه شرق (به خصوص کشورهای افغانستان، پاکستان و ترکمنستان) و سپس از ناحیه جنوب (به خصوص کشورهای امارات عربی متحده، قطر، بحرین، کویت و عمان)، علیه جمهوری اسلامی متوجه است. در سایر جهات جغرافیایی تهدید نظامی مستقیم از سوی آمریکا کمتردیده میشود و بیشتر مربوط به تهدیدات نیابتی از جانب آمریکا است.
نوشتار حاضر تلاش دارد در بخش نخست اطلاعات نسبتا جامعی از پایگاه های نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا را در اختیار بخشهای مختلف خبری گذاشته و در بخش دوم درباره حضور نظامی آمریکا در عراق نکاتی چند را بررسی کند .
پژوهشگر: مرتضی هوشیار
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.