معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: میزان آفلاتوکسین در شیرهای تولیدی استان در حد مجاز است و جای هیچ گونه نگرانی برای مصرف کنندگان نیست.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف شیر در کشور پایین است تاکید کرد: در صورتی که مردم تحت تاثیر خبرهای کذب قرار گیرند و مصرف شیر را کاهش دهند سلامتی آنان به خطر می افتد.
نعمتی ادامه داد: آفلاتوکسین یکی از اعضای خانواده سم های تولید شده توسط قارچ های خاصی است که در دانه ها و محصولات کشاورزی یافت می شود و با اصلاح کیفیت خوراک دام می توان از ورود این سم به بدن حیوان جلوگیری کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه عرضه مستقیم شیر خام در شیرسراها قانونی نیست تاکید کرد: مردم از استفاده شیرهای سنتی شیرسراها اجتناب و از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه استفاده کنند.
نعمتی همچنین در خصوص شایعات موجود مثل وجود مواد افزودنی مثل سفیدکننده ها در شیرهای پاستوریزه گفت: این خبرها صحت نداشته و آزمایش هایی که انجام شده است نشان می دهد که در شیرهای فرآوری شده هیچ گونه افزودنی وجود ندارد و فقط ممکن است بعضی تقلبات در خصوص شیرها صورت گیرد.
وی افزود: نظارت و کنترل بر شیرها در مراحل مختلف از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل دامپزشکی، اداره کل استاندارد و سازمان صنعت، معدن و تجارت صورت می گیرد که ایمنی محصول کنترل شده و کیفیت آن تضمین می شود.