به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، حسین ملایی گفت: سطح زیرکشت گل نرگس در مازندران ۶۰ هکتار بوده که با تولید سالانه ۱۵ میلیون شاخه و عملکرد ۲۵ شاخه در مترمربع، ۹ میلیارد تومان درآمدزایی دارد.
معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران افزود: ۳۵۰ بهرهبردار مستقیم و ۳ هزار و ۵۰۰ نفر غیرمستقیم در تولید، برداشت و فروش این محصول فعالیت دارند.
حسین ملایی گفت: شهرستان جویبار با تولید سالانه ۸ میلیون و ۲۵۰ هزار شاخه گل نرگس در ۳۳ هکتار رتبه نخست را به خود اختصاص داده و شهرهای ساری، بهشهر، نوشهر، چالوس و آمل در رتبههای بعدی قرار دارند.
معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به رتبه سوم این استان بعد از فارس و خوزستان در تولید گل نرگس کشور افزود: این گیاه از خانواده آماریلیاسه بوده که به عنوان یکی از گیاهان گلدار چندساله دارای ۶۵ گونه و ۲۰ هزار رقم هیبرید است.
حسین ملایی گفت: گل نرگس گیاهی سوخدار (پیازدار) بوده و پیاز آن از نظر فولوژیکی، ساقه زیرزمینی، بسیار کوتاه و ضخیم به نام طبق یا صفحه قاعدهای است که به گلهای فلس مانند ضخیم مملو از مواد غذایی آن را احاطه کرده است.
معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران به کشت گل نرگس در کشورهای ناحیه مدیترانه، آمریکا، جنوب غرب آسیا، کشمیر، چین و ژاپن کشت اشاره کرد و افزود: زمان رویش همه گونههای این گیاه در زمستان و دوره خواب سوخها (تابستان) بوده و در مناطق سردسیری روزهای آخر سال و آغاز فصل بهار گل میدهد، اما در مازندران و دیگر مناطق معتدل، گلهای آن در ماههای دی، بهمن و اسفند ظاهر میشود.
حسین ملایی گفت : ماههای مرداد و شهریور بهترین زمان برای کشت گل نرگس است تا ریشه قبل از آغاز زمستان قابلیت رشد را پیدا کند اگرچه پیازها باید تا مهر کشت شوند، اما تا آبان قابل کشت هستند.
معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران گفت: پیازهای گل نرگس باید در عمق ۸ تا ۱۰ سانتیمتری خاک و فاصله ۱۵ سانتیمتری کاشته شود. همچنین گلهای بریده را در دمای صفر تا یک درجه سانتیگراد به مدت ۱۰ روز و دمای ۳ تا ۴ درجه سانتیگراد به مدت ۸ روز نگهداری و در دمای بالای ۱۸ درجه پس از مرحله گردن غازی موجب ناهنجاری شکل گل میشود.