به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، حسین اکبری معاون دبیرکل مجمع بیداری اسلامی، امروز (پنجشنبه) در پنجمین اجلاس سراسری فعالان مردمی جهاد و شهادت که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شده است، اظهار داشت: نقطه تفاوت ما با جهان، فرهنگ جهاد و شهادت است.
وی افزود: در جهان میگویند که اگر جنگ تمام شد، باید کاری کنیم تا خاطرات آن از ذهنها پاک شود؛ اما فرهنگ «جهاد و شهادت» نقش اساسی در هویت و زندگی ما، در حوزههای فردی، اجتماعی و بینالمللی دارد که این امتیاز و ویژگی، ما را متفاوت از دنیا میکند.
معاون دبیرکل مجمع بیداری اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی انقلاب اسلامی ایران پیروز شد، کسی از لحاظ گفتمانی ما را قبول نداشت؛ چراکه همه باور داشتند که بدون اتکا به یکی از قدرتهای شرق و غرب که هر دو نیز با گفتمان دینی مخالف بودند، نمیتوان در ادبیات دنیا جاری شد؛ اما ما توانستیم بهعنوان یک نظام که میتواند نیازهای فطری بشر را برطرف کند، مطرح شویم و در این جنگ بزرگ سیاسی و فکری، جای خود را باز کرده، ۴۰ سال مقاومت کنیم و پیش برویم.
اکبری با بیان اینکه جنگ ما جنگ حق و باطل و یک جنگ جهانی بود، گفت: در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم که حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از عراقیها در لشکر «بدر» مقابل صدام ایستادند و منافقین هم از ایران، در کنار صدام قرار گرفتند و از طرفی نیز آمریکاییها، شوروی، فرانسویها، آلمانیها و دیگر کشورها پشت سر صدام بودند، در حالی که به ما سلاح هم نمیفروختند.
وی ادامه داد: ما در جنگ جهانی دیگر هم پیروز شدیم که جنگ تحریمها و فشارهای رسانهای بود؛ نظام سلطه همه دنیا را علیه ما هماهنگ کرد؛ اما به اهداف خود نرسید.
معاون دبیرکل مجمع بیداری اسلامی با اشاره به اینکه جنگ دیگری که نظام سلطه علیه ما آغاز کرد، جنگ تهدید بود، تصریح کرد: در این راستا همه کارهای بینالمللی را انجام دادند که ما را تسلیم کنند و ما از سایه جنگ بترسیم و برویم با آنها مذاکره کنیم.
وی گفت: امروز اگر انقلاب اسلامی نبود، قدرت رسانه، قدرت نظامی، قدرت سیاسی، قدرت فرهنگی، سازمان ملل و همه قدرتهای مادی دنیا در سلطه آمریکا بود؛ اما وقتی میخواهند لبنان و عراق را اشغال کنند، موضوع متفاوت میشود و معادلات بر خلاف محاسبات مادی آنها بههم میریزد.
اکبری اظهار داشت: وقتی موضوع به جنگ نزدیک میشود، سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و پنتاگون اعلام میکنند که ما آمادگی برای جنگ نداریم؛ چراکه خودشان میدانند که با شروع جنگ، چه اتفاقی برای آنها میافتد؛ لذا ابزارشان تحریم و مذاکره است؛ چراکه اهمیت ژئوپلیتیک ایران در منطقه و خلیج فارس مسیر آینده را عوض میکند.
وی ادامه داد: همه محاسبات مادی دشمنان، دقیق است؛ اما یک موضوع را نفهمیدند که آن هم موضوع فرهنگ «جهاد و شهادت» ماست که نشان میدهد اگر ایستادگی کنیم، خداوند همه معادلات مادی را عوض خواهد کرد.
معاون دبیرکل مجمع بیداری اسلامی گفت: آمریکاییها با ایجاد داعش، محاسبه کردند که دوباره عراق را اشغال میکنند و صدام دوم را باز میگردانند؛ اما فکر نمیکردند که «حشدالشعبی» به وجود میآید که ریشه در فرهنگ «ایثار و شهادت» دارد.
وی افزود: اینکه امام خمینی (ره) فرمودند که جنگ نعمت است، برای این است که فرهنگ بسیجیِ نشأت گرفته از دوران دفاع مقدس، امروز موجب شده است که ما در بحرانهای بینالمللی، خصوصاً در سوریه که تمام دنیا یک طرف قرار داشتند و حدود ۷۰ گروه تکفیری را به میدان آورده بودند، پیروز شویم.
اکبری تصریح کرد: تکفیریها نزدیک به ۸۵ درصد از خاک سوریه را اشغال کرده بودند؛ اما وقتی فرهنگ «جهاد و شهادت» آنهم از نوع اسلام ناب محمدی در این کشور تشکیل شد، تمام معادلات دشمنان به هم ریخت.
وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بهعنوان فرمانده تفکر «جهاد و شهادت»، به این تفکر معنا دادند و اگر تفکر «جهاد و شهادت» نبود، داعش مانند قوم مغول، همهجا را اشغال و نابود میکرد.
معاون دبیرکل مجمع بیداری اسلامی با بیان اینکه ما به دلیل وجود ملت و فرمانده انقلابی در میدان «جهاد و شهادت» خوب عمل کردیم، افزود: امروز امام و ملت پشت هم هستند و همه مشکلات را حل میکنند.
وی با تأکید بر اینکه امروز بیش از ۲ هزار موسسه و NGO آمریکایی در عراق فعال هستند که تمرکز آنها در نجف است، اظهار داشت: عراقیها پس از سرنگونی صدام، قانون اساسی حکومت پارلمانی و اداره کشور خود را بر خلاف خواسته آمریکاییها در دست گرفتند؛ بنابراین آمریکاییها تلاش کردند که از طریق انتخابات در این کشور نفوذ کنند و موفق نشدند؛ لذا میخواستند با طرح «دولت نجات ملی» مجدداً انتخابات برگزار کنند که در این زمینه هم شکست خوردند.
اکبری با بیان اینکه به وجود آوردن داعش، به ضرر خود آمریکاییها شد، تصریح کرد: با بهوجود آمدن داعش، وحدت میان شیعه و سنی ایجاد شد و در حالی که میخواستند سنیها را به عنوان یک جریان معارض مقابل شیعه قرار دهند؛ اما نتوانستند و همچنین طرح آنها در کردستان عراق نیز شکست خورد.
وی ادامه داد: به وجود آوردن داعش، موجب ایجاد حشدالشعبی و فرهنگ ایثار و شهادت با کمک مسائلی نظیر اربعین در عراق شد و وحدت ایران و عراق نیز احیا شد.
معاون دبیرکل مجمع بیداری اسلامی اظهار داشت: آمریکاییها در اغتشاشات اخیر عراق میخواستند با تمرکز بر جوانان زیر ۲۵ سال، شیعه را مقابل شیعه قرار دهند و حشدالشعبی را با ورود به اغتشاشها با مردم درگیر کنند؛ چراکه تا زمانی که حشدالشعبی در عراق وجود دارد، همه درهای این کشور به روی آمریکاییها بسته است؛ بنابراین میخواستند با ایجاد دولت نجات ملی، افراد خودشان را بر سر کار بیاورند و امنیت این کشور را بر هم بزنند تا انتخابات برگزار نشود و دولت موقت خود را تا سالها بر سر کار نگه دارند.
وی با بیان اینکه آمریکاییها میخواستند در اغتشاشات اخیر عراق، حدود شش هزار داعشی را از زندان ناصریه آزاد کنند؛ اما موفق نشدند، تصریح کرد: آمریکاییها تحت فشار اسرائیلیها مقر حشدالشعبی را در عراق هدف قرار دادند و فکر نمیکردند که خشم مردم عراق اینگونه برافروخته شود.
اکبری افزود: آمریکاییها به هیچ وجه اجازه نمیدهند که دموکراسی در عراق برقرار شود؛ چراکه برای آنها هزینههای زیادی دارد و کشورهای دیگر عربی هم به دنبال دموکراسی میروند؛ لذا آمریکاییها امروز به اشتباهات خود در عراق پی بردهاند.
وی خاطرنشان کرد: اتفاقات امروز عراق موجب شد که مردم این کشور بفهمند که آمریکاییها دشمن فلسفه عاشورا و تفکر «جهاد و شهادت» هستند و برای آنها تفاوتی هم ندارد که این تفکر در کدام نقطه از جهان وجود دارد.
رئیس هیئت مؤسس شبکه ملی وارثون مجاهدت یعنی کم نگذاشتن و مقاومت یعنی ایستادگی کردن رئیس هیئت مؤسس شبکه ملی وارثون گفت: مجاهدت یعنی کم نگذاشتن و مقاومت یعنی ایستادگی کردن؛ اتفاقی که حضرت زینب (س) نمونه آن بود.
حجتالاسلام «محمدمهدی ماندگاری» رئیس هیئت مؤسس شبکه ملی وارثون امروز (پنجشنبه) در پنجمین اجلاس سراسری فعالان مردمی جهاد و شهادت به تشریح «نقش و کارکرد فرهنگ جهاد و شهادت در گام نخست انقلاب» پرداخت و اظهار داشت: مبنای ایثار و شهادت، قرآن و سیره اهل بیت علیهمالسلام است. اگر قرار باشد به کلام امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز رجوع کنیم، مبنای کلام آنها قرآن است؛ چرا که آنها یک کلمه غیر از قرآن سخن نمیگویند.
وی با تأکید بر اینکه ولیّ خدا جز از حرف خدا سخت نمیگوید، افزود: اگر حرف و سخن ما مبتنی بر سخن وحی و کلام الله باشد، تأثیرگذاری آن چند برابر خواهد بود. خداوند میفرمایند من به شما مسیر را گفتهام و اختیار انتخاب با شماست؛ لذا اگر اراده امت در مسیر اراده خدا قرار گیرد، همه وعدههای خداوند محقق میشود.
رئیس هیئت مؤسس شبکه ملی وارثون عنوان کرد: امت امیرالمومنین در کنار ایشان ارادهشان همراه نشد و دشمن تا خانه فاطمه زهرا (س) راه یافت. امت امیرالمومنین (ع)، امت امام حسن (ع) و امت امام حسین (ع) ارادهشان همراه با ولیّ زمان نبود؛ اما امت حضرت روحالله و حضرت آقا با اینکه جایگاه معصوم را نیز درک نکرده بودند، اما، چون ولیّ زمان را همراهی کرده بودند و اراده، ولی فقیه هم همیشه در راستای اراده خداست، دشمن عقبنشینی کرده است.
ماندگاری تأکید کرد: چون امروز امت با امام همراه است، دشمن تا پشت مرزهای سرزمینهای اشغالی فلسطین عقبنشینی کرده است؛ اما این بهمعنی قدرتمندی، ولی فقیه نسبت به امیرالمومنین نیست، بلکه به دلیل قدرت و تأثیر پیوند امت و ولی است و این قاعده خداست.
وی به پیشرفت انقلاب اسلامی در گام اول انقلاب و ریزش برخی خواص اشاره و بیان کرد: در سه انقلاب مهم، گام اول با گام دوم فرق داشته است. اولین انقلاب، انقلاب حضرت محمد مصطفی (ص) است که در گام اول ۲۳ سال طول کشید و در گام اول انقلاب ایشان پیروز شد. گام دوم انقلاب پیغمبر بعد از رحلت ایشان شروع شد و به شهادت قرآن به صورت کامل بهنتیجه نرسید؛ چراکه در گام دوم آن بنی امیه و بنی عباس از دل آن بیرون آمدند.
رئیس هیئت مؤسس شبکه ملی وارثون خاطرنشان کرد: انقلاب پیغمبر اسلام (ص) با عظمت بزرگ خود در گام دوم زمینگیر شد و اگر انقلاب حضرت زهرا (س) نبود، حقانیت امیرالمومنین (ع) نیز مطرح نمیشد.
وی به انقلاب عاشورا اشاره کرد و گفت: انقلاب عاشورا در گام اول و دوم پیروز شد. گام اول آن با ۷۲ نفر از امت و گام دوم با رهبری حضرت زینب (س) در ادامه حادثه عاشورا بود و به شهادت تاریخ، انقلاب ما در هر دو گام پیروز شد. انقلاب سوم مشروطه بود که توفیقاتی داشت، اما در گام دوم مشکلدار شد؛ چرا که شیخ فضلالله نوری بر دار آویخته شد و حکومت شاهنشاهی به روال سابق، ادامه یافت.
ماندگاری نبود سه اصل را باعث بروز مشکل برای برخی انقلابها دانست که در گام دوم موفق نشدند و اظهار داشت: اولین اصل که خداوند در قرآن به آن اشاره دارد، نترسیدن است. امروز اگر من و شما ترسیدیم؛ مردم یمن، بحرین، پاکستان، افغانستان، لبنان، نیجریه، عراق، سوریه، ایران و... بترسند، شکست خواهند خورد؛ چراکه شیطان میخواهد ما را بترساند. قرآن میفرماید از شیطان نترسید و تنها از خدا بترسید تا شکست نخورید.
رئیس هیئت موسس شبکه ملی وارثون با تأکید بر اینکه بصر برای دیدن است و بصیرت برای فهمیدن، گفت: آدمهایی که چشم داشته باشند، کوچک و بزرگ، باسواد و بیسواد خواهند دید، ولی بصیرت چیز دیگری است که اگر کسی دکترا هم داشته باشد، اما بصیرت نداشته باشد، نخواهد فهمید. اگر مسئولان بعد از هفت سال مذاکره با آمریکا فهمیدند که آمریکاییها قابل اعتماد نیستند، ولی فقیه دیروز و امروز و سالها پیش فرمودهاند که «به آمریکا اعتماد نکنید» این یعنی بصیرت و دیدن و فهمیدن، ولی فقیه؛ چیزی که دیگران نمیفهمند؛ چرا که، ولی فقیه زود میفهمد و دلش به نور ایمان، روشن است.
وی با تأکید بر اینکه نباید از دشمن ترسید، گفت: نباید از کمی عدد مؤمنین در مقابل دشمن ترسید؛ چراکه خداوند وعده داده که «کم وقتی با خدا باشد زیاد جلوه پیدا میکند و پیروز است». امروز حزباللهیها در برخی جاها پراکنده و کم هستند، اما نباید بترسند؛ ما نترسیدهایم و تا امروز جلو رفتهایم. روحانیان، پاسدارها، صدا و سیما و مردم از حقگویی نترسند؛ چراکه خدا با حق است؛ دشمن با تهدیدها به دنبال ترساندن ما است، اما ما نباید بترسیم.
ماندگاری علت موفقیت در گام اول انقلاب را نترسیدن دانست و افزود: موفقیت در گام اول انقلاب نتیجه نترسیدن، ولی فقیه است؛ امروز اگر ملت با ولی پیوند داشته باشند، موفقیت ادامه خواهد داشت.
رئیس هیئت موسس شبکه ملی وارثون امیدواری را اصل دوم برابری موفقیت در گام دوم انقلاب دانست و عنوان کرد: اغتشاش نتیجه نارضایتی و ناامیدی است؛ امروز نارضایتی در جامعه بالاست. نارضایتی که بالا باشد، برای دشمن فرصت است؛ لذا تلاش دشمن ناامید کردن مردم است. رهبری نیز از وضعیت کنونی رضایت ندارند؛ چراکه ما بعد از ۴۰ سال هنوز دولت و قوه قضائیه، مجلس، حوزه علمیه، رسانه و دانشگاه در تراز انقلاب نداریم، اما امیدوار به آینده هستیم.
وی به تلاش رهبر معظم انقلاب اسلامی برای امیدواری جامعه اشاره و تصریح کرد: با وجود نارضایتی، امیدواری حرکت اسلامی هم وجود دارد؛ یعنی آنچیزی رهبری میخواهد؛ اما دشمن میخواهد ما ناامید باشیم. ما باید امیدوار به قدرت پیوند امت و ولایت باشیم؛ چراکه جمع این دو قدرت فوقالعادهای دارد. امت ۷۲ نفره عاشورا و امت یک نفره فاطمه (س) معجزه کردند. نهایت نارضایتی در عصر عاشورا توسط حضرت زینب (س) وجود دارد، اما ایشان امیدوار بود و کاخ یزید را فروریخت. زینب (س) با امیدواری خود، از مهمانان یزید، انقلابی و شهید درست کرد؛ این همان نکتهای است که رهبری به خاطر آن به امت امیدوار است.
ماندگاری نتیجه امتسازی در خانواده را تقویت خانواده دانست و گفت: باید امت بسازیم و به نصرت الهی امید داشته باشیم؛ ولی نصرت خدا امتحان دارد. در امتحان جنگ احد دو گروه مردود شدند و باید امیدوار به نابودی دشمن باشیم.
رئیس هیئت مؤسس شبکه ملی وارثون کمنگذاشتن و مجاهدت را عنصری دانست که میتواند امت را در گام دوم انقلاب پیروز کند و تأکید کرد: ۷۰ آیه قرآن به جهاد تأکید داشته است. مجاهدت یعنی کم نگذاشتن و مقاومت یعنی ایستادگی کردن؛ اتفاقی که حضرت زینب (س) نمونه آن بود. مشکل امروز ما کمگذاشتن است.
وی نقش زنان در جنگ اقتصادی را مهمتر از جنگ نظامی دانست و ادامه داد: در جنگ اقتصادی، مادر تربیتکننده است و میتواند فرهنگ کار، قناعت و مقاومت را آموزش دهد. نقش مادر در این عرصه خیلی مهم است. ما ۴۰ میلیون زن در کشور داریم که باید وارد میدان شوند و در برابر مشکلات کم نیاورند.
جعفری، مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس
نقش مؤثر موزهها در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در پنجمین اجلاس سراسری فعالان مردمی جهاد و شهادت با اشاره به اهمیت و تأثیرگذاری موزهها در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: موزهها در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی نقش خواهند داشت.
پنجمین اجلاس سراسری فعالان مردمی جهاد و شهادت امروز (پنجشنبه) با حضور جمعی از فعالان فرهنگی سراسر کشور در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
«علیاصغر جعفری» مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ابتدای این اجلاس با بیان اینکه موزهها ظرفیتهای فوقالعادهای برای انتقال فرهنگ ایثار و شهادت هستند، اظهار داشت: هفت بخش جدید در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ایجاد شده است که در آینده نزدیک رونمایی میشود تا جوانان جمع شوند و ما بتوانیم حرفمان را مطرح کنیم.
وی به حضور وزیر دفاع کشور چین در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره و بیان کرد: دو هفته پیش وزیر دفاع چین به دعوت سرلشکر «باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح مهمان موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود؛ وی پس از بازدید از موزه گفت «شما با نشان دادن این موزه اشک ما را درآوردید و عظمت ملت ایران را نشان دادید».
مدیر عامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: بزرگترین کتابخانه ایران و مجموعههای پژوهشی در این موزه برای نشر فرهنگ جهاد و مقاومت ایجاد شده است؛ لذا هر اندازه که بتوانیم مردم را در این مراکز جمعآوری کنیم، تأثیرگذار خواهیم بود.
جعفری در ادامه به تأثیرگذاری این موزه اشاره و عنوان کرد: ما در پایان بازدیدِ مخاطبان از موزه، از آنها نظرسنجی میکنیم؛ که بخش زیادی از بازدیدکنندگان، حسّ خود در بازدید از این مکان را مشابه حس حضور در راهیان نور عنوان میکنند؛ این ایک رخداد مهم است؛ چراکه ما تمام روزهای سال امکان حضور در راهیان نور را نداریم و به این ترتیب، تأثیرگذاری موزه مشخص میشود.
وی موزهها را ابزاری برای تحقق گام دوم انقلاب اسلامی دانست و تأکید کرد: در گام دوم انقلاب اسلامی موزهها حتماً نقش مهم و تأثیرگذاری خواهند داشت که باید بهدرستی از آنها استفاده کنیم.
مجموعه بیانات رهبری در حوزه جهاد رونمایی میشود جانشین دبیر شبکه ملی وارثون از رونمایی مجموعه بیانات مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ جهاد و شهادت در پنجمین اجلاس سراسری فعالان مردمی جهاد و شهادت خبر داد.
بهمن کهن جانشین دبیر شبکه ملی وارثون، با اشاره به برگزاری پنجمین اجلاس سراسری فعالان مردمی جهاد و شهادت با حضور ۳۵۰ مجموعه مردمی در موزه دفاع مقدس تهران گفت: یکی از محصولهایی که در این اجلاس رونمایی میشود مجموعه بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ جهاد و شهادت است. این کتاب شامل دو هزار فراز از بیانهای رهبری است که از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۳ جمعآوری و گردآوری شده است.
جانشین دبیر شبکه ملی وارثون افزود: افراد مختلفی از جمله دبیران یادوارههای شهدا، ناشران و راویان حوزه جهاد و شهادت، فعالان راهیان نور، فعالان حوزه ثبت اسناد معنوی و فعالان حوزه هنر و رسانه برای شرکت در این اجلاس دعوت شدهاند.
این جشنواره امروز و فردا برگزار میشود.