به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مجید اوحدیان راهنمای موزه، درگفتگو با روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اقلیتهای دینی همگام با عموم مردم در حفظ و حراست دستاوردهای انقلاب اسلامی کوشش کردند و با شروع جنگ تحمیلی اقلیتهای دینی ایران (مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان) برای مشارکت در جنگ و کمک به برادران مسلمان و پاسداری از استقلال کشور شتافتند و تا پای جان از میهن خود دفاع کردند.
وی افزود: در یک مورد ۴۰۰ ایرانی مسیحی که قبلا خدمت زیر پرچم خود را انجام داده بودند به طور داوطلبانه به جبههها اعزام شدند و با شرکت در عملیاتهای مختلف، رشادتهای بی نظیری را از خود نشان دادند و در طول ۸ سال دفاع مقدس صدها شهید، مفقود الاثر، جانباز و آزاده تقدیم کردند.
اوحدیان افزود: مادران شهدای اقلیتهای مذهبی نیز مانند مادران سایر هموطنان مسلمان، عزیزان خود را تقدیم این آب و خاک کردند و از جان و مال خود برای ایران زمین مایه گذاشتند تا یک وجب از خاک این کشور به دست دشمن نیفتد. رهبر معظم انقلاب نیز به بهانه آغاز سال نو مسیحی، هر سال سری به خانواده شهدای اقلیتهای دینی میزند و با آنها صمیمانه صحبت میکنند. ایشان در حاشیه دیداری صمیمانه با خانواده یکی از شهدای مسیحی اعلام میکنند «اقلیت مسیحی، هم ارامنه و هم آشوری، سربلند بیرون آمدند در انقلاب و جنگ. به عنوان یک ایرانی وفادارِ عاقلِ بصیرِ شجاع».
اوحدیان اظهار کرد: امام خمینی (ره) نیز در دیدارهای متعددی که با روحانیون مسیحی و همچنین نمایندگان اقلیت مذهبی در مجلس داشتند مباحث اعتقادی و سیاسی مهمی را با آنها در میان میگذاشتند. این دیدارها برای امام (ره) فرصتی بود تا با نگاهی وحدتگرایانه، روحیه انقلابی را در عالمان مذاهب دیگر نیز زنده کنند.
اوحدیان در ادامه اظهار داشت: با تحمیل جنگ به کشورمان از سوی عراق، وحدت بینظیری شکل گرفت. اقلیتهای دینی و اقشار مختلف مردم در کنار هم یک صف واحد را تشکیل دادند و به جبهه اعزام شدند. گروهی از ارامنه در خط مقدم جبهه به مرمت ماشینهای جنگی و راهسازی، ساخت سردخانه، بیمارستان صحرایی و کارهایی از این قبیل میپرداختند و تمام هزینهها از محل بودجهای که توسط خود ارامنه تأمین شده بود، پرداخت میشد.
وی گفت: حضور پرشور هموطنان مسیحی و سایر اقلیتهای دینی در کنار اقشار مختلف، وحدت مردم را در آن زمان به تصویر میکشید. اقلیتهای دینی در طول هشت سال دفاع مقدس با جمع آوری و ارسال کمکهای نقدی و غیر نقدی، اعزام گروههای فنی و مهندسی، پزشکی، و. از جبهههای جنگ پشتیبانی کردند.
تالار سوم موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس میزبان شهدای اقلیتهای دینی اوحدیان بیان کرد: موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تالار سوم میزبان شهدای اقلیتهای دینی است، در این بخش از تالار، وسایلی از شهدای مسیحی، کلیمی، زرتشتی اعم از لباس نظامی، پلاک، کیف، عکس، کارت شناسایی، زنجیر و پلاک، لیوان، در معرض دید عموم گذاشته شده و آماری از تعداد شهدای اقلیتهای دینی را در اختیار بازدید کنندگان قرار داده است.
شهدای شاخص اقلیتهای دینی در دفاع مقدس این راهنما و روایت گر موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تصریح کرد: در تالار سوم موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، لوازم وارطان آقاخانیان و ادموند بالایانس دو شهید شاخص اقلیتهای دینی در دفاع مقدس شامل لباس نظامی، عکس از منطقه و کارت شناسایی وجود دارد که نشان دهنده حضور پرشور اقلیتهای مذهبی در دفاع از کشور است.
از شهدای مسیحی ارمنی برجسته میتوان به «زوریک مرادیان» اولین شهید مسیحی در ۱۹ مهر ۵۹ در پیرانشهر و ویگن کاراپتیان اشاره کرد که مقام معظم رهبری هرسال در شب میلاد حضرت مسیح (ع) از خانواده ایشان دیدن میکنند. از بین ۶ شهید آشوری، «روبرت لازار» معروفترین شهید آشوری است که در سال آخر جنگ در میمک به شهادت رسید.
وی گفت: حضور رزمندگانی از میان جوانان اقلیتهای دینی از ابتدا تا پایان جنگ استمرار داشت، به طوری که (۹۴) شهید، (۳۴۶) جانباز و (۱۰) آزاده مسیحی، (۱۱) شهید، (۴۰۷) جانباز، (۲) آزاده کلیمی، (۴۲) شهید، (۲۴۴) جانباز (۱) آزاده زرتشتی، و (۷۴) شهید و مفقودالاثر، (۳۵) آزاده و (۱۰۵) جانباز ارمنی تقدیم تمامیت ارضی کشور شده است.