معاون صنایع دستی : مسگري چكشي در استان مركزي پا در مسير احياء گذاشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون صنایع دستی اداره كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان مركزي گفت: مسگري چكشي در استان پا در مسير احياء گذاشت.
کاظمی افزود: مسگری چشکی در اراک به عنوان هنری که رونق خود را از دست داده بود پا در مسیر احیا گذاشته است تا شاید بار دیگر صدای چکش استادکاران مس چکشی طنینانداز شود
وی گفت: کارگاه مس چکشی در قلعه حاج وکیل اراک را جوان خوش ذوق و فعال صنایع دستی مجددا احیاء و شروع کرده است .
معاون صنایع دستی اداره كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان مركزي افزود: این کارگاه به جهت حمایت از رشته های فلزی، بویژه قلم زنی و مینا با حمایت های این اداره کل راه اندازی شد.
کاظمی گفت : در این کارگاه مس چکشی فقط به صورت اصیل خود ضربه ای و چکشی و نه به صورت قالب گیری انجام می شود.
وی افزود: در سنوات گذشته در بازارهای تاریخی سرایی به نام مسگری و یا حرفه های زیرمجموعه آن مثل سفید کاری اختصاص داده شده بود و با وجود اینكه اراك قطب صنعت مسگری بود اما، این هنر صنعت به طور كامل به افول رفت و كارگاه های مسگری یكی پس از دیگری غیر فعال شدند اما در چند سال اخیر به دلیل آشنایی مردم با خواص و فواید مس برای بدن، دوباره ظروف مسی را از انباریها و گنجهها بیرون آوردند و ظروف مسی خرید میکنند.
معاون صنایع دستی اداره كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان مركزي گفت: مسگری یكی از شاخه های اصیل صنایع سنتی و دستی در استان مركزی است كه به لحاظ ظرافت در پرداخت و تنوع كار سرآمد است.
کاظمی افزود: در حال حاضر 50 هنر مند مس گر در استان مرکزی فعالیت دارند.
وی گفت : در تلاشیم رشته مینا در حوزه فلزی مینای خانه بندری هم به زودی در استان مرکزی راه اندازی و احیاء شود .