در راستای طرحهای فضایی آینده پکن
چین یک موشک حامل ماهواره را به فضا پرتاب کرد
موشک مارچ فایو وای تری، یک ماهواره ۸ تنی را که پیشرفتهترین و سنگینترین ماهواره مخابراتی چین است، در مدار زمین قرار داد
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز،
چین یک موشک حامل ماهواره را به فضا پرتاب کرد. این موشک در ساعت ۲۰:۴۵ دقیقه به وقت پکن از مرکز فضایی ونچانگ در استان هاینان به فضا پرتاب شد.
این موشک که مارچ فایو وای تری (March-۵ Y۳) نام دارد یک ماهواره ۸ تنی را که پیشرفتهترین و سنگینترین ماهواره مخابراتی چین است، در مدار زمین قرار داد. این ماهواره پس از ۲۲۲۰ ثانیه در مدار زمین قرار گرفت.
ژانگ شیو، فرمانده مرکز فضایی ونچانگ در این باره گفت: من اعلام میکنم که ماموریت موشک مارچ فایو وای تری با موفقیت انجام شده است.
موفقیت این پرتاب زمینه لازم را برای طرحهای فضایی آینده چین و از جمله کاووش درباره مریخ، بازگرداندن نمونههای خاک از کره ماه و ایجاد یک ایستگاه فضایی فراهم میکند. از ماهواره شیجیان-۲۰ برای آزمایش فن آوریهای کلیدی، چون دی اف اچ -۵ و نسل جدید ماهواره بزرگ چین استفاده خواهد شد. این ماهوارهها برای امور مخابراتی و پخش تلویزیونی استفاده میشوند.
موشک لانگ مارچ فایو، یک موشک بزرگ است که توانایی حمله محمولههایی به وزن ۲۵ تن را دارد. این معادل وزن ۱۶ دستگاه خودرو است. این موشک میتواند یک محموله ۸ تنی را به مدار ماه ببرد و یک محموله ۵ تنی را به مدار مریخ حمل کند. از نوع ارتقاء یافته این موشک میتوان برای انجام تحقیقات درباره سیاره مشتری در منظومه شمسی استفاده کرد.
موشک لانگ مارچ فایو برای نخستین بار سوم نوامبر سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد. اما پرتاب موشک لانگ مارچ فایو در دوم ژوئیه سال ۲۰۱۷ برای بار نخست با نقص فنی همراه شد. تحقیقات مشخص کرد که مشکل در بخش موتور موشک بوده است. این موضوع سبب شد که در طراحی، مواد به کار رفته و فن آوری موتور موشک تغییراتی صورت گیرد.
این موشک ۵۷ متر طول دارد و به اندازه یک ساختمان ۲۰ طبقه است. قطر آن در بخش هسته، ۵ متر و در بخش سرعت دهندهها به ۳ متر و ۳۴ سانتیمتر میرسد. موشک لانگ مارچ فایو، بزرگتر از موشکهای ماهواره بر پیشین چین است. این موشک از سوخت پاک استفاده میکند. سوخت آن، ترکیبی از کروسن، هیدروژن مایع و اکسیژن مایع است.
ظرفیت حمل موشک لانگ مارچ فایو، هم سطح موشکهای بزرگ
است. این موضوع توانایی چین برای فرستادن ماهواره به فضا را بهبود میبخشد و زمینه لازم را برای ساخت موشکهای ماهواره بر نسل جدید فراهم میکند.