سی ان ان گزارش داد
جمع آوری و ارسال نمونه سنگ و خاک ماه به زمین
فضاپیمای چانگ فایو قرار است نمونههایی از سنگ و خاک ماه را جمع آوری کند و به زمین بازگرداند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، پس از فرود موفقیت آمیز ماه پیمای چینی، این کاوشگر قرار است برای نخستین بار از دهه ۱۹۷۰ میلادی، نمونههایی از سنگ و خاک ماه را جمع آوری کند و به زمین بازگرداند.
آژانس فضایی پکن اعلام کرد فضاپیمای چانگ فایو (Chang’e-۵) سفر ۱۱۲ ساعته خود به کره ماه را تکمیل کرده است. قرار است این کاوشگر چینی پس از گذشت چهار دهه، نخستین نمونهها از روی ماه را به زمین بازگرداند.
چین میلیاردها دلار صرف برنامه فضایی خود کرده است که تحت مدیریت ارتش این کشور اداره میشود. چین امیدوار است تا سال ۲۰۲۲ ایستگاه فضایی مستقل خود را با حضور فضانوردان داشته باشد و در نهایت بتواند انسان را به کره ماه بفرستد.
با نمونه برداری از سنگ و خاک کره ماه، دانشمندان به حقایق بیشتری درباره منشاء ماه پی خواهند برد.
استیون جانگ خبرنگار سی ان ان گفت: این ماموریت در نوع خود نادر محسوب میشود. در این ماموریت بازوهای رباتیک «ماه پیما» با در اختیار داشتن مته دو متری سطح ماه را میشکافند و نمونه برداری میکنند. قرار است نمونههای جمع آوری شده اواخر ماه دسامبر با فرود آمدن ماه پیما در شمال چین، به زمین بازگردانده شود.
برنامه فضانوردی چین بسیار بلند پروازانه است و در دوره ریاست جمهوری شی جینپینگ ستون توسعه ملی این کشور محسوب میشود. همه این دستاوردها جزو چیزهایی است که آمریکا دههها قبل آنها را عملی کرده بود. چینیها در این ماموریت کارهای متفاوتی انجام میدهند. برای مثال این بار ماه پیما در بخشی از ماه فرود امد که آمریکا یا اتحاد جماهیری شوروی سابق به آن دسترسی پیدا نکرده بودند.
چینیها در بخش کاوشهای فضایی خیلی دیر وارد شدند، اما در یک دهه گذشته اقدام به اعزام سه ماموریت فضایی انسانی کردند و اکنون سه ماموریت برای کاوشگری در ماه انجام داده اند. چین هم اکنون ماموریتی را برای مریخ برنامه ریزی کرده است و برای ایجاد یک ایستگاه فضایی کاملا چینی برنامه ریزی کرده است.
چین به تازگی آخرین ماهواره خود را پرتاب کرد که سیستم موقعیت یاب جهانی (یا همان جی پی اس) چین به حساب میآید. همه این تحولات مایه افتخار بسیار زیاد برای دولت و مردم چین است، اما ابعاد ژئوپولتیک هم دارد، چون پیامی از چین برای بقیه دنیا است تا بدانند که چینیها، گزینهای جایگزین برای نظم فضاییِ تحت رهبری آمریکا ارائه میکنند آن هم در زمانی که ناسا با بسیاری از پروژههای بلند پروازانه، ظهور مجددی را تجربه میکند.
در واقع شاهد رقابت فضایی بین دو کشور هستیم که برنامههای خود را در دو مسیر جداگانه دنبال میکنند که هیچ همکاری در عرصه فضایی ندارند. کنگره امریکا هرگونه همکاری ناسا با چینیها را به علت نگرانیها در زمینه امنیت ملی ممنوع کرده است.