نشست استانداران ادوار اصفهان
بررسی ظرفیتها، چالش ها و تهدیدهای استان
استاندار در نشست استانداران ادوار اصفهان و اصفهانیهای استاندار در کشور بر ضرورت استفاده از ظرفیت ها و رفع آسیب ها و تهدیدهای استان تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛عباس رضایی با اشاره به برگزاری شورای مشورتی توسعه در روزهای پنجشنبه گفت: فرصتی که امروز فراهم شده ارزشمند است و با کمک شما مشکلات و معضلات استان را برطرف می کنیم.
وی در ابتدا آماری ازوضع کنونی استان در زمینه های مختلف از جمله جمعیتی داد و گفت: 40 درصد از جمعیت استان در کلانشهر اصفهان زندگی میکنند این درحالی است که نرخ رشد جمعیت به 0.97 کاهش پیدا کرده است.
وی در ادامه از حضور اصفهانی های در صحنه های مختلف گفت:این استان 10 درصد از شهدای کشور را به خود اختصاص داده و بیش از 50 هزار جانباز داریم و تعداد آزادگان ما 8 درصد کل کشور است.
استاندار همچنین به صنایع و مراکز علمی شاخص استان از جمله مجموعه UCF، سایت هستهای نطنز، صنایع مادر، پژوهشگاه رویان و پارک علم و فناوری اشاره و اضافه کرد: استان اصفهان در تولید 10 محصول عمده در کشور از جمله فولاد و صنایع آن، فرش ماشینی، پوشاک، کاشی و سرامیک پیشتاز است .
رضایی بر توسعه محصولات گلخانهای و عملکرد موفق در این زمینه تاکید کرد و ادامه داد: در سال زراعی جاری فقط در کشت تابستانه 640 هزار تن ذرت علوفهای در استان برداشت شد و در سال 97 نیز از 568 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 6 میلیون واحد دامی در مجموع 5.7 میلون تن محصولات کشاورزی تولید کردند.
استاندار بزرگترین چالش استان را موضوع آب دانست و گفت: خطر نابودی محیط زیست رودخانه و تالاب از جدیترین چالشهاست که بحث تالاب یک مقوله ملی است و دامنگیر چند استان خواهد بود.
وی مرگ زایندهرود را مرگ یک تمدن چندصدساله دانست و گفت: خشک شدن رودخانه زایندهرود خطر نابودی میراث ایران اسلامی در اصفهان را به به دنبال دارد.
استاندار به موفقیت استان در زمینه صادرات با وجود تحریم های ظالمانه اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تا پایان آبان 1073 قلم کالا به ارزش یک میلیارد و 738 میلیون دلار به 90 کشور صادر کردیم و 95 درصد از محصولات صادراتی تولید شده در خود استان است.
رضایی در زمینه مراکز بهداشتی،صنایع دستی،صنعت گردشگری و مراکز علمی هم آمارجدیدی داد و گفت: 262 هزار دانشجو در 231 مرکز علمی و دانشگاهی استان اصفهان با بیش از 6 هزار نفر اعضای هیأت علمی مشغول به تحصیل علم و دانش هستند و 28 هزار نخبه و استعداد برتر زیر پوشش داریم.
پیگیری طرح تکمیل و احداث آزادراه شرق اصفهان، اجرای قطار سریع السیر اصفهان-قم-تهران، آغاز عملیات اجرایی قطار حومهای، برنامهریزی و مدیریت بهینه توزیع آب در حوضه آبریز زایندهرود از جمله پروژههای شاخص درحال اجرا در سطح استان است
وی در مورد فرونشست دشتهای اصفهان گفت: دشت مهیار با افت تجمعی حدود 47 متر در بازه زمانی 37 ساله فرونشست داشته که بیشترین افت را نسبت به سایر دشتها داشته است.
استاندار اصفهان تاکید کرد: استان اصفهان با آلایندههای زیست محیطی، آب و خشکسالی، مهاجرت بی رویه، حاشیه نشینی و پروژههای رها شده است.
وی مطرح کرد: با این حال در طول یک سال گذشته کاهش نرخ بیکاری از 14.1 به 10.4 در استان، ایجاد کلینیک فعالان اقتصادی، 32 سفر شهرستانی و بازدید طی 6 ماه ابتدای سال، پیگیری اجرای سد کوهرنگ 3، پروژه تونل کوهرنگ 3 و پروژه اجرای خط سامانه دوم آبرسانی در این مدت انجام شده است به طوری که سد کوهرنگ 3 تا پیش از من 20 درصد پیشرفت داشت و در این یک سال هم 20 درصد دیگر پیشرفت داشته است.
رضایی گفت: پیگیری پروژه تکمیل و احداث آزادراه شرق اصفهان، اجرای قطار سریع السیر اصفهان-قم-تهران، آغاز عملیات اجرایی قطار حومهای، برنامهریزی و مدیریت بهینه توزیع آب در حوضه آبریز زایندهرود از جمله پروژههای شاخص درحال اجرا در سطح استان است.
در ادامه این جلسه از سیدعبوالوهاب طالقانی نخستین استاندار اصفهانی جمهوری اسلامی ایران که استاندار چهارمحال و بختیاری شد تجلیل به عمل آمد.
در این جلسه ۱۹ استاندار اسبق اصفهان و اصفهانی های استاندار استان های دیگر حضور داشتند.
نشست استانداران ادوار اصفهان و اصفهانیهای استاندار در کشور با هدف استفاده از تجربه های این استانداران برگزار شد.
بررسی ظرفیتها، چالش ها و تهدیدهای استان
بررسی ظرفیتها، چالش ها و تهدیدهای استان
بررسی ظرفیتها، چالش ها و تهدیدهای استان
بررسی ظرفیتها، چالش ها و تهدیدهای استان