برگزاری سه انتخابات ظرف یک سال نشان دهنده شکاف های عمیق سیاسی و عقیدتی در جامعه صهیونیست ها است.
پژوهش خبری صدا وسیما: چندی است رقابت های سیاسی در رژیم صهیونیستی در حال خارج شدن از عرف رایج است و رفتارهای جدیدی در عرصه سیاسی صهیونیست ها در حال شکل گیری است. رژیم صهیونیستی از دی ماه 1397 دولت مستقری ندارد؛ حدود یک سال است که دولت انتقالی نتانیاهو، به طور موقت در رأس کار قرار دارد؛ اختلافات میان رقبای سیاسی رژیم اشغالگر قدس، آنچنان بالا گرفته که کار حتی به اردوکشی خیابانی هم کشیده است . ظرف شش ماه دو دور انتخابات در اراضی اشغالی برگزار شد، اما حتی وفاق حداقلی ایجاد نشد که بتوان بر اساس آن نخست وزیر تعیین کرد و دولت را شکل داد. مسیرهای دیگری هم که در قانون اساسی رژیم صهیونیستی پیش بینی شده بودند، طی شدند، اما نتیجه ای در بر نداشتند، اینک بناست که در تاریخ دوم مارس 2020 (12 اسفند 1398)، سومین انتخابات در اراضی اشغالی برگزار شود، به امید آنکه از بحران سیاسی بی سابقه ای که گریبان گیر صهیونیست ها شده، رهایی یابند. بر این اساس سؤال اصلی که این پژوهش برای پاسخ گفتن به آن نگاشته شده این است:
ـ آیا برگزاری انتخابات سوم به بن بست سیاسی رژیم صهیونیستی پایان می دهد؟
برای تکمیل اطلاعات نیز به این سؤال فرعی پاسخ داده شده است:
ـ چرا نتانیاهو علی رغم اینکه در دومین انتخابات (در ماه سپتامبر)، آراء پایین تری نسبت به رقیب کسب کرد، باز هم ابتدا او مأمور تشکیل دولت شد؟
این پژوهش با روش اسنادی انجام شده است؛ منابعی که برای جمع آوری اطلاعات مورد استفاده قرار گرفته اند عبارتند از: اخبار، گزارش ها، مصاحبه ها و تحلیل های کارشناسان و مقالات منتشر شده در روزنامه های رسمی و پایگاه های خبری تحلیلی معتبر.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: مرجان شریف زاده