به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از اسلام آباد، مقاله نویس پاکستانی با انتقاد از شرکت نکردن عمران خان در نشست سران کوالالامپور تحت فشار عربستان سعودی، توسعه روابط با کشورهای دیگر در سایه سیاستهای خارجی مستقل را برای پاکستان ضروری دانست.
"عماد ظفر" در روزنامه اردو زبان نئی بات با عنوان "سیاست خارجی اجباری" با بیان اینکه نفوذ خارجیها در سیاست خارجی پاکستان در گذشته تبعات سنگینی برای این کشور به دنبال داشته است، نوشت: اگر چه دولت عمران خان تا حدود زیادی نفوذ عوامل بیرونی در سیاست خارجی پاکستان را کاهش داده، اما ضرورت تجدید نظر در برخی از سیاستهای فعلی پاکستان همچنان محسوس میشود.
وی با اشاره به طرح سرمایه گذاری ۲۱ میلیارد دلاری عربستان در خاک پاکستان تصریح کرد: علی رغم نیاز مبرم پاکستان به کمکهای مالی در راستای حل مشکلات اقتصادی، اسلامآباد نباید روابط با دیگر کشورها را فدای کمکهای مالی و فشارهای خارجی کند.
در ادامه این مقاله آمده است لغو سفر عمران خان به مالزی تحت فشارهای عربستان میتواند تبعات جدی از جمله تغییر نگرش برخی از کشورهای اسلامی نسبت به پاکستان را به دنبال داشته باشد.
این روزنامه همچنین با انتشار مقالهای دیگر از "چودری فرخ رضا" عدم حضور پاکستان در نشست سران کشورهای بزرگ اسلامی از جمله ترکیه، ایران و مالزی را به منزله "دوربرگردان دیپلماتیک" برای پاکستان توصیف و تاکید کرد: اینگونه اقدامات میتواند تلاشهای پاکستان را برای ایجاد پیوند مستحکم دیپلماتیک هدر داده و پاکستان را به عقب هدایت کند.
این تحلیلگر امور سیاسی پاکستان در ادامه با بیان اینکه سازمان همکاری کشورهای اسلامی به سرپرستی عربستان سعودی در حل مسائل مهم امت اسلامی از جمله مسئله فلسطین و کشمیر شکست خورده است افزود: بررسی مسائل مسلمانان و راهکارهای حقیقی حل این مشکلات در دیگر مجامع اسلامی امری اجتناب ناپذیر است.
این روزنامه در بخش پایانی مقاله تصمیم عمران خان برای لغو سفر مالزی تحت فشار ریاض را به منزله کاهش اعتماد کشورهای همسایه نسبت به پاکستان خواند و افزود: اینگونه تصمیمات دیپلماتیک تلاشهای پاکستان برای میانجیگری و ایفای نقش موثر در راستای برقراری صلح و امنیت منطقهای را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.