مومنی:
ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر: ایران در ۴۰ سال گذشته به نمایندگی از دنیا در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر بوده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ صبح امروز و به مناسبت هفته پژوهش نشست معاونان، مدیران کل و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسر کشور با موضوع بررسی روند مبارزه با مواد مخدر و راهبردهای آینده در مجتمع فرهنگی شقایق برگزار شد.
اسکندر مومنی در اين نشست افزود: هدف ما از این نشست بررسی روند دوران گذشته و اتخاذ راهبردها و گام آینده است.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران، در ۴۰ سال گذشته به نمایندگی از دنیا در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر بوده است و با دشمن انسانیت و بشریت مبارزه کرد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: در ۴۰ سال گذشته تفاوتی برای ما نداشت که قرار است مواد در داخل و یا در خارج از کشور توزیع شود.
وی ادامه داد: در این دوران با تمام توان براساس آموزههای دینی با مواد مخدر مبارزه کردیم.
مومنی افزود: در سه دهه گذشته سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر موانع فیزیکی، ۵۰ هزار باند و گروه منهدم، ۱۰۰ هزار خودرو توقیف و مصادره و ۱۲ هزار تن مواد کشف و ضبط شد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد
مخدر گفت: برای چند میلیون نفر اعم از دانش آموزان و ... آموزش پیشگیری از اعتیاد برگزار کردیم و ۹ هزار و ۲۰۰ مرکز درمانی و کاهش آسیب در حال فعالیت هستند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر
افزایش ۱۹ درصدی بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از کشف بیش از ۷۰۰ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت:: بودجه ستاد مبارزه با مواد مخدر برای سال آینده ۱۹ درصد افزایش مییابد.
اسکندر مومنی در حاشیه نشست معاونان، مدیران کل و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسر کشور، در جمع خبرنگاران افزود: ۷۱ درصد از کشفیات ما با کارهای اطلاعاتی و اشراف اطلاعاتی و ۷۵ درصد از کشفیات نیز در شرق کشور و حاشیه شرقی بوده است.
وی گفت:: نسبت به مدت مشابه سال گذشته، توقیف اموال باندها ۳۸ درصد افزایش داشت؛ همچنین ۱۷ درصد افزایش هلاکت اشرار و ۸۲ درصد کاهش شهدا گزارش شده است.
مومنی افزود: مجموعه عملکرد وزارت اطلاعات در حوزه کشفیات و مقابله ۲۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:: با توجه به افزایش پیشسازها و تولید شیشه در افغانستان، افزایش کشفیات شیشه در مبادی ورودی کشور را داشتیم.
وی با بیان اینکه شیشه افغان به تولید انبوه رسیده است، افزود: این یک زنگ خطر است و مجامع بینالمللی برای حل این مشکل، باید به این حوزه ورود کنند.
مومنی گفت: تمرکز ما بر متلاشی کردن باندهای بینالمللی است و افزایش اشراف اطلاعاتی از مهمترین اولویتهای ما در عرصه مقابله با مواد مخدر است.
وی با بیان اینکه امروز کشورهای دیگر در حوزه مبارزه با مواد مخدر تلاشی نمیکنند، افزود: در حوزه دیپلماسی منطقهای باید این ستاد و وزارت امور خارجه ورود کنند و مسائل را برای کشورهای منطقه روشن کنیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره ثبت اطلاعات معتادان متجاهر و کسانی که به مراکز ترک اعتیاد مراجع میکنند، گفت: امروز دو سامانه در این خصوص رونمایی شد و نام کسانی که به مراکز ترک اعتیاد مراجعه میکنند، ثبت خواهد شد. همچنین سامانه ملی ثبت اطلاعات طراحی شده است و همه دستگاهها باید فعالیت خود را در این سامانه ثبت کنند.
مومنی:
ورود نخبگان و جوانان و شرکتهای دانش بنیان در کاهش عرضه مواد مخدر
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش ابتلا به ایدز در میان معتادان در سه دهه مبارزه با این بیماری گفت: سهم معتادان در ابتلا به ایدز از ۷۵ درصد به ۳۱ درصد رسیده است.
اسکندر مومنی در سومین نشست معاونان، مدیران کل و شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور با موضوع بررسی روند مبارزه با مواد مخدر و راهبردهای آینده در گام دوم انقلاب اسلامی افزود: در طول سه دهه گذشته سه هزار و ۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز و مجروح در راه مبارزه بامواد مخدر تقدیم شده است.
وی با بیان اینکه با همه کارها در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، روند شیوع اعتیاد افزایشی بود و صرفا در دهه شصت کاهش شیوع در کشور آغاز شد، گفت: یکی از رویکردهای اصلی ما در گام دوم انقلاب فراهم کردن بستر و حمایت لازم برای ورود نخبگان و جوانان و شرکتهای دانش بنیان در کاهش عرضه مواد مخدر است و کافی است فرصت برابر برای آنان ایجاد کنیم تا شاهد تغییر عمده در روند مبارزه با مواد مخدر باشیم.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه هدف ما در این مرحله و گام دوم انقلاب متوقف کردن روند رشد شیوع مواد مخدر و آغاز روند کاهشی آن است، افزود: اولویت را به پیشگیری داده ایم تا با همکاری همه نهادها و فراهم کردن زمینه برای ورود نخبگان شاهد تحول عظیم در این حوزه باشیم.
وی با بیان اینکه هوشمندسازی کارها و فرایندها رویکرد دیگر ماست، گفت: در تحولات جدید نیاز است که رویکردهای جدیدی تعیین شود و نخبگان و شرکتهای دانش بنیان وارد عرصه شوند که در حوزه کاهش تقاضا و عرضه و پیشگیری؛ توانمندی بسیاری دارند که میتواند کمک کننده باشد.
وی ادامه داد: ستاد هم آمادگی کامل دارد در حوزه کاهش تقاضا، عرضه و پژوهش و خدمت؛ بسترهای لازم را فراهم کند.
آقای مومنی گفت: یکی دیگر از فرآیندهای ما اصلاح قانون است که نقص قانون مشهود است و قانون باید بعد از یک دهه به روز شود و بابهای ان در مجمع تشخیص مصلحت نظام باز شده است که بازنگری شود.
وی افزود: بسیاری از کارها را تا نیمه راه میآوریم و رها میکنیم همانند نگهداری معتادان متجاهر که چند ماه نگهداری میشوند این همه هزینه میکنیم در نیمه راه رها میشوند، در حالی که طبق نظر کارشناسان حداقل یک تا دو سال برای بازپروری آنها زمان لازم است.
رونمایی سند جامع مقابله با عرضه مواد مخدر
سند جامع مقابله با عرضه مواد مخدر، روانگردانها و پیشسازها، سند جامع اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و ۵ کتاب در حوزه پژوهش در اعتیاد و مداخله درمان و سو مصرف رونمایی شد.
در این نشست «اسکندر مومنی» دبیر کل مبارزه با مواد مخدر و «سورنا ستاری» معاون علمی فناوری ریاست جمهوری حضور دارند. قرار است حجتالاسلام «محمود علوی» وزیر اطلاعات نیز در این مراسم سخنرانی کند.
در این نشست از سند جامع مقابله با عرضه مواد مخدر، روانگردانها و پیشسازها، سند جامع اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و سامانه جامع مراکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر موضوع ماده ۱۶ قانون رونمایی شد. همچنین از پنج عنوان کتاب شامل روش پژوهش در اعتیاد، مداخلهها و درمانهای کوتاهمدت برای سوء مصرف مواد، درمان سوء مصرف مواد و خانوادهدرمانی، مدیریت نشانههای افسردگی در مراجعان سوء مصرفکننده مواد در طول بهبودی اولیه و درمان سوء مصرف مواد مبتنی بر ذهن آگاهی برای نوجوانان رونمایی شد.
۱۱ درصد تولید ناخالص ملی صرف مبارزه با مواد مخدر میشود
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: ۱۱ درصد تولید ناخالص ملی صرف مبارزه با مواد مخدر میشود که اگر این آمار درست باشد عدد بزرگی است.
اسکندر مومنی افزود: مبارزه با مواد مخدر اتفاق خیلی بزرگی است و هزینه و خسارت خیلی بزرگی به کشور وارد میکند و اگر آمار ۱۱ درصد تولید ناخالص ملی درست باشد خیلی عدد بزرگی است.
وی گفت: این را نمیتوانیم به صورت موجی پیش ببریم و باید تبدیل به یک گفتمان مسلط شود چرا که اعتیاد مرز، دین، مذهب، نژاد و تحصیلات نمیشناسد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، ادامه داد: بنابراین برای این که روند کاهشی را پیش ببریم هیچ راهی نداریم مگر این که مبارزه با مواد مخدر را به یک گفتمان تبدیل کنیم.
مومنی در ادامه به عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در ۹ ماه گذشته اشاره کرد و افزود: دستاوردهای بسیار بزرگی در بحث مبارزه با مواد مخدر به صورت گروهی و جمعی به دست آورده ایم که پاک سازی مناطق آلوده تهران یکی از این دستاوردهاست.
وی گفت: در حوزه کشفیات نیز در این مدت از سال، بیش از ۷۰۰ تن مواد مخدر کشف کرده ایم که ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، افزود: در واقع بالاترین میزان کشفیات مواد مخدر در طول سالیان بعد از انقلاب است.
مومنی ادامه داد: شیوه کشفیات مواد مخدر ما نیز بیش از ۷۰ درصد به صورت کار اطلاعاتی است که در واقع هدفمند با همکاری دستگاهها انجام شده است و ۲۷ درصد آن نیز انتظامی است و ۳ درصد دیگر رزمی است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: ۷۵ درصد این کشفیات در شرق و حاشیه شرق کشور است و ۲۵ درصد نیز در بقیه استانها کشف شده است کل اموالی که از قاچاقچیان به دست آمده ۳۷ درصد افزایش یافته، تلفات اشرار نیز افزایش یافته است، اما در مقابل شهدای ما ۸۲ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در مقابل ۱۱ شهید سال گذشته ما امسال تنها ۲ شهید داشته ایم ضمن این که سلاحهای مکشوفه از اشرار نیز افزایش داشته است
مومنی گفت: تنها نکته منفی افزایش کشفیات شیشه است که البته افزایش کشفیات نشانه تلاش بیشتر است و تنها نکته منفی آن فعالیت بیشتر در مبدا تولید شیشه است که با ورود مواد پیش سازها به افغانستان در یک سال گذشته و ایجاد لابراتوارها در این کشور شاهد افزایش تولید شیشه در این کشور هستیم.
کشفیات ماده مخدر شیشه افزایش یافته است
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:: کشفیات شیشه نسبت به سال گذشته افزایش یافته و دلیل آن نیز افزایش آشپزخانههای تولید این مواد مخدر در افغانستان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اسکندر مومنی در نشست معاونان، مدیران کل و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسر کشور افزود: در مبارزه با مواد مخدر تمرکز ما بر کارهای اطلاعاتی است که دستاوردهای بیشتری داشته باشد و شاهد کاهش تلفات انسانی نیز باشیم.
وی ادامه داد: تمرکز ما برمقابله و نابودی باندهای بزرگ و بینالمللی است.
مومنی گفت:: پارسال ۸۰۰ تن مواد مخدر را در شرایطی کشف کردیم که در لایههای پیچیده اطلاعاتی این مواد مخدر جابجا میشد.
وی افزود: در سال ۲۰۰۰ میلادی کشفیات مواد مخدر در افغانستان ۲۰۰ تن بوده در صورتی که تولید امروز این کشور ۵۰ برابر شده و به ۱۰ هزار تن رسیده است، ولی کشفیات آنها چشمگیر نیست.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت:: ما گریزی نداریم جز اینکه به مبدأ تولید مواد مخدر توجه کنیم و کارهای دیپلماتیک را در این زمینه انجام دهیم.
وی افزود: امیدوارم با کارهای دیپلماسی منشأ و مبدأ این ازمایشگاهها را از بین ببریم و در حال حاضر شیشههای افغانی به تولید انبوه رسیده است که زنگ خطر و هشدار محسوب میشود و میطلبد که همکاریهای منطقهای بیشتر شود.
وی افزود: هوشمندسازی کارها برای ما و بهبود عملکردمان بسیار مهم است، ما باید بدانیم که در مراکز ترک اعتیادمان چه چیزی میگذرد، یک نفر چندبار به مراکز مراجعه کرده، آمار پاکی مراکز چقدر است، کاستی آن مرکز چیست که معتاد دوباره به اعتیاد رجوع میکند، برای این موارد باید هوشمندسازی را جدی بگیریم و نمونه آن هم همین دوسامانه جامعی بود که امروز رونمایی شد.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه ما نهاد هماهنگ کننده و نظارتی هستیم، گفت:: نقش نظارتی ستادمبارزه با موادمخدر نباید کم شود.
وی افزود: بنا داریم عملکرد هر دستگاه را هر شش ماه یکبار به رئیس جمهور گزارش دهیم.
در این مراسم از پژوهشگران برتر در حوزه مبارزه با موادمخدر تقدیر شد.