به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار حسین اشتری در طرح زمستانی کنترل جادهها با همکاری پلیس راهور و دستگاههای مربوط در جمع خبرنگاران، افزود: همه کسانی که در امر مراقبت از جادهها و امدادرسانی به رانندگان در حال خدمتند از پلیس راه و راهور گرفته تا امداد و نجات، اورژانس و هلالاحمر، انصافا کاری که انجام میدهند یکی از ارزشمندترین کارها است.
وی ادامه داد: این عزیزان از جان مردم حفاظت کرده و به کسانی که در راه مانده و دچار مشکل میشوند کمک و امداد میرسانند و این کار ارزشمند، خداپسندانه و مردمی است.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: طرح زمستانی با مشارکت همه دستگاهها و با همت همکاران ما در پلیس راه و راهور صورت گرفته است و هر سال باید نسبت به گذشته ارتقا یابد.
سردار اشتری گفت: باید از تکنولوژی و نوآوری و همه تجهیزات در راه کاهش تصادفات و جانباختگان استفاده شود.
وی به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تعداد جانباختگان باید به حداقل برسد و یک نفر هم کشته هم زیاد است، اشاره کرد و افزود: حدود ۱۷ هزار جانباخته نسبت به افزایش خودرو و تردد و سفرها البته آمار خوبی است، اما این تعداد هم زیاد است و باید با همت مضاعف و کار ویژه آن را به حداقل برسانیم.
سردار اشتری اعلام کرد: باید تمام دستگاهها از جمله دولت برای کاهش تصادفات و عواملی که باعث تصادف میشوند کمک کنند؛ البته عامل انسانی و زیرساختها و صنعت خودرو و حتی دستگاههای امدادرسانی نیز در این زمینه موثرند.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: بعد از عامل انسانی باید جادهها و علائم استاندارد و امدادرسانی سریع و به موقع داشته باشیم تا تلفات کاهش یابد.
سردار اشتری گفت: از آغاز سال ۹۸ تاکنون حدود ۱۰ درصد در جمع تصادفات و ۳ درصد در تعداد جانباختگان کاهش داشتهایم.
وی ادامه داد: از نوروز تا به حال ۲.۵ درصد ترددها افزایش یافته و برنامهریزی و افق ناجا این است که طی چند سال آینده کاهش چشمگیر حوادث و تصادفات را داشته باشیم و برای رسیدن به این مهم تمام ظرفیتهایمان را در نظر گرفتهایم.
سردار اشتری گفت: موضوع ترافیک یک موضوع ملی است برخی افراد تصور نکنند که اگر ترافیک یا تصادفات افزایش یافت صرفا باید ناجا پاسخگو باشد چنین نیست؛ البته ناجا خود را موظف میداند، اما این موضوع یک عزم ملی میطلبد و باید موانع برطرف شود.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: پلیس نقاط حادثهخیز را به طور مکتوب به وزارت راه اعلام کرد و وزیر راه گفت بخشی از این نقاط مرتفع شده است.
سردار اشتری ادامه داد: پلیس برای استفاد بیشتر از ظرفیتها در راه هوشمندسازی گامهای خوبی برداشته و امروز ناجا به سمت پلیس هوشمند گام برمیدارد.
وی گفت: شعار پلیس هوشمند، امین مردم در هفته ناجا، صرفا یک شعار نبود چرا که کارهای زیرساختی در این خصوص انجام شد تا بتوانیم تا پایان سال ۱۴۰۰ به کارهای مناسبی دست پیدا کرده و جنبه خدماترسانی ناجا ارتقا یابد.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: یکی از پلیسهای پیشتاز در عرصه هوشمند سازی پلیس راهور است؛ در این راستا دست افزارهای ثبت تخلفات برای ارسال برخط تخلفات به افراد به صورت آزمایشی در حال انجام است و بحث استفاده از تبلت برای کارشناسان تصادفات به منظور جلوگیری از جعل در راه و تخلفات بیمهای و سرعت عمل در حال انجام است.
سردار اشتری به فرمایشات مقام معظم رهبری در این خصوص اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری تاکید کردند که به این سمت بروید؛ بر این اساس پلیس هم در حوزههای مختلف درصدد است تا بتواند به تجهیزات و نوآوریها ملحق شود.
وی افزود: تجهیز گشتهای پلیس راه و راهور به GPS موثر است؛ ما معتقدیم تجهیزات میتواند جایگزین نیروی انسانی شده و سرعت و دقت پلیس را افزایش دهد.
سردار اشتری به حضور ماموران پلیس راهور با توجه به برودت هوا در معابر و جادهها پرداخت و گفت: ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی بدون توجه به برودت هوا به دلیل عشق و علاقهای که دارند ماموریت خود را انجام میدهند.
فرمانده نیروی انتظامی درخصوص برخورد با تخلفات اعلام کرد: برخورد قانونی با متخلفین و اعمال قانون باید با اقتدار با کسانی که در جادهها و مسیرها تخلف میکنند انجام شود.
وی افزود: باید طبق قانون برخورد شود چرا که بحث یک شخص نیست؛ رانندهای که قانون را رعایت نمیکند هم به خود هم به سرنشینان و هم به خانواده خود و خودروهای عبوری ظلم میکند؛ بنابراین باید با اقتدار برخورد و اعمال قانون کرد؛ البته در کمال ادب مهربانی و احترام.
سردار اشتری ادامه داد: از عموم رانندگان قانونمداری که با پلیس همکاری میکنند تشکر میکنم. بسیاری از افراد در ارتباط با پلیس و تماس با سامانه ۱۹۷ از عملکرد پلیس تشکر میکنند و این نشان از علاقه و اطمینان پلیس به مردم است.
وی به تجهیز پلیس راهور به ۴۰۰ دستگاه خودرو اشاره کرد و گفت: با توافقات صورت گرفته امیدواریم که بقیه خودروها تا پایان سال به پلیس اختصاص یابد و از آنها در مسیرهای کوهستانی و شریانی استفاده شود.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: پلیس از سیستم پهپاد، بالگردهای هواناجا و پلیس نامحسوس برای مدیریت ترافیک و تسهیل در تردد استفاده میکند و ما درصددیم تا با استفاده از تجهیزات نو و پیشرفته شاهد کاهش حوادث جادهای و تصادفات باشیم.
سردار اشتری از عملکرد پلیس راهور در اربعین حسینی تشکر کرد.
سردار اشتری، فرمانده نیروی انتظامی
بنزین همان تأثیری که در جامعه داشته، بر پلیس داشته است
فرمانده نیروی انتظامی گفت: بنزین همان تأثیری را که در جامعه داشته، بر پلیس هم داشته است.
سردار حسین اشتری در حاشیه طرح زمستانی کنترل جادهها در جمع خبرنگاران، در خصوص تأثیر سهمیهبندی بنزین در مأموریتهای پلیس، افزود: بنزین همان تأثیری را که در جامعه داشته بر ما هم داشته است؛ پلیس هم به دنبال این است که این خلأ را حل کند.
وی ادامه داد: پلیس راه و مجموعه ناجا باید از بهترین خودروها برای امدادرسانی و اجرای مأموریتها استفاده کند.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: البته اولویت ما خودروهای داخلی است و ورود خودروهای خارجی با مجوز ستاد کل و وزارت دفاع است.
وی ادامه داد: پلیس درصدد است تا ناوگان خودرویی و تجهیزات خود را از بهترین تجهیزات و بروزترین آنها داشته باشد تا خدمترسانی به مردم هر چه سریعتر و با دقت بیشتری انجام شود.
سردار اشتری در خصوص دوربینهای نظارتی گفت: پلیس توافقنامهای با وزیر راه داشته و امیدواریم طبق زمانبندی بقیه دوربینها تا نوروز امسال تأمین شود.
سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر
حضور ۵ هزار نیروی هلالاحمر در طرح امداد زمستانی
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر، از حضور پنج هزار و ۱۱۳ (نفر در روز) امدادگر و نجاتگر عملیاتی در طرح ملی امداد زمستانی این جمعیت در سراسر کشور خبر داد.
مرتضی سلیمی در طرح زمستانی کنترل جادهها با همکاری پلیس راهور و دستگاههای مربوط گفت: این نیروهای عملیاتی با بهره گیری از هزار و ۲۴۶ پایگاه ثابت و موقت جمعیت هلال احمر در سراسر کشور به ارائه خدمات امدادی میپردازند.
وی افزود: از جمله این خدمات، کمک به در راه ماندگان و افراد گرفتار در شرایط جوی برف و یخبندان و ارائه کمکهای اولیه، اسکان و تغذیه اضطراری به آسیب دیدگان احتمالی انواع حوادث و سوانح ترافیکی و غیر ترافیکی و سوانح غیر مترقبه در شرایط نا پایدار و بحرانی در فصل زمستان است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر ادامه داد: امسال شمار نیروهای امدادی، پایگاه ها، تجهیزات و امکانات ارائه خدمات امداد و نجات به آسیب دیدگان و متاثرین از انواع حوادث و سوانح جادهای و ترافیکی نسبت به پارسال افزایش داشته است.
سلیمی افزود: در اجرای طرح ملی امداد زمستانه، دو هزار و ۸۱۳ خودروی امدادی به همراه ۶۰۲ دستگاه موتور آمبولانس و امدادی و ۲۴ فروند بالگرد حضوری فعال و تاثیر گذار خواهند داشت.
وی گفت: اکنون گردنههای برفگیر و خطرناک در کشور شناسایی شده که چندین پایگاه امداد و نجات در این مناطق برای ارائه خدمات به آسیب دیدگان و متاثرین ایجاد شده است.
سلیمی ادامه داد: به منظور انجام سریع و موفق عملیات در مناطق برف گیر و گردنههای کوهستانی امسال خودروهای چند منظوره ویژهای در گردنههای برفگیر و مسیرهای خطرناک مستقر خواهند شد.
وی افزود: سرعت بخشی در امدادرسانی به سوانح ترافیکی و غیرترافیکی و ارتقای ضریب پاسخگویی جمعیت هلال احمر به حوادث و سوانح غیر مترقبه در شرایط جوی ناپایدار و بحرانی در فصل زمستان و ارتقاء سطح آرامش روانی هموطنان و مسافران زمستانی و افزایش ضریب ایمنی جادهها با حضور محسوس نیروهای عملیاتی هلال احمر در محورهای مواصلاتی در فصل زمستان از دیگر اهداف اجرا و برگزاری طرح ملی امداد زمستانی جمعیت هلال احمر است.
طرح زمستانی کنترل جادهها در سال ۹۸ از امروز ۲۰ آذر به صورت رسمی در سراسر کشور آغاز شد.
کولیوند، رئیس اورژانس کشور
ناوگان ریلی به اورژانس ۱۱۵ اضافه میشود
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در طرح زمستانی، پایگاههای جادهای، دریایی و هوایی این سازمان افزایش داشته است و در آیندهای نزدیک ناوگان ریلی به سیستم ناوگان اورژانس ۱۱۵ اضافه خواهد شد.
پیرحسین کولیوند در در طرح زمستانی کنترل جادهها، افزود: همکاری خوبی بین دستگاههای مربوطه ایجاد شده است.
وی گفت: در فصل زمستان شاهد سرما، یخبندان و برف و باران هستیم؛ پس رانندگی باید با احتیاط بیشتری صورت گیرد.
رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: بیشترین جابجایی و حمل بار از طریق جادهها صورت میگیرد. طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی، به آمار ۲۰ کشته در هر ۱۰۰ هزار نفر رسیدیم و به نُرم جهانی نزدیک شدیم.
کولیوند ادامه داد: طبق آمار، در تصادفات ۴۳ درصد رانندگان، ۳۶ درصد سرنشینان و ۲۱ درصد عابران جان خود را از دست داده اند و خودروهای سواری بیشترین تصادفات را به خود اختصاص دادهاند.
وی گفت: خوشبختانه تصادفات خودروهای عمومی کاهش داشته است و مردم باید تلاش کنند که از خودروهای عمومی استفاده کنند.
کولیوند افزود: اکثر تصادفها در بیرون از شهرها رخ داده است که حضور ما میتواند نقش مهمی در کاهش آنها داشته باشد؛ ضربه مغزی و شکستگیهای متعدد دلیل جانباختن افراد در سوانح جادهای بوده است.
رئیس اورژانس کشور گفت: پایگاه اوژانس ۱۴ درصد و ناوگان هوایی ۱۲ درصد افزایش داشته؛ همچنین ۴۰۰ دستگاه آمبولانس به ظرفیت ما اضافه شده است.
سردار هادیان فر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی اجرای طرح زمستانی جادهها طرح زمستانی جادهها با حضور پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا و دیگر دستگاههای مربوط از امروز آغاز شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه این طرح از امروز آغاز شده و تا ۲۰ اسفند ادامه خواهد داشت، افزود: با وجود بیش از ۳۳ میلیون خودرو در کشور و ۴۲ میلیون گواهینامه، نیاز است تا با تعامل بیشتر ترددها را در زمستان مدیریت کنیم.
سردار هادیان فر افزود: متاسفانه در سال گذشته ۱۰۲۴ نفر به علت برف گرفتگی و تصادفات ناشی از آن جان خود را از دست دادند، بنابراین پلیس به همراه ۷ سازمان دیگر تدابیر لازم را در زمستان اتخاذ خواهد کرد.
وی ادامه داد: در این طرح بیش از ۲۰۸۲۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت دستگاههای امدادی و خدماتی حضور دارند و ۴۸۰۰ پایگاه زمستانی در این زمینه دایر است.