مصرف خودسرانه برخی از گیاهان دارویی، سلامت افراد را به خطر میاندازد.
یاری پور افزود: برای بهره مندی از اثرات درمانی گیاهان دارویی باید با تجویز کارشناسان و متخصصان طب سنتی از میزان معینی از این گیاهان استفاده کرد، در غیر این صورت مصرف خودسرانه میتواند عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه گیاهان دارویی معمولا به صورت دم نوش یا جوشانده مصرف میشوند افزود: در مواردی که گل و یا سرشاخههای گیاه مورد استفاده قرار میگیرد، آن را باید به صورت دم نوش آماده مصرف کرد و درصورتی که نیاز باشد از ریشه و یا ساقه گیاه استفاده شود، باید آن را درون آب سرد و روی حرارت مستقیم به مدت چند دقیقه جوشاند و پس از سرد شدن مصرف کرد.
مدیر فرآوردههای طبیعی و سنتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: در برخی موارد، مصرف همزمان گیاهان دارویی با یکدیگر و یا با داروهای شیمیایی میتواند منجر به تداخل دارویی شده و سلامت فرد را تهدید کند.
دکتر یاری پور افزود: از آنجا که مصرف یکنواخت و طولانی مدت گیاهان دارویی و یا دم نوشها نیز میتواند موجب ایجاد مسمومیت در فرد شود، توصیه میشود افراد گیاهان دارویی را به صورت دورهای مصرف کنند.
مدیر فرآوردههای طبیعی و سنتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: افرادی که دارای بیماریهای زمینهای مانند تیروئید، بیماری قلبی، دیابت، بیماریهای کبد و کلیه هستند باید از مصرف برخی دم نوشها و گیاهان دارویی پرهیز کنند.