وزیر جهاد کشاورزی، گفت: دهها میلیارد در کشت و صنعت مغان سرمایه گذاری شده و به همین دلیل وضعیت کنونی این مجموعه بهتر از زمان اداره آن از سوی بخش دولتی است.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در سال ۸۸ دولت تصویب کرد تا کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی واگذار شود و این مجموعه از حوزه دولتی خارج شده و زیر نظر وزیر اقتصاد و خصوصی سازی اداره شده است و در ۱۰ سال گذشته نیز مرتب بخش واگذاری آن به بخش خصوصی مطرح شده است.
وی افزود: متولی اصلی این مجموعه، کشت و صنعت مدیریت را نیابتا به وزیر دیگری میدهد تا کشت و صنعت مغان را اداره کند در حالی که مدیر نیابتی حق ندارد وام بگیرد و برای مورد به مورد اقداماتی که قرار بوده انجام دهد باید به سازمان خصوصی سازی مراجعه کند و از آنها مجوز بگیرد.
آقای حجتی ادامه داد: در دولت مطرح کردند که اگر بناست این مجموعه به بخش خصوصی واگذار شود، اقدامات لازم در این جهت طی دورهای انجام شود، اما اگر قرار نیست واگذاری انجام شود، کشت و صنعت را به دولت برگردانید تا آن را اداره کنیم. سازمان خصوصی سازی نتوانست در آن مقطع کشت و صنعت را به بخش خصوصی واگذار کند و در نهایت ما نیز تلاش کردیم تا بنیاد مستضعفان در زمان مدیریت آقای سعیدی کیا، مدیریت این مجموعه را برعهده گیرد، زیرا همکاری با آنها آسانتر بود.
وی افزود: علیرغم همه محدودیتها ۴۰ تراکتور نیمه سنگین، ۱۹ تراکتور نیمه سنگین، ۱۱ کمباین برای کشت و صنعت مغان خریداری کردیم و امکاناتی همچون آبیاری نوین، سالن شیردوشی و دستگاه شیردوشی برای آن ایجاد کردیم و از ۱۱ هزار رأس در سال ۹۶ به ۱۴ هزار رأس در کشت و صنعت مغان رسیدیم.
آقای حجتی اظهار داشت: کل تولید کشت و صنعت مغان در سال ۹۲، ۳۰۱ هزار تن که در سال ۹۶ میزان کل تولید آن به ۴۱۰ هزار تن رسید و داراییهای شرکت نیز افزایش یافت.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: وضعیت کنونی کشت و صنعت مغان بهتر از زمانی است که اداره آن در اختیار ما بود، زیرا اکنون دهها میلیارد سرمایه گذاری در آن جا انجام شده است.
وی افزود: واگذاری کشت و صنعت مغان حدود ۲.۵ تا ۳ سال به طول انجامید.
آقای حجتی در خصوص میزان زیان در کشت و صنعت مغان، اظهار داشت: با همین وضعیت اداره کشت و صنعت مغان مطابق گزارش حسابرسی تا اوایل سال ۹۷ زیان این مجموعه کاهش یافته که اتفاق مثبتی است البته معتقدم چنین مجموعهای نباید زیان ده باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه زمانی که میخواستیم مدیریت جدید را بر مجموعه کشت و صنعت مغان منصوب کنیم، این مجموعه در آستانه واگذاری بود، اما توافق نهایی صورت نگرفت، گفت: مدیر منصوب ما میرجمال الدین پورپیغمبر دارای مدرک فوق لیسانس و ۲۵ سال سابقه مدیریت بود.
آقای ولی ملکی
قانع شدن مشروط نماینده مشکین شهر از پاسخ وزیرکشاورزی
نماینده مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی از پاسخ وزیر جهاد کشاورزی در خصوص علت انتخاب و به کار گرفتن افراد غیرمتخصص در صدر بنگاههای بزرگ اقتصادی به صورت مشروط قانع شد.
آقای ولی ملکی در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی از پاسخ وزیر مشروط به ارائه لایحه از سوی دولت در زمینه اداره شرکتهای دولتی قانع شد.
بر اساس این گزارش، آقای علی ابراهیمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، در خصوص سوال، ولی ملکی نماینده مشکین شهر پیرامون علت انتخاب و به کار گرفتن افراد غیرمتخصص در رأس بنگاههای بزرگ اقتصادی که سبب ورشکستگی و نهایتاً واگذاری آنها به بخش خصوصی به قیمت بسیار پایینتر از قیمت واقعی گفت: در جریان ماده (۲۰۷) آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی سوال فوق در جلسه رسمی مورخ ۱۲/۶/۹۸ کمیسیون با حضور اکثریت نمایندگان عضوکمیسیون، نماینده سوال کننده و وزیر مطرح و پس از استماع اظهارات طرفین و نظر به عدم اقناع نماینده سوال کننده از پاسخهای ارائه شده وزیر کشاورزی، کمیسیون قلمرو سوال را ملی تشخیص داده و مستند به بند (۳) ماده (۲۰۷) آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی گزارش سوال جهت اعلام وصول در اولین جلسه ارسال میشود.
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به نماينده ملاير
ارتقای راندمان آبیاری در تاریخ کشور بی سابقه است
وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر ارتقاء راندمان آبیاری و بهرهوری طی ۶ سال گذشته گفت: این میزان افزایش در تاریخ کشور بینظیر است.
آقای محمود حجتی در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال آقای احد آزادی خواه نماینده ملایر در خصوص علت نبود برنامه عملیاتی و اجرایی برای کشت محصولات کشاورزی که به صورت غیر استاندارد آب مصرف میکنند، گفت: همه دستاندرکاران در کشور نگران مصرف آب هستند، وزارت جهاد کشاورزی نیز مهمترین و عمدهترین موضوعی را که حداقل در این دوره به صورت کارشناسی در دستور کار قرار داد، مرتبط با آب است.
آقای حجتی ضمن تشکر از مقام معظم رهبری و رئیس جمهور و مجلس و دولت و نهایتاً کشاورزانی که همراهی خوبی در اجرای مصوبات و رفع دغدغههای کم آبی داشتند، افزود: آنچه که در ارتباط با افزایش راندمان آبیاری و بهرهوری آب در بخش کشاورزی در طول ۶ سال اخیر انجام شده در تاریخ کشور بینظیر است.
وی در توضیح نتایج تحقیقات اتاق بازرگانی پیرامون راندمان آبیاری و بهرهوری تصریح کرد: ما از نظر بهرهوری به ازای یک متر مکعب آب در سال ۱۳۹۲، ۸۴۰ گرم ماده خشک استحصال میکردیم که این میزان به هزار و ۴۵۰ گرم رسیده است، در واقع با افزایش متجاوز از ۶ درصد در هر سال روبهرو بودهایم، همچنین در حوزه راندمان آبیاری با انتقال آب و استفاده از سیستمهای نوین آبیاری از ۳۸ درصد به ۴۴ درصد در سال ۹۷ ارتقاء یافته است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با استفاده از سیستمهای نوین آبیاری از یک میلیون هکتار در سال ۱۳۹۲ عبور و دو میلیون و صد هزار هکتار را پشت سر گذاشته است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: طرحهای وزارت جهاد کشاورزی به دنبال افزایش بهرهوری است و در کشت گلخانهای نیز دغدغه مصرف آب لحاظ گردیده است به همین جهت در کشت گلخانهای که در سال ۱۳۹۲، ۸ هزار هکتار بوده امیدواریم تا پایان امسال به ۲۰ هزار هکتار برسیم تا رشد صد درصدی داشته باشیم البته سرعت کار باید افزایش یابد، اما با اقبال خوبی که در کشور است این امر تحقق پیدا خواهد کرد.
آقای حجتی در توضیح تغییر الگوی کشت و اقداماتی که در این حوزه انجام گرفته، یادآور شد: ما چغندر پاییزه را در مقابل چغندر بهاره قرار دادیم تا بتوانیم از آب سبز و تبخیر کمتر استفاده کنیم و مصرف آب را به یک چهارم در مقایسه با کشت بهاره برسانیم.
وی تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی بحث نویی است که بعد از سال ۲۰۰۰ در دنیا مرسوم شده، در این نوع از انواع مالچها و با توسعه مکانیسمها و مواد آلی خاک استفاده میشود تا به ترویج محصولات کم آب دست یابیم. از این رو در استان همدان با ۱۲ هزار مترمکعب آب به طور متوسط ۲۹ تن در هکتار سیب زمینی تولید میشد که این میزان به ۳۶ تن در هکتار رسیده و ۱۲ هزار مترمکعب آب با سیستمهای میکرو که در حال توسعه است به ۶ هزار مترمکعب در هکتار رسیده است.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: مشکلاتی بعد از افزایش جهشی نرخ ارز در ارتباط با کشاورزی و ساختار و نوع کشت به وجود آمد که با توجه به محدودیتهای دیگر نتوانستیم اعمال مدیریت کنیم. اعمال مدیریت از طریق کمکهای دولت باید باشد به طور مثال وزارت جهاد کشاورزی تأکید داشت که کشت گوجه فرنگی کاهش پیدا کند، اما ما بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بیشتر از سال گذشته کشت کردیم، زیرا کشاورزان به دنبال سود بیشتر بودند در حالی که ما بر کشت چغندر تأکید بیشتر کرده بودیم.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه کشاورزان از نظر ترویجی و آموزشی نیازمند کمکهایی هستند، گفت: عدم رفع نیازهای ترویجی آموزشی موجب شد تا ما در محصولات گوجه با مشکلاتی مواجه شویم چرا که کشور عراق نیز در فصل برداشت مرزهای خود را بست و تعرفه خود را افزایش داد.
آقای حجتی در ادامه با بیان اینکه بخش عمده مطالب سوال کننده در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: اینکه سهم آب کشاورزی بیش از آب شرب و صنعتی است، طبیعی بوده چرا که در همه دنیا این چنین مرسوم است.
وی در ارتباط با الگوی کشت تصریح کرد: الگوی کشت با تأکید بر بهرهوری مصرف آب تهیه شده، اما الزاماتی دارد که نیازمند پشتیبانی مالی حکومت است. سیاست کشت و کشت نکردن با ابزار قانونی، ترویجی، مالی و آموزشی ضروری است تا با کشاورزان درباره محصولات به تفاهم برسیم. اعمال این سیاست الزاماتی دارد که باید رعایت شود.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان سطح زیر کشت هندوانه را یادآور شد و افزود: سطح زیر کشت هندوانه نسبت به سنوات گذشته کاهش یافته، اما برای مصرف داخل باید به میزانی تولید شود، برای بخش صادرات موافق هستیم که باید تجدیدنظر صورت گیرد.
آقای احد آزادی خواه
نماینده ملایر از پاسخ وزیر جهاد کشاورزی قانع شد
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی از پاسخ وزیر جهاد کشاورزی به سوالش در خصوص علت فقدان برنامه عملیاتی و اجرایی برای کشت محصولات کشاورزی که به صورت غیراستاندارد آب مصرف میکنند، قانع شد.
آقای احد آزادی خواه در نشست علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سوالش، از وزیر جهاد کشاورزی با این شرط که جلسه کارشناسی جهت رفع مشکل مطرح شده برگزار شود، از پاسخ وی قانع شد.
آقای علی ابراهیمی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در تشریح سوال احد آزادی خواه از وزیر جهاد کشاورزی، گفت: بازگشت به نامه شماره ۳۴۲۵۵۶ مورخ ۲۹ آبان ۹۷ گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در خصوص سوال ملی آقای احد آزادیخواه مبنی بر اینکه علت فقدان برنامه عملیاتی و اجرایی برای کشت محصولات کشاورزی که به صورت غیراستاندارد آب مصرف میکنند، ارسال میگردد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی در بیان نتیجه بررسی این گزارش، تصریح کرد: در اجرای ماده ۲۰۷ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی سوال فوق در جلسه رسمی مورخ ۱۲ شهریور ۹۸، کمیسیون با حضور اکثریت نمایندگان عضو کمیسیون، نماینده سوال کننده و وزیر جهاد کشاورزی مطرح و پس از استماع اظهارات طرفین و نظر به عدم اقناع نماینده سوال کننده از پاسخهای ارائه شده وزیر جهادکشاورزی، کمیسیون قلمرو سوال را ملی تشخیص داده و مستند به بند ۳ ماده ۲۰۷ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گزارش سوال جهت اعلام وصول در اولین جلسه ارسال میگردد.