در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی، بخشی از اعتبارات تملک دارائیهای سرمایه ای و هزینه ای استان در لایحه بودجه سال 99 توزیع شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ در پنجمین شورای برنامه ریزی و توسعه استان، بخشنامه و اعتبارات تملک دارائیهای سرمایه ای و هزینه ای استان در لایحه بودجه سال 99 تشریح و توزیع اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی در این لایحه انجام شد.
استاندار مرکزی در این جلسه گفت: خانه ملت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید در بحث بودجه سال آینده استانها را ویژه ببینند و استانداران را در راستای افزایش اختیارات یاری دهند.
سیدعلی آقازاده افزود: بودجه یکی از مصادیق مهم در راهبری برنامهها است و در راستای افزایش اختیارات استانها باید منابع لازم وجود داشته باشد.
او گفت: نظر دادن در خصوص برخی تصمیمها که از قبل گرفته شده موجب کاهش اختیارات در استانها میشود و باید نظر استانها در بودجه سال آینده برجسته شود.
حسینی نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: در بودجه ۴۴۸ هزار میلیارد تومانی سال جاری، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان کسری وجود دارد و سقف بودجه از ۴۴۸ هزار میلیارد تومان به ۳۸۶ هزار میلیارد تومان رسیده با توجه به کسری بودجه مسئولان بایستی این شرایط را مدیریت کنند.
حسینی افزود: بنابراین ۶۲ هزار میلیارد تومان از اعتباراتی که توزیع شده و موافقتنامه مبادلاتی برای آن اعمال شده حذف شده است.
او گفت: دولت میتوانست به استناد قانون این کمبودها را به نوعی حل کند و فاصله بین ۶۲ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان (۷۵ هزار میلیارد تومان) از چهار محل تامین شده است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی ۴۵ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در حال برداشت است، چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از بازگشت حساب ذخیره ارزی، ۱۰ هزار میلیارد تومان از فروش ساختمانهای اضافی دستگاههای اجرایی دیده شده که تاکنون در این بخش توفیقی حاصل نشده است و حدود هفت هزار میلیارد تومان باید اوراق مالی به فروش رسد.
او در خصوص افزایش قیمت بنزین نیز گفت: در قانون برنامه ششم توسعه به دولت اجازه افزایش قیمت حاملهای انرژی داده شده که در یک برنامه نسبت به اصلاح قیمت حاملهای انرژی اقدام کند اما اینکه اگر افزایش قیمت رخ داد و درآمدی حاصل شد، جایی برای آن پیشبینی نشده است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی افزود: دولت در بودجه پارسال ، ۱۷ هزار میلیارد تومان از محل حاملهای انرژی برای اشتغال پیشبینی کرد که این موضوع از سوی مجلس شورای اسلامی رد شد.
حسینی گفت: روزانه ۸۵ تا ۹۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود که این رقم قابل توجه است و اعتقاد برای اصلاح قیمتها وجود دارد اما تفاوت مصرف و چگونگی اجرای آن مورد سوال است.
او افزود: رقمی که با این نرخ تا پایان سال دولت به دست میآورد ۱۰ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان است که این رقم نمیتواند مشکلات دولت را حل کند.
حسینی گفت: افزایش قیمت در تبصره ۱۴ دیده شده و باید برای هزینه کرد آن مجوز باشد، دولت مجوز افزایش قیمت را از شورای هماهنگی سران اخذ کرده تا کمکی به دهکهای پایین جامعه باشد و این افزایش قمیت هیچ آثار قیمتی و درآمدی برای بودجه دولت ندارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان هم در این نشست گفت: اعتبارات استانها تاکنون به صورت سرجمع ارائه و توزیع میشد اما برای سال آینده با موضوع جدید اصلاح بودجه مقرر شده اعتبارات استانها مانند سایر وزاتخانهها در لایحه بودجه توزیع فصل برنامه و اعتبارات هزینهای توزیع دستگاهی شود.
خانم یادگاری افزود: ۳۰۲ میلیارد تومان اعتبارات هزینهای در لایحه بودجه برای استان مرکزی در نظر گرفته شده که 22 درصد نسبت به بودجه امسال رشد دارد.
او گفت: ردیف توزان هم وجود دارد که زمان ابلاغ بودجه اعلام میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در ادامه افزود: ۱۲۳ میلیارد تومان اعتبارات استانی برای این استان دیده شده که ۳۲ درصد رشد دارد و بخش نفت و گاز ۴۲ میلیارد تومان کاهش دارد به دلیل کاهش فروش نفت، ۲۷ صدم درصد ورزش نیز حدود ۵۵ درصد افزایش داشته است.
یادگاری گفت: در ضوابط مالی ناظر بر تهیه لایحه بودجه افزایش حقوق در سال آینده ۱۵ درصد افزایش لحاظ شده و باید در بحث سایر هزینهها، سوخت، برق و گاز و مواد مصرفی صرفهجویی های لازم صورت گیرد تا افزایش حقوق در نظر گرفته شده بدون مشکل پرداخت شود./
در این نشست توزیع اعتبارات هزینه ای به تفکیک دستگاه های اجرایی انجام و به دلیل برخی اعتراضات دستگاهها مقرر شد در جلسه آینده این شورا توزیع فصلی اعتبارات نیز با جلب نظارات و پیشنهادات دستگاه ها انجام شود./