شورای توسعه و برنامه ریزی استان؛
توزیع بخشی از اعتبارات تملک دارایی های استان برای توسعه شهرستانها
در جلسه شوای توسعه و برنامه ریزی استان سه هزار میلیارد ریال از چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبارات استانی بین شهرستانها و دستگاه های استان توزیع شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک؛ در جلسه دیشب همچنین درباره واگذاری حق استفاده از فضاهای مازاد دستگاههای اجرایی تصمیم گیری شد.
استاندار مرکزی در این جلسه گفت: طرح جامع کلانشهر اراک روزهای گذشته با تغییرات اندک در شورای عالی شهرسازی اراک تصویب شد و تنها باید یک طرح جایگزین ۵۸ متری این شهر شود که این مهم شهروندانی را که در محدوده این طرح سکونت داشتند را از بلاتکلیفی بیرون آورد.
آقازاده افزود: اداره کل راه و شهرسازی باید نسبت به انتخاب یک مشاور کارآزموده در راستای انتخاب طرح جایگزین ۵۸ متری اقدام کرده و این طرح باید تا ۲ ماه آینده به شورای عالی شهرسازی کشور ارائه شود.
وی گفت: درآمدهای کشور در سال جاری به میزان بودجه مصوب نیست و حداقل با ۲۰ درصد کاهش مواجه است، بنابراین مسئولان باید در هزینههای جاری دستگاههای خود صرفه جویی و قناعت را جدی گرفته و منابع ملی را در بهترین شرایط ممکن و با حساسیت منحصر به فرد هزینه کنند.
استاندار مرکزی بیان کرد: دستگاههای اجرایی باید کارگروههای خود را که پیش از این زیر نظر شورای برنامه ریزی و توسعه استان فعالیت نمیکردند را حداکثر تا ۲ هفته دیگر به دبیرخانه این شورا معرفی کرده تا نسبت به تعیین و تکلیف این کارگروه اقدام شود.
آقازاده افزود: در شورای قضائی استان مرکزی که هفته گذشته با حضور رئیس قوه قضائیه برگزار شد، ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات این قوه برای رسیدگی و تأمین زیرساختهای مراکز قضائی استان اختصاص یافن که در نوع خود بی سابقه است.
وی اظهار داشت: در نشست اقتصادی مقاومتی استان نیز تصمیمات مهمی اتخاذ شد که از سوی نمایندگان استانداری و دادگستری کل استان در حال پیگیری است و ظرف سه هفته آینده نتایج آنها ابلاغ میشود.
استاندار مرکزی ادامه داد: بخشی از مشکلات و مسائل تولیدی و صنعتی استان نیز با حضور رؤسای قوای سه گانه پیگیری میشود و به زودی استان شاهد گره گشایی پنج یا ۶ گره کور در حوزه تولید خواهد بود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مجموع اعتبارات استانی سال گذشته استان چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بود در صورتی که بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال معادل چهار و ۶ دهم مجموع اعتبارات کشور در استان جذب شد.
سید مهدی مقدسی افزود: در صورتی که مدیران و مسئولان دستگاههای اجرایی بتوانند با پیگیری از سوی سازمانها و وزارتخانههای بالادستی از ظرفیت اعتبارات ملی بیشتر جذب کنند میتوان مشکلات استان را مرتفع کرد.
وی افزود: ۸۲ درصد مجموع اعتبارات، ملی است و تنها ۱۸ درصد از مجموع منابع استانی است، بنابراین مدیران باید در تخصیص و جذب منابع ملی بیش از پیش تلاش کنند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اصلاح ساختار بودجه در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد و افزایش سهم استانداران و اختیارات استانی از مهمترین مسائلی است که در آن مورد توجه قرار دارد.
مقدسی اظهار داشت: استانداران و شوراهای برنامه ریزی بهتر از هر کس دیگری از مشکلات و مسائل حوزه خود با خبر هستند بنابراین توزیع منابع ملی باید بر اساس این ۲ مرجع قانونی باشد.
وی ادامه داد: باید شرایطی در استان ایجاد شود تا در هر سه ماه یکبار مدیران استانی نسبت به میزان جذب اعتبارات ملی گزارش دهند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای استان مرکزی افزود: اعتبارات سفر هیأت دولت در سال ۹۴ به استان مرکزی ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال بود که تا کنون بیش از ۹ هزار ریال جذب شده اما به دلیل اینکه برخی از طرحها اعتبارات بیشتری در مقایسه با برنامه ریزی اولیه جذب کرده اند باید ۹۴۰ میلیارد ریال دیگر جذب شود تا تمامی طرحها بهره برداری شوند.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اکنون اعتبارات تملک داراییها کمتر از ۲۰ درصد است که این مهم تا پایان برنامه ششم توسعه به بیش از ۳۰ درصد میرسد.
محمد حسینی افزود: فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی وظیفه دارند نسبت به جذب اعتبارات ملی تمام تلاش خود را به کار بگیرند چرا که اعتبارات استانی چندان چشمگیر نیست.
وی اظهار داشت: در صورتی که شرایطی فراهم شود که وزرای وزارتخانه مختلف به استان مرکزی سفر کنند میتوان میزان بیشتری از اعتبارات ملی جذب کرد.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی گفت: امسال احتمال عدم تخصیص اعتبارات متوازن وجود دارد و در خصوص سه درصد نفت و گاز هم به دلیل شرایط موجود، امکان عدم وصول وجود دارد.
حسینی تصریح کرد: از اعتبارات اسناد خزانه و صندوق توسعه ملی، باید ظرفیتهای قانونی بودجه را بررسی و از آن برای استان بیشترین بهره گیری را داشت.
وی در خصوص اعتبارات خسارت از محل ماده ۱۰ و ۱۲ نیز بیان داشت: در این راستا اعتبار قابل توجهی توسط هیات وزیران مصوب شده، باید با پیگیری توسط مسئولان استانی، بتوانیم سهم استان را جذب کنیم.
نماینده مردم تفرش، فراهان آشتیان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای ساخت و تجهیز ساختمانهای اداری میتوان از اعتبارات استانی استفاده کرد افزود: در ارتباط با حوزه آبخیزداری اعتبارات مناسبی در سطح ملی اختصاص یافته که به منظور بهره گیری از این اعتبارات ملی میطلبد با دعوت از مسئول مربوطه به استان بتوانیم اعتبار بالایی برای استان جذب کنیم
حسینی خاطر نشان کرد: در شرایط اقتصادی حاکم بر کشور نیاز است نسبت به تامین اعتبار برای استان و شهرستانها، مدیران تمام تلاش خود را به کار گیرند تا گامهای موثری در راستای رفع مشکلات مردمی برداریم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز گفت: اعتبار امسال استان مرکزی چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است.
رقیه یادگاری بیان کرد: اختیار اعتبارات ملی با وزارتخانه هاست و برای طرحهای درون دستگاهی هزینه میشود، اما اعتباراتهای استانی اعتباراتی است که توسط شورای برنامه ریزی استان توزیع میشود.
وی افزود: سه هزار میلیارد ریال از اعتبارات استانی توزیع شده و در قالب استانی ۳ درصد نفت و گاز و اعتبارات متوزان این توزیع انجام گرفت.
واگذاری ساختمان علمی کاربردی اراک برای ایجاد پارک دیجیتال به سازمان ارتباطات و فناوری به مدت ۱۰ سال، تخلیه ساختمان پزشک قانونی و واگذاری به حوزه هنری و بنیاد نخبگان و واگذاری ساختمان مازاد سازمان صمت نیز به پلیس راهور از مهمترین مصوبات این نشست بود.