به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار موسی کمالی مشاور عالی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان گفت: این مشوقها شامل هفت سرفصل است که میتوان به گرفتن امریه در دستگاههای غیر نظامی برای فرد مشمول اشاره کرد.
وی گفت: یکی دیگر از این مشوقها انتخاب رسته نظامی (سپاه، ارتش و نیروی انتظامی) به خواست فرد مشمول است.
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح افزود: تعویق یا تعجیل در رفتن به سربازی و نیز انتخاب شهر محل خدمت از دیگر مشوقهای جدید سربازی برای افراد مهارت دیده است.
سردار کمالی گفت: این مشوقها برای مشمولانی است که در یکی از ۵۰۲ رشتهای که اعلام شده، در یکی از مراکز مجاز آموزشی نظیر فنی و حرفه ای، جهاد دانشگاهی و مراکز علمی و کاربردی؛ مهارت آموخته اند و گواهینامه دریافت کردند.
وی افزود: البته یکی از شرایط گرفتن این مشوقها ثبت نام در سامانه سرباز ماهر است.
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مرحله نخست این مشوقها از ۲۶ آبان امسال و در همایش پنجههای کارآمد - سربازان ماهر اجرا میشود.
سردار کمالی تصریح کرد: در این همایش به یکصد دانش آموزی که دارای بیشترین امتیاز مهارت آموزی هستند، اعطا میشود.
وی گفت: در مراحل بعدی و به مرور زمان به تدریج کسانی که دارای بیشترین امتیازات مهارت آموزی باشند در ردیف دریافت این مشوقها قرار میگیرند.
مشاور عالی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح افزود: مشمولان یا دانش آموزانی که دوره آموزش این مهارتها را نگذرانده اند، مشمول دریافت این مشوقها نمیشوند و هدف این است که آموزش دورههای مهارت آموزی را به قبل از سربازی و در میان دانش آموزان ببریم و دانش آموزان فنی و حرفهای در اولویت دریافت این مشوقها قرار دارند.
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح:
اشتغال سربازان هدف اصلی مهارتآموزی است
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: هدف اصلی ما در مهارتآموزی، حل مشکل اشتغال است.
سردار «سید مهدی فرحی» امروز در نشست خبری با موضوع همایش پنجههای کارآمد سربازان ماهر، با بیان اینکه پس از دو و نیم سالی که از عمر قرارگاه میگذرد، گامهای بلندی برای اشتغال کارکنان وظیفه برداشته شده است، اظهار داشت: در برنامه پنج ساله باید
با کمک نهادهای مربوطه و معاونتهای ستاد کل نیروهای مسلح، موضوع مهارتآموزی را به ۱۰۰ درصد سربازان منتقل کنیم.
وی گفت: مهارت کیفی و اثربخشی دو مؤلفه مهم در مهارتآموزی است که شاخصهای مشخصی برای این دو مؤلفه مشخص شده است و بهزودی ابلاغ خواهد شد.
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح افزود: هدف اصلی ما در مهارتآموزی، حل مشکل اشتغال است و باید زمینه اشتغال سربازانی که خدمتشان تمام میشود، فراهم شود.
سردار فرحی با بیان اینکه سربازان در ۱۵ هزار نقطه در کشور تقسیمبندی میشوند، بیان کرد: امروز شرایطی ایجاد شده است که جوانان قبل از سربازی میتوانند مهارتی را فراگیرند و از مشوقهای ستاد کل نیروهای مسلح استفاده کنند.
وی با بیان اینکه وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم و بهداشت سه وزارتخانه مرتبط با جوانان هستند، افزود: کسانی که در این سه وزارتخانه تحصیل میکنند، سربازان آینده هستند که اگر بتوانیم آنها را قبل از سربازی آموزش دهیم، میتوانیم از آنها به خوبی در ستاد کل نیروهای مسلح استفاده کنیم.
فرمانده قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با اشاره به اینکه همایش مهارتآموزان قبل از خدمت در روز یکشنبه برگزار میشود، گفت:: جوانان میتوانند با فراگیری یکی از ۵۱۲ مهارت از مشوقهای ستاد کل استفاده کنند.
وی با بیان اینکه این ۵۱۲ مهارت با مطالعه انتخاب شده است، افزود: اگر سربازان یکی از این ۵۱۲ مهارت را فراگیرند و گواهی پایان دوره دریافت کنند، پس از سربازی تسهیلات دریافت میکنند.
سردار فرحی سامانه «سرباز ماهر» را فرصتی برای ارتباط با سربازان قبل از خدمت، حین خدمت و پس از خدمت آنان برشمرد و گفت: مشمولانی که در این سامانه ثبت نام میکنند، میتوانند از مشوقها استفاده کنند.
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش:
نیروهای مسلح نقش مهمی در سند تحول آموزش و پروش دارند
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش بر نقش مؤثر نیروهای مسلح در سند تحول آموزش و پروش تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش امروز در نشست خبری با موضوع همایش پنجههای کارآمد سربازان ماهر، با اشاره به اینکه یکی از تکالیفی که در اسناد بالادستی وجود دارد، مشارکت همه دستگاههای اجرایی در سند تحول آموزش و پرورش است، اظهار داشت: ستاد کل نیروهای مسلح یکی از دستگاههایی است که نقش مهمی در سند تحول آموزش و پرورش دارد.
وی ادامه داد: گستره عظیم و مخاطبان آموزش و پروش نقش مهمی در بسترسازی مهارت آموزی دارد و وجود ۱۴ میلیون دانش آموز و بیش از ۹۰۰ هزار فرهنگی اهمیت آموزش و پرورش را نشان میدهد.
آقای آذرکیش با اشاره به اینکه در حوزههای نیمهتخصصی و تخصصی هفت هزار و ۱۰۰ هنرستان فنی و حرفهای و کار و دانش با ۹۴۵ هزار هنرجو در ۲۰۳ رشته تحصیل میکنند، گفت: بیش از ۱۸۰ هزار نفر از هنرجویان پس از اتمام تحصیل وارد دوران سربازی خواهند شد.
مدیرکل دفتر آموزشهای کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه هنرجو در هنرستانها سه سال آموزش تخصصی و نیمهتخصصی دریافت میکند، افزود: مهمترین و اصلیترین اولویت ما مهارتآموزی دانشآموزان در تمامی دورههای آموزش است.
وی به برگزاری همایش پنجههای کارآمد - سربازان ماهر در روز یکشنبه با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اشاره و بیان کرد: در این همایش از ۱۰۰ دانشآموز برگزیده مسابقات آموزش و پرورش قدردانی میشود.
آقای آذرکیش گفت: با توجه به نقش آموزش و پرورش در مسایل مختلف، بیش از ۵۰ تفاهمنامه با شرکتها، نهادها و سازمانهای دولتی و خصوصی امضا کردهایم.