معاون اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: این وزارتخانه بسیار مشتاق است تا زمینه صادرات کالاهای تولیدی در استان کرمان را فراهم کند.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان غلامرضا انصاری در جشنواره گلیم و پسته استان کرمان با حضور سفرا و رایزنهای اقتصادی کشورهای مختلف در سیرجان افزود:با وجود 4 دهه اعمال فشارها و تحریم ها دشمنان به کشورمان ، اما غیرت ،پشتکار و مقاومت موجب شده ،با افتخار به داشته ها و توان داخلی،امروز نیز سربلند و پرافتخار به قدرت و اقتدار خود ببالیم .
وی گفت : وزارت امور خارجه زمینه سازی می کندتا محصول پسته جهانی و همچنین گلیم شیرکی پیچ فاخر معرفی ودر بازارهای جهانی عرضه شود و امید است با تشکیل سازمانهای بازاریابی و صادراتی در این منطقه صادرات از منطقه ویژه اقتصادی سیرجان افزایش یابد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به ظرفیتهای صنعتی، معدنی و صنایع دستی شهرستان سیرجان افزود: در حوزه هنر و تولید در این شهر فعالیت زیادی شده که جای قدردانی دارد و امید است این کارها به سطح بین الملل بیش از گذشته راه یابند.
استاندار کرمان با اشاره به پیشینه تاریخی سیرجان افزود : این شهرستان دارای چهره های ملی و میهنی همچون دکتر باستانی پاریزی مورخ جهانی و خانم دکتر طاهره صفار زاده بانوی نمونه چهان اسلام و مترجم و مفسر قرآن کریم و دانشمندان بزرگی است که استان کرمان به آنان افتخار می کند
محمد جواد فدایی با اشاره به وجود 21 درصد معادن کشور در سیرجان و تولید سالانه 22 میلیون تن کنسانتره سنگ آهن ، 14 میلیون تن گندله سنگ آهن و 6/2 دو وشش دهم آهن اسفنجی افزود:با وجود منطقه ویژه اقتصادی، شرکت های خارجی بدون تشریفات گمرکی و اقتصادی مواد اولیه را به این منطقه وارد می کنند.
وی آشنایی با مناطق گردشی و تفرج گاههای استان کرمان ، ظرفیت های قابل ارائه برای گردشگران داخلی و خارجی ، آشنا کردن مردم با فرهنگ غنی اقتصادی ، فرهنگی و تاریخی استان کرمان و ارائه امکانات موجود به سرمایه گزاران و پرداختن به ایده ها و تکنیک های روز را از مهمترین اهداف جشنواره گلیم وپسته در سیرجان اعلام کرد.
استاندار کرمان هم گریزی به طرح انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان و صنایع و معادن زدو گفت : این طرح بزرگ ملی تا پایان امسال آب را به استان کرمان می رساند.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی نیز در جشنواره گلیم و پسته استان کرمان با قدردانی از همه نهادهای استان و شهرستان در برگزاری جشنواره گلیم و پسته گفت : سیرجان بهشت کار و سرمایه گذاری است و امروز سرمایه گذاران بزرگ کشوری در این منطقه سرمایه گذاری کردند و یا در پی اجرای طرحهای سرمایه گذاری هستند.
شهباز حسن پور از سفررییس جمهور به سیرجان در آینده ای بسیار نزدیک خبرداد و گفت :در این سفر چندین طرح معدنی و صنعتی افتتاح می شود.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز کرمان هم حفظ آداب و رسوم و فرهنگ را رسالت رسانه ملی دانست وافزود: با توجه به اهمیت رونق تولید وتحقق اقتصاد مقاومتی ، در جشنواره گلیم و پسته هم ، تولید اشتغال و ثروت مد نظر است ورسانه استانی برای توسعه جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی ایفای نقش می کند.
علی رمضانی افزود : این جشنواره درشهرستان های انار و رفسنجان ادامه دارد و با پخش این برنامه ها در شبکه استانی و سراسری ، ظرفیت های استان کرمان بیشتر شناخته شود .
محمد محمود آبادی سرپرست فرمانداری سیرجان هم گفت : بیش از 20 هزار نفر در صنایع و معادن این شهرستان و بیش از 15 هزار نفر از زنان روستایی و عشایر هم در صنایع دستی و گلیم بافی فعالند و سالانه هم بیش از 50 هزار مترمربع گلیم شیرکی پیچ در این شهرستان بافته و صادر می شود .
28 سفیر یا نماینده اقتصادی از 15 کشور، ضمن بازدید از جشنواره گلیم وپسته، از دارستان دهکده جهانی گلیم سیرجان، کارخانه فرآوری پسته در جلالآباد سیرجان، نمایشگاه گلیم، منطقه معدنی و صنعتی گلگهر دیدن کردند.
در این بازدید ضمن بررسی نحوه فرآوری و بسته بندی صادراتی درترمینال ضبط پسته جلال آباد سیرجان ، 28 سفیر یا نماینده اقتصادی در روستای گلیم یعنی دارستان از نزدیک با گلیم بافی و آداب و رسوم مردم این روستای جهانی آشنا شدند.
در جشنواره سه روزه گلیم و پسته استان کرمان که با محور بررسی مسائل اقتصادی و زمینه های سرمایه گذاری در سیرجان ، رفسنجان و کرمان برگزار شده است 28 سفیر یا نماینده اقتصادی از کشورهای اتریش، پاکستان، عراق، دانمارک، آفریقای جنوبی، روسیه، بلاروس، ونزوئلا، بلژیک، کره جنوبی،کره شمالی و تعدادی از کشورهای آسیای مرکزی و آسیای میانه حضور دارند.