با گذشت نزدیک 10 سال ، طرح پوشش معبد باستانی مهر روستای ورجوی مراغه نیمه تمام رها شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، در اجرای این طرح ، تنها پایه های بتنی برروی این معماری دست کند اجرا شده است .
علاوه از پایه های بتنی به خاطر بی توجهی بخش های الحاقی این بنا ازجمله پوشش آجری تالار مرکز آن وضع مناسبی ندارد و به خاطر سست شدن درحال ریزش است .
همچنین به علت نبود حصار و حفاظتی بخش های مختلف این اثر از جمله تزئینات حجاری این اثر در حال تخریب است .
دبیر انجمن تاریخ پژوهان مراغه گفت : پایه های بتنی با وزن بالا برروی یک معماری دست کند علاوه از اینکه زیبایی منظر آن را برهم زده در طولانی مدت به بنا آسیب جدی وارد می کند .
محمد مشتری تصریح کرد: پایه های بتنی برروی این اثر تاریخی ارزشمند کاملا غیر استاندارد ساخته شده است .
وی اضافه کرد : رها کردن سازه های ناهمگون همانند این پایه های بتنی برروی این اثر آن هم به این شکل کاری نادرست و غیر اصولی است .
رئیس شورای روستای ورجوی مراغه هم گفت : این طرح نزدیک به 10 سال پیش آغاز و پس از اجرای پایه های بتنی نیمه تمام رها شده است .
حجت خلیل پور با اشاره به ارزش و اهمیت این اثر تاریخی افزود : با وجود بازدید هزاران گردشگر داخلی و خارجی ای از این اثر نبود امکانات رفاهی از جمله سرویس بهداشتی از مشکلات این محوطه تاریخی است .
وی اضافه کرد : نبود راهنمای گردشگری و نیز بی توجهی به نظافت این بنای دست کنده آن را در بدترین شرایط قرار داده است .
معبد مهر روستای ورجوی مراغه با قدمتي بيش از 2 هزار و 500 سال به عنوان میراثی ارزشمند از دوره اشکانیان سال ۱۳۵۶ با شمارهٔ ثبت ۱۵۵۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است .
این معبد با بخش های مختلف از جمله تالار مرکزی و بخش های الحاقی با کاربریهای مختلف بادست دردل صخره های سنگی زیر زمین کنده شده است .
این اثر باستانی در زمان اشکانیان محل عبادت مهرپرستان و پس از ظهور اسلام نیز محل برگزاری آیین های مذهبی بوده است .
بنا به اظهارمحققان و کارشناسان ، این بنا دردوره ایلخانی با آيات قران مجید ، نقوش هندسی و اسلیمی تزئین شده است .
شهرستان مراغه با 515 اثر تاريخي و تپه هاي شناسايي شده جزو 10 شهر داراي بافت غني تاريخي و فرهنگي در كشور محسوب مي شود كه حدود 300 اثر تاريخي آن در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.