در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی چالش ها و راههای پیشگیری و کنترل ویروس HIV بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی گفت: تجربه سالهای گذشته نشان داده که اولین راه انتقال این ویروس از طریق اعتیاد تزریقی است اما این راه انتقال به مرور زمان در حال تغییر است.
دکتر محمد مهدی گویا افزود: برآورد ما براین است که حدود 62 هزار نفر در کشور مبتلا به ویروس HIV هستند که تنها 38 هزار نفر آن شناسایی شدند و جمع بزرگی از آنها تاکنون شناسایی نشدند که این می تواند سلامت جامعه را به خطر بیاندازد.
وی گفت: ما هنوز به آنچه که می خواهیم دست نیافته ایم و هنوز آن تعداد مبتلایانی که باید شناسایی شوند، شناسایی نشده اند و بیماری آنها پنهان است و امکان انتقال آن به دیگران وجود دارد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان اینکه بیماری ایدز به یک بیماری مزمن تبدیل شده افزود: با شناسایی و تشخیص زودهنگام آن می توان از ابتلا به بیماری پیشگیری و از انتقال آن جلوگیری کرد.
دکتر گویا گفت: همچنین با شناسایی به موقع ویروس HIV می توان تحت درمان به موقع قرار گرفت و موجب کاهش بسیاری از هزینه ها شد.
وی با بیان اینکه در درمان این بیماری مشکلی وجود ندارد از مسئولان خواست تا در شناسایی افراد مبتلا به این ویروس همکاری کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی هم در این کارگروه با بیان اینکه بیش از 99 درصد مردم از این بیماری مصون هستند و اکثریت مطلق مردم مبتلا به این بیماری نیستند گفت: پیشگیری اولیه باید صورت بگیرد.
اکرمی با بیان اینکه از ابتدا نوعی بازنگری در این نوع بیماری ایجاد شده افزود: ورود به این بیماری همانند بیماری های دیگر نیازمند نوعی بازنگری است تا در آحاد جامعه وجود داشته باشد.
وی با تاکید بر ضرورت پیشگیری اولیه و ثانویه تاکید کرد و گفت: همه ما در برابر سلامت انسانها و سلامت جامعه مسئولیم و باید از گسترش ویروس HIV در جامعه جلوگیری کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با بیان اینکه باید راههای پیشگیری از مبتلا شدن را بدانیم گفت: با آگاه سازی جامعه می توان از گسترش این بیماری جلوگیری کرد.
اکرمی آموزش و پرورش، دانشگاه ها، بهزیستی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دستگاه های اجرایی دیگر می توانند با آگاه سازی در پیشگیری این بیمان نقش مهمی ایفا کنند.