استاندار اردبیل گفت: با انتخاب اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری اکو در ۲۰۲۳ ، این صنعت ضمانتی برای توسعه پایدار در سطح استان اردبیل خواهد بود.
استاندار اردبیل بیان کرد: تصویب پروژههای کاربردی در زمینه ایجاد شبکه یکپارچه تور اوپراتورها و سایر ذینفعان گردشگری در منطقه اکو از دیگر تصمیماتی بود که در این نشست توسط وزرای گردشگری کشورهای عضو اتخاذ شد.
بهنام جو ادامه داد: همچنین اعضای این نشست در خصوص مکانیزمهایی برای تسهیل رفتوآمد گردشگران در حوزه اکو به توافق رسیدند که این مزیت بسیار خوبی برای کشورهای هدف از جمله ایران در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه پروپوزال انتخاب پایتخت گردشگری اکو به ابتکار ایران مطرح شد، اضافه کرد: همچنین در این نشست شهر ساری نیز به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۲ انتخاب شد.
استاندار اردبیل با اشاره به ظرفیت های استان اردبیل در حوزه گردشگری و اقدامات انجام یافته در دو سال گذشته در این حوزه، عنوان کرد: اردبیل جاذبه های تاریخی و طبیعی منحصر به فردی دارد که می تواند جذابیت بخصوصی برای گردشگران کشورهای عضو اکو داشته باشد.
بهنام جو با تاکید بر لزوم تسریع در ایجاد زیرساخت های لازم در حوزه گردشگری، یادآور شد: مزیت گردشگری نسبت به سایر حوزه ها قرابت بسیار آن با مفاهیمی همچون توسعه پایدار است که درصد موفقیت آن را در بلند مدت نسبت به سایر حوزه ها از جمله صنعت و کشاورزی بیشتر می کند.
وی گفت: قابلیت های متعدد استان اردبیل از جمله گردشگری زمستانی که در حال احیاء آن هستیم به همراه جاذبه های تاریخی و تنوع اقلیمی استان از جمله دلایلی است که باعث شده تا این منطقه در سطح ملی و حتی بین المللی مورد توجه فعالان وسیاست گذاران حوزه گردشگری قرار بگیرد.
استاندار اردبیل بیان کرد: کمتر از ۴ سال تا برگزاری این رویداد بزرگ در استان اردبیل زمان باقی است و ما باید در این مدت زمان کوتاه زیرساخت های اصلی استان از جمله راه آهن، راه های ارتباطی گردشگری، هتل های ۵ ستاره و تاسیسات گردشگری مطابق با استانداردهای بین المللی را با کمک بخش خصوصی و اعتبارات دولتی تکمیل و در اختیار گردشگران قرار دهیم.
بهنام جو تاکید کرد: این رویداد می تواند نقطه عطفی در روند توسعه استان باشد و در صورت حصول نتیجه مطلوب قطعا تاثیرات بسیار ملموسی در اقتصاد استان خواهد داشت./