پنجمین کنگره راهبردی نفت و نیرو
نظر وزیر نفت درباره سهمیه بندی بنزین
وزیر نفت احتمال سهمیهبندی بنزین در بودجه سال آینده را رد نکرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، بیژن زنگنه در حاشیه پنجمین کنگره راهبردی نفت و نیرو درپاسخ به سوالی مبنی بر احتمال سهمیه بندی بنزین در بودجه سال آینده گفت: در این زمینه هرچیزی ممکن است.
وی درباره محدود شدن میزان سوخت گیری با کارت سوخت جایگاه داران هم گفت: علت کم شدن این است که مردم از کارت خود استفاده کنند، زیرا کارت جایگاه برای سوختگیری نیست و خودروها باید با کارت شخصی بنزین دریافت کنند.
زنگنه ادامه داد: قرار بر این بود که سهمیه کارت سوخت جایگاهداران کاهش یابد تا مردم از کارت سوخت خودشان استفاده کنند، چرا که کارت سوخت جایگاهداران برای سوختگیری نیست و تنها باید زمانی مورد استفاده قرار گیرد که مشکلی برای کارت سوخت شخصی افراد به وجود آمده باشد.
وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا احتمال کاهش سهمیه مجدد کارت سوخت جایگاهداران وجود دارد، ادامه داد: امکان دارد میزان سهمیه کارت سوخت جایگاهداران باز هم کاهش یابد، لذا لازم است تا تمام صاحبان خودرو از کارت سوخت شخصی خودشان استفاده کنند.
وزیر نفت همچنین از مذاکره با شرکتهای ایرانی برای توسعه لایههای نفتی پارس جنوبی خبرداد و افزود: برای توسعه لایههای نفتی میدان گازی پارس جنوبی با بعضی از شرکتهای ایرانی مذاکره شده، اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
زنگنه درباره تامین مالی طرحهای بزرگ نفتی گفت: تجهیز منابع مالی از بازارهای پولی و سرمایه برای حضور بخش خصوصی لازم است.
وی تامین سرمایه در مقیاسهای بزرگ را یکی از مشکلات حضور بخش خصوصی در نفت و بازرگانی نفت عنوان کرد و گفت: تا کنون همه به دنبال منابع صندوق توسعه یا گرفتن وام از بانکها با ارئه وثیقه بودهاند، اما از این به بعد با توجه به نقدینگی موجود در جامعه باید به دنبال روشها و ابتکارهای جدیدتری باشیم.
زنگنه بابیان اینکه کمتر به تجهیز سرمایه و آورده بخش خصوصی فکر کردهایم گفت: سهیم شدن سرمایه گذاران در منافع طرحهای نفتی و بازار سرمایه دو روشی است که میتواند در این زمینه به ما کمک کند و شرایط را برای توسعه کشور فراهم کند.
وزیر نفت بابیان اینکه انتظار می رود پیمانکاران بزرگ هم خود را با این رویه هماهنگ کنند گفت: این تصور که دولت باید بیاید و برای شرکتهای خصوصی تامین سرمایه کند، درست نیست و شرکت خصوصی باید خودش تجهیز منابع کند.
عرضه اوراق مشارکت در صنعت نفت در آینده نزدیک
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، از عرضه اوراق قرضه با هدف تامین منابع مالی مورد نیاز برای طرحهای نفتی خبرداد.
آقای مسعود کرباسیان در حاشیه پنجمین کنگره نفت و نیرو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما گفت: هدف ما، استفاده از نقدینگی جامعه برای اجرای طرحهای نفتی است.
وی با اشاره به انتشار اوراق قرضه برای تجهیز منابع طرحهای نفتی، افزود: با اینکار میتوان نقدینگی جامعه را برای اجرای طرحهای نفتی مورد استفاده قرار داد.
آقای کرباسیان اوراق نفتی را اقتصادی دانست و گفت: نفت ارزش اقتصادی بالایی دارد و اکنون که سرمایه گذاران به دلیل توان داخلی در ساخت تجهیزات نیازی به واردات تجهیزات از خارج ندارد، اوراق ریالی میتواند نقش یک سرمایهگذار را در تامین مالی و خرید تجهیزات داخلی داشته باشد.
وی بابیان اینکه چرخه توسعه در نفت را متوقف نمیکنیم و چند طرح توسعه دیگر نیز در دست اقدام داریم افزود: با اقدام سازمان بورس بزودی اوراق مشارکت در طرحهای نفتی عرضه خواهد شد.
آقای کرباسیان گفت: این اوراق قابل مبادله هستند و در انواع مختلف مانند اوراق منفعت، اوراق سلف و یا صندوق پروژه منتشر خواهد شد.
معاون وزیر نفت گفت: هنوز مشخص نیست که آیا این اوراق را یکجا منتشر کنیم یا با هر مرحله از پیشرفت پروژه بخشی از اوراق به فروش برسد.
تکمیل تمام فازهای توسعه پارس جنوبی تا پایان امسال
وزیر نفت: همه بخشهای دریایی ۲۷ فاز پارس جنوبی تا پایان امسال به اتمام میرسد.
بیژن زنگنه در همایش نفت و انرژی افزود: با به اتمام رسیدن همه بخشهای دریایی پارس جنوبی عملیات اجرایی طرح توسعه فاز ۱۱ این میدان مشترک امسال آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه به علت تحریمها توتال فرانسه و سی ان پی و سی آی چین از طرح توسعه فاز ۱۱ در فضایی دوستانه کنار کشیدند، گفت: طرح توسعه این فاز با اتکا به توان داخلی و صد در صد ایرانی به زودی آغاز خواهد شد.
وزیر نفت با بیان اینکه قرارداد میدان گازی فرزاد به عنوان یک میدان گازی مشترک در ماههای آینده امضاء خواهد شد، افزود: صنعت نفت از شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها حمایت خواهد کرد.
زنگنه همچنین در خصوص آخرین دستاوردهای صنعت نفت گفت: امسال برای نخستین بار صادر کننده بنزین شده ایم و بنزین یورو ۴ در تمامی کلانشهرها توزیع میشود.
وی با بیان اینکه وزارت نفت در شرایط سخت این سالها توانسته است کارهای بزرگی در بخش پتروشیمی، نفت و گاز انجام دهد، افزود: دستاوردهای خوبی در صنعت پتروشیمی، گاز و نفت به دست آمده، اما نیاز کشور بیش از اینهاست.
وزیر نفت در خصوص تأمین مالی طرحهای نفتی نیز گفت: باید برای پولی که در کشور وجود دارد فکر کرد تا از آن به نحو احسن استفاده کرد، زیرا که شرایط دشوار است و باید از ابتکارهای خود استفاده کنیم.
زنگنه درباره صادرات نفت از جانب بخش خصوصی نیز افزود: ما بابک زنجانی سنج نداریم و فردی که میخواهد محموله نفتی را از ما تحویل بگیرد باید منابع کافی برای ضمانت داشته باشد.
وی گفت: حداقل پول مورد نیاز برای یک محموله نفتی ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار است پس اگر کسی میخواهد محمولههای ما را برای صادرات تحویل بگیرد باید به میزان نفتی که میبرد منابع داشته باشد.
ظرفیت فوقالعادهای برای توسعه در بخش نفت و گاز داریم
وزیر نفت: ایران همچنان ظرفیت فوقالعادهای برای توسعه در بخش نفت و گاز دارد و نفت میتواند پیشران توسعه و اقتصاد کشور باشد.
بیژن زنگنه، در پنجمین کنگره نفت و نیرو افزود: فعال بودن صنعت نفت، بخشهای دیگر مهندسی را اعم از صنایع برق، ریختهگری، دریایی و ... فعال خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در سال ۸۳ چشمانداز ۲۰ ساله برای نفت تدوین شد که اهداف آن واقعگرایانه و قابل دسترس است گفت: اکنون با روزآمد کردن آن میتوان از آن استفاده کرد.
وزیر نفت افزود: هر چندسال یکبار ضربههای کشندهای بر نفت وارد میشود که تحریم یکی از آنهاست و سبب عقب افتادن صنعت نفت ایران از جایگاه جهانی میشود اگرچه ما مقاومت میکنیم.
وی ادامه داد: فعالیت پیمانکاری، سرمایهگذاری مستقیم بخش خصوصی در نفت، ساخت تجهیزات، بهینهسازی در مصرف انرژی، پاگرفتن شرکت E&P ایرانی و بازرگانی در بخش نفت شناختهشدهترین فعالیتهای بخش خصوصی در صنعت نفت است.
وزیر نفت گفت: توانمندی ساختار مدیریتی مناسب، توانایی فناوری و تولید سرمایه کافی نیازهای بخش خصوصی برای حضور در صنعت نفت است.
برگزاری پنجمین کنگره راهبردی نفت و نیرو در تهران
پنجمین کنگره راهبردی نفت و نیرو، در محل مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما آغاز شد.
در مراسم افتتاحیه این همایش، آقایان بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، مسعود کرباسیان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری سخنرانی خواهند کرد.
نقش بخش خصوصی برای توسعه بخش نفت، مقتضیات جدید بازارهای منطقهای و بین المللی گاز، فرصتها و چالشها، تحولات ساختاری در صنعت نفت، تامین مالی توسعه بخشهای نفت و نیرو، چالشهای محیط زیستی، پیشرفت یا عقبگرد، استارت آپها و زیست بوم نوآوری در صنعت و چشم انداز هشت میلیون بشکه تولید نفت، محورهای اصلی این محور دوروزه است.
در حاشیه این همایش، نمایشگاهی نیز با حضور شرکتهای تولیدکننده تجهیزات صنعت نفت و نیرو با هدف ایجـاد ارتباط بین شرکتها و شکل گیری مناسبـات اقتصادی برگزار خواهد شد.