مصاحبه اختصاصی؛
مدارک لازم برای جلوگیری از قطع گوشی های مسافری
برای جلوگیری از قطع گوشی های مسافری، مالک گوشی مدارک سفر خود را به سامانه همتا ارائه کند.
رئیس سازمان توسعه تجارت الکترونیک در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: ۳۷ هزار گوشی که اخیرا از طرف سامانه همتا پیامک قطع دریافت کرده اند همگی مشکوک به سوء استفاده از اطلاعات مسافران هستند و برای جلوگیری از قطع، مالک گوشی تنها کافی است مدارک سفر خود را به سامانه همتا ارائه کند.
علی رهبری افزود: از حدود دو ماه پیش از طرف مراجع مختلف به ما گزارشهایی میرسید مبنی بر اینکه سوء استفادههایی از اطلاعات هویتی مسافران خارج از کشور برای قاچاق گوشی از طریق رویه واردات مسافری انجام گرفته است.
وی گفت: این گزارشها نشان میدهد که بدون اطلاع مسافر و با سوء استفاده از اطلاعات مسافران خارجی تعداد بسیار زیادی گوشی تلفن همراه در سامانه همتا ثبت شده و در بازار بعنوان گوشی مجاز توزیع گشته است.
رهبری ادامه داد: بعد از بررسی این موارد مطلع شدیم که این اطلاعات درست است و تعداد این گوشیها بسیار زیادتر از آن است که ما فکر میکردیم، اما با توجه به زمانیکه از سیم کارت خوردن بعضی از این گوشیها میگذشت ما احتمال دادیم که تعدادی از این تلفنها در حال حاضر به دست مصرف کننده رسیده باشد و قطعی آن برایشان مشکل ایجاد کند به همین دلیل تعداد را کم کرده و به سراغ گوشیهایی رفتیم که یا هنوز سیم کارت نخورده اند و یا زمان کوتاهی از فعال شدنشان میگذرد.
رییس سازمان توسعه تجارت الکترونیک افزود: از این تعداد ما به ۳۷ هزار گوشی رسیدیم که ۳۰ هزار تای آنها تنها در سامانه همتا به عنوان گوشی مسافری ثبت شده اند و هیچ مدرکی برایشان ارائه نشده و حتی سیم کارت هم نخورده اند و ۷ هزار گوشی دیگر هم حداکثر یک هفته قبل از ارسال پیامک سامانه همتا سیم کارت گرفته اند و احتمال رسیدن این گوشیها به دست مصرف کننده بسیار کم است.
رهبری گفت: این ۳۷ هزار گوشی هم تاکنون قطع نشده اند و یک بازه زمانی یک ماهه را فرصت دارند تا مسافری که این گوشیها را وارد کرده مدارک سفر خود را به سامانه همتا و یا دفاتر صنعت، معدن و تجارت استان خود ارائه کنند و جلوی قطع شدن گوشی خود را بگیرد.
رهبری افزود: ما اگر واقعا یک مسافر گوشی به همراه خود وارد کشور کند و حتی از آن استفاده نکرده و آن را بفروشد مشکلی نداریم، اما ما با طرحی برخورد کرده ایم که به صورت ساماندهی شده حجم زیادی از اطلاعات مسافران را بدست میآورده و به صورت تجاری، ولی بانام مسافر گوشی وارد کشور و در بازار توزیع میکرده که این خلاف قانون است.
رییس سازمان توسعه تجارت الکترونیک گفت:: در این طرح ما با اشخاصی روبرو شدیم که برای مثال به نام یک نفر چند هزار گوشی مسافری ثبت شده ضمن اینکه با تعداد بسیاری از مسافرانی که این گوشیها به نامشان ثبت شده از طریق شماره تلفن دیگری که از آنها به دست آوردیم تماس گرفتیم، اما متوجه شدیم که حتی یک نفر از این مسافران اطلاعی از گوشی که به نامشان ثبت شده و وارد کشور شده ندارد.
رهبری افزود:، اما در نهایت اگر هنوز در بین این مسافران شخصی وجود دارد که معتقد است گوشی تلفن خود را به صورت مسافری و با مدارک خود وارد کشور کرده میتواند با ارائه اطلاعات مسافرت خود جلوی قطع گوشی را بگیرد هر چند ما ۹۹/۹ درصد مطمئن هستیم که گوشیهای انتخاب شده قطعا توسط قاچاقچیان وارد شده است.