نابسامانی و گرانی در بازار نوشت افزار و لوازم التحریر شوق رسیدن مهر را کم رنگ کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گلستان بوی مهر شور و شوقی انرژی بخش را در دل دانش آموزان و خانواده های آنان برای شروع فصل جدید دانش اندوزی ایجاد می کند ، اما امسال گرانی بی اندازه و کیفیت پایین اجناس سرخوشی خانواده ها را کم کرده و آنها که دارای فرزند دانش آموز هستند با دغدغه تامین نوشت افزار به روز بازگشایی مدارس نزدیک شدند.
بوی مهر شنیده می شود و کوچه بازارهای شهرها با هیجان بچه ها برای انتخاب و خرید لوازم مدرسه همراه شده و مدادهای سیاه و رنگی، دفترهای فانتزی و شیک، پاک کن و مدادتراش با مدلهای مختلف در پشت ویترین مغازه ها دانش آموزان را به سمت خود می کشاند.
اما با گشتی در بازار نوشتافزار می توان به راحتی مادران و پدرانی را دید که که با لبخندی تلخ به علت گرانی اجناس در مقایسه با پارسال فرزندان خود را همراهی می کنند.
افزایش 90 درصدی قیمت ها در یک سال :
مادری که دو فرزند پایه دوم و ششم ابتدایی دارد با ابراز تاسف از بی تفاوتی مسئولان نسبت به اوضاع فروش لوازم التحریر می گوید: پارسال با دویست هزار تومان توانستم برای هر دو فرزندم لوازم التحریر تهیه کنم اما امسال این مبلغ حتی برای یک فرزندم هم کافی نیست.
او گفت : دفترهای با کیفیتی که پارسال حداکثر هشت تا 9 هزار تومان خریدیم امسال بین 15 تا 17 هزار تومان قیمت دارد.
فرد دیگری که به همراه فرزندش برای تهیه لوازم التحریر فرزندش به بازار آمده و با او بر سر خرید با توجه به قیمت اختلاف سلیقه دارد هم از مسئولین می خواهد برای قشر ضعیف و کم درآمد جامعه فکری کنند.
این مادر 35 ساله می گوید : دفتری که قیمتش را 1700 تومان اعلام کرده بودند اینجا 3500 تا 4500 تومان فروخته می شود در حالیکه پارسال 1500 تومان بود.
مرد میانسال دیگری که به همراه نوه اش برای خرید آمده هم با بیان اینکه جنس های ارزان تری هم که هست به علت کیفیت پایین نمی توان خرید گفت : قیمت ها متفاوت است اجناس دست فروش ها یک قیمت و مغازه دارها هم یک قیمت دارند که احتمالا به کیفیت آنها بستگی دارد.
فرد دیگری ادامه می دهد : اگر چه در این اوضاع نامناسب اقتصادی نمی توانم پول زیادی برای خرید نوشت افزار هزینه کنم اما جنس بی کیفیت هم نمی خواهم بخرم.
گفته می شود یکی از دلایل نابسامانی اوضاع بازار لوازم التحریر حذف کاغذ از لیست بسته حمایتی لوازم التحریر است که سبب شد قیمت دفتر افزایش یابد.
فروشنده جوانی در همین زمینه می گوید : چیزی به نام دفتر تعاونی نتوانستیم تهیه کنیم تا در اختیار مردم قرار دهیم و اگر اتحادیه از ما حمایت می کرد شاید اوضاع بازار بهتر بود.
یک دست فروش لوازم التحریر در خیابان امام خمینی گرگان هم که با فریاد های بدو بیا دفترای فانتزی دارم دانش آموزان را به سوی خود جذب می کرد گفت : تمام اقلام لوازم تحریر را از عمده فروشی ها 1و نیم تا دو برابر گرانتر از پارس تهیه کردیم .
او افزود : این اوضاع نه به نفع ماست نه خریداران ، زیرا خانوادهها یا به دنبال اجناس ارزانتر هستند یا نسبت به پارسال وسایل کمتری خرید می کنند که در نتیجه سود و درآمد ما هم کمتر شده است.
گامی که دیر برداشته شد
بازار نوشت افزار در حالی با چالش گرانی و نارضایتی مردم دست و پنجه نرم می کند که بازگشایی مدارس در روز اول مهر و آغاز خرید مردم برای مدرسه از اوایل شهریور امر غیر مترقبه ای نیست و برنامه ای کاملا مشخص و بدیهی است.
بر همین اساس مسئولان در صنف لوازم التحریر و سازمان صنعت ، معدن و تجارت می توانستند با برنامه ریزی ذوق باز شدن مدارس را در چهره شهر نمایان تر کنند.
رئیس صنف لوازم التحریر فروشان گلستان گفت : اواسط شهریور پس از جلسه ای که با سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان داشتیم اعلام شد مبلغ 1 میلیارد و 100 میلیون تومان بابت جذب دفاتر تعاونی اختصاص داده اند ، اما فروشگاههای نوشت افزار ما از خرداد و تیر ماه اقدام به تهیه اقلام مورد نیاز و انبار کردن آن ها کرده بودند .
غفاری افزود : به علت اعلام دیر هنگام سازمان صمت در اختصاص اعتبار برای جذب دفاتر تعاونی ، اتحادیه لوازم التحریر زمان کافی برای تهیه این مبلغ و انبار نداشت و به همین علت تا تاریخ 27 شهریور هیچ گونه دفتر تعاونی در بازار توزیع نشد.
او گفت : اگر حمایت کننده مالی داشتیم اکنون اوضاع بازار بهتر بود.
گشایش نمایشگاه ویژه بازگشایی مدارس از 27 شهریور
در این حال معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان از توزیع دفتر مشق با قیمت دولتی در فروشگاههای لوازم التحریر استان و نمایشگاه فروش پاییزه گرگان از عصر روز چهارشنبه 27 شهریور خبر داد که می توان از آن به عنوان نوشدارویی پس از مرگ سهراب یاد کرد.
حسن زاده گفت : صد هزار دفتر با قیمت تنظیم بازار به گلستان اختصاص داده شد و از عصر چهارشنبه گذشته توزیع آن را آغاز کردیم.
مهر امسال حدود 365 هزار دانش آموز فصل جدید تحصیل علم را در مدارس گلستان آغاز خواهند کرد و اگر هر دانش آموز فقط یک دفتر نیاز داشته باشد این میزان دفتر فقط برای حدود یک چهارم دانش آموزان کافیست .
در حالی که هر دانش آموز به ویژه در مقطع ابتدایی به دست کم حدود 8 دفتر مشق نیاز دارد.
حسن زاده همچنین درباره طرح نظارت بر بازار گفت : ماموران صمت و تعزیرات هر روز بازار را رصد و متخلفان را جریمه می کنند ، مردم هم می توانند تخلفات را با شماره 124 اطلاع دهند.
امسال فرزندانمان را در حالی به مدرسه می فرستیم که امیدواریم همچنان در سر تفکر بهتر بودن علم از ثروت را از بزرگان به یاد داشته باشند زیرا در این آشفته بازار گرانی شاید آنها به این نتیجه رسیده باشند که ابتدا توان مالی کسب کنند ، سپس به دنبال تحصیل علم و دانش بروند.
0002