پخش زنده
امروز: -
شیوع کرونا و غیر حضوری شدن مدارس، ۳ هزار واحد صنفی لوازم التحریر مازندران به مرز ورشکستگی رسیده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، نائب رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار فروشان مازندران گفت: همزمان با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس و دانشگاهها نیز و آموزش غیرحضوری، ۳ هزار واحد صنفی لوازم التحریر استان عملا ورشکست شده اند.
فرزاد فتحاللهی با بیان اینکه فروش لوازم التحریر در مازندران ۹۰ درصد کاهش یافته است افزود: واحدهای صنفی لوازم التحریر استان، در این مدت زیانهای هنگفتی دیده، اما جایگاهی در بستههای حمایتی دولت نداشته و تسهیلات نگرفته اند.
نائب رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار فروشان مازندران با اشار به اینکه ماژیکهای خریداری شده دو سال قبل در حال خشک شدن هستند گفت: حال و روز فعالان این صنف نیز، شبیه همین ماژیکها در حال نابودی است.
فتحاللهی، این مشکلات را شامل همه لوازم التحریر فروشان کشور دانست و افزود: همکاران این واحد صنفی، سالهای گذشته با نزدیک شدن آغاز سال تحصیلی، درگیر فروش نوشت افزار بودند، اما اکنون چشم به راه حضور روزانه یک یا چند مشتری هستند.
نائب رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار فروشان مازندران، با اشاره به تعطیلی بسیاری از مغازههای لوازم التحریر فروشی به دلیل ناتوانی در تامین هزینههای واحدهای صنفی خود تصریح کرد: سالهای گذشته بخشی از درآمدهای این واحدهای صنفی، از توزیع کتابهای درسی تامین میگردید.
فتحاللهی گفت: از چهار سال گذشته، گروهی به نام "سازمان پخش کتابهای درسی" با گرفتن حق فروش این کتابها، موجب تعطیلی و ورشکستگی ۱۲ هزار ۵۰۰ کتابفروشی در کشور شده و واگذاری توزیع کتابهای درسی به این سازمان مخالف اصل ۴۴ است.
نائب رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار فروشان مازندران افزود: با توجه به مکاتنبه نمایندگان نوشت افزار فروشان سراسر کشور با مسئولان و نمایندگان مجلس، برای بازگرداندن این وظیفه به لوازم التحریر فروشیها، اما هیچ شخصی پاسخگو نبود.
بیشتر بخوانید: رسوب نوشت افزارهای تولید پارسال در انبار کارخانهها
فتحاللهی تصریح کرد: بسیاری از مدیران مدارس مازندران برای تهیه نوشت افزارها و لوازم مورد نیاز خود و حتی دستگاه منگنه کتاب، مستقیم اقدام به خرید از تهران کرده که این موضوع ضربهای دیگر به این صنف وارد میکند.
نائب رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار فروشان مازندران گفت: لوازم التحریرفروشان در لیست اصناف زیان دیده جایی نداشته، در حالی که ۱۳ هزار در این بخش مشغول فعالیت هستند.