آبیاری سبزی و صیفی جات به صورت غرق آبی در ساوجبلاغ خسارت زیادی را به سفره های زیر زمینی وارد کرده است.
غلامرضا احمدی با بیان اینکه در یک آمار غیر رسمی بیش از ۸ هزار چاه غیر مجاز در شهرستان وجود دارد گفت: این موضوع نشانگر خسارت بزرگ در بخش سفرهای زیر زمینی است.
وی ادامه داد: توسعه کشت سبزی و صیفی جات در شهرستان و نبود الگوی کشت بخش دیگری از خسارت به آبخوان هاست که متاسفانه هرساله این روند رو به توسعه است و اغلب اتباع خارجی مبادرت به کشت محصول آب بر می کنند.
در این رابطه میرزایی مدیر سابق جهادکشاورزی شهرستان ساوجبلاغ در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفته بود: راهکار عملیاتی و اجرایی برای کم آبی، اجرای آبیاری تحت فشار است. لوله گذاری و پوشش انهار کشاورزی، استفاده از ارقام مقاوم به کمآبی در محصولات زراعی- باغی ، کاشت نشایی محصولات سبزی و صیفی، استفاده از تونلهای کاشت از جمله اقدامات برای کاهش مصرف آب است.
در شهرستان ۲۵۰ هزار نفری ساوجبلاغ ۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغات وجود دارد که بخشی از آن در سال های اخیر توسط افراد فرصت طلب خریداری و به ویلا ، باغ ویلا ، شهرک های بزرگ مسکونی تفریحی و یا به تالار های عروسی تبدیل شده است.
در مزارع حاشیه روستاهای قاسم آباد بزرگ ، اغلان تپه ، لشگر اباد ، آران و.... با استفاده از کشت غرق ابی آب زیادی هدر می رود و مدیریت کشت مناسبی در مزارع کوچک وجود ندارد. ساکنان روستا ها هم از کمبود آب گلایه دارند و خواهان برنامه ریزی و رسیدگی به این موضوع هستند.