به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، فرضی مدیرکل منابع طبیعی استان البرز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اعلام این خبر و با اشاره به اینکه ۳۸ هزار هکتار از نقاط حادثه خیز بحرانی به ویژه در حوزه بالا دست سدهای طالقان و امیرکبیر، افزود: ۳۰ درصد طرحها با مشارکت مردم انجام شده و بازخورد اجرای این طرحها در اوایل امسال دیده شد که در شرایطی که بسیاری از استانهای کشور درگیر سیل شدند، اما در این استان مهار آب و تقویت سفرههای آب زیر زمینی رخ داد.
مدیرکل منابع طبیعی در ادامه با اشاره به تخصیص ۱۵۰ میلیون یورو با فرمان مقام معظم رهبری در سال ۹۸ برای طرحهای منابع طبیعی و زیست محیطی، گفت: از این مبلغ ۳۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سهم البرز است که برای ۶۰ هکتار نقاط حادثه خیز در سال جاری استفاده میشود که خوشبختانه تاکنون پیشرفت فیزیکی قابل توجهی داشته است.
فرضی با بیان اینکه ۷ میلیارد تومان برای برای بیابان زدایی پارسال هزینه شده و امسال این مبلغ به ۱۰ میلیارد تومان رسیده است، گفت: ۲۰ میلیارد تومان نیز در سفر رییس جمهور به منابع طبیعی البرز تخصیص داده شده که تا امروز ۱۲ میلیارد محقق شده است.
وی در ادامه با اشاره به مخاطرات زیست محیطی گفت: یک کانون ۱۵۰ هزار هکتاری ریزگرد در استان البرز، قزوین و مرکزی وجود دارد که برای حل این مشکل نیاز به مشارکت همه این استانها است.
مدیر کل منابع طبیعی استان البرز در ادامه با بیان اینکه حریق در سطح مراتع مشکلی است که این روزها گریبانگیر ما شده است، گفت:: متاسفانه ۹۰ درصد این حریقها با عامل انسانی رخ داده است.
فرضی با اعلام اینکه ۵۴ حریق در استان رخ داده است، افزود: ۴۵۰ هکتار از اراضی استان دچار سوختگی شده است و این خطر همچنان ادامه دارد.
وی در بخش دیگری از صحبتها به حضور بی رویه دامها در مراتع البرز در طول سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: البرز و ۶ استان پایلوت طرح ملی کنترل دام بوده اند؛ در قالب این طرح باید دامهای ورودی مجوز اخد کرده و با استقرار در نقاط خاص از تخریب مراتع جلوگیری شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز افزود: تا سال ۹۴ بیش از دو و نیم برابر ظرفیت مراتع چرای دام صورت میگیرفت که خطر فرسایش خاک و سیل را ایجاد میکرد، ولی با اجرای این طرح این مشکل تاحدودی رفع شده است.
فرضی افزود: ۱۵۶ فقره مجوز ورود دام صادر شده که با این مجوز ۸۵ هزار دام وارد استان شده است.
فرضی در ادامه با اشاره به تصرف غیر مجاز آشکدهها و تبعات زیست محیطی این واحدها در جاده کرج چالوس گفت: چهار دستگاه راه و شهرسازی، آب منطقه ای، محیط زیست و منابع طبیعی به صورت همزمان برای حضور ۱۱ آشکده اعلام جرم کرده اند که پس از سالها پیگیری قضایی در سال ۹۷ حکم قلع و قمع این واحدها صادر شده است.
وی با بیان اینکه مجوزهای معادن ۳۹ درصد مساحت استان البرز را پوشش میدهد، گفت: البرز توان واگذاری معدن جدید در این استان را ندارد و این موضوع در سطح وزارتخانهای نیز مطرح شده است.
مدیرکل منابع طبیعی البرز با اشاره به فعالیت ۳۲ سمن در این استان گفت: ۲۵ هزار همیار طبیعت در البرز فعالیت میکنند که ظرفیت قابل توجهی محسوب میشود.