بازارهای صادراتی فرآوردههای خام دامی با توافقهای صورت گرفته بین جمهوری اسلامی با کشورهای عضو منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور گسترش چشمگیری پیدا میکند
ایران سالها عضو منطقهای آسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان بهداشت جهانی دام است.
وی اضافه کرد: دامپزشکی کشور امسال توانست در یک رقابت سنگین بین کشورهای بزرگ این منطقه، کرسی دبیر کلی را برای جمهوری اسلامی ایران کسب کند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ضمن اشاره به توافق ایران با کشورهای عضو منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان بهداشت جهانی دام مانند مثل چین، ژاپن، هندوستان، مالزی، سنگاپور، بنگلادش، کره جنوبی و ... برای صادرات محصولات دامی در سی و یکمین اجلاس منطقهای گفت: این کشورها ضمن داشتن جمعیت بالا در زمره ممالک ثروتمند نیز قرار دارند بنابراین مقصد صادراتی خوبی برای فرآوردههای خام دامی اعم از خوراکی و غیر خوراکی هستند.
وی افزود: عسل، آبزیان، پای مرغ، لبنیات، اجزای غیر خوراکی دام مثل پوست، روده و ... را میتوان به این کشورها صادر کرد.
آقای رفیعی پور ضمن اشاره به اینکه ایران با برخی از کشورهای منطقه مزبور از قبل تفاهم نامه بهداشتی داشته است، گفت: خوشبختانه در اجلاس اخیر با کشور کره جنوبی، چین و مالزی پروتکل بهداشتی امضا و بزودی با ژاپن، بنگلادش و سنگاپور نیز این تفاهم نامه منعقد خواهد شد.
وی افزود: بطورکلی با امضای این تفاهم نامه، کشورهای مبدا و مقصد اجازه دارند در چهارچوب ضوابط و مقررات ملی، منطقهای و بین المللی تبادلات تجاری فرآوردههای خام دامی و نهادههای دامپزشکی داشته باشند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: تجارت بین المللی بین ایران و ۳۶ کشور عضو منطقهای بزرگ آسیا و اقیانوسیه سازمان بهداشت جهانی دام، در حوزه تجارت فرآوردههای خام دامی، دارو، مواد بیولوژیک، واکسن و دیگر نهادههای دامپزشکی است.
آقای رفیعی پور گفت: کشورهای زیادی امروز در دنیا متقاضی انواع آبزیان اعم از صید دریایی، پرورشی، میگو، اقلا م متنوع لبنیات و حتی پوست و روده از ایران هستند.
وی افزود: خیلی از اقلام خام دامی ایران در شرایط حاضر به کشورهای مختلف دنیا صادر میشود.
آقای رفیعی پور اضافه کرد: توافق ایران با کشورهای عضو منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان بهداشت جهانی دام یک مقصد صادراتی جدیدی بر روی تولیدکنندگان و تجار ایرانی بازکرده به عبارتی بازارهای صادراتی جمهوری اسلامی با این توافقات گستردهتر خواهد شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: آزمایشگاههای مرجع و ملی این سازمان در خیلی از موارد اجازه دارند که برخی از اقلام صادراتی را آزمایش و این آزمایشات در سطح جهانی مورد قبول است، اما برای صادراتی بعضی از محصولات به کشورهای اروپایی و سایر ممالک جهان نیاز به آزمایشگاههای مرجع بین المللی است که این آزمایشات برای کشور هزینه دارد و به عبارتی باعث خروج ارز از مملکت میشود.
وی گفت: در ماههای آینده، تیمی از سازمان بهداشت جهانی دام به ایران سفر خواهد کرد از این رو سازمان دامپزشکی در این سفر به دنبال دریافت مجوزهای لازم در حوزه صادرات آبزیان برای آزمایشگاههای کشور است.
آقای رفیعی پور افزود: اگر آزمایشگاههای کشور مورد تائید قرار گیرد میتوان با هزینه کمتری صادرات آبزیان را انجام داد و در ضمن از خروج ارز جلوگیری کرد.