مدیرکل دفتر نظارت و بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی کشور:
تنها مرغهای رتبه A، مجوز صادرات میگیرند
سطح بندی مرغهای عرضه شده به بازار، از امروز در ۱۴ استان کشور آغاز شد و تنها مرغهای مازاد نیاز بازار در رتبه A میتوانند مجوز صادرات دریافت کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای صامد برومند فر افزود: مرغهایی که در بهترین شرایط و با تجهیزات کاملا مکانیزه تولید میشوند، (دور ریز ندارند، بهترین سایز (بین یک کیلو و سیصد گرم تا دو کیلو) را دارند و ماندگاری آنها طولانی است) A+ محسوب میشوند و بسته بندی آنها به رنگ سبز است.
وی افزود: این رتبه بر اساس کاهش شاخصها به A و B کاهش پیدا میکنند که بسته بندی رتبه A به رنگ آبی و B به رنگ نارنجی است.
آقای برومند فر تاکید کرد: سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، تعیین قیمت مرغ را به عهده دارد، اما قرار نیست این رتبه بندی قیمت مرغ را افزایش دهد و در واقع قیمت مصوب فعلی بازار برای بالاترین رتبه یعنی A+ ثبت میشود.
وی تصریح کرد: از امروز درج هر گونه عناوین نظیر مرغ بدون آنتی بیوتیک، سبز، ممتاز، برتر و ارگانیک در بسته بندی و لیبل گذاری خارج از رتبه بندی این طرح ممنوع است.
آقای برومند فر گفت: در حال حاضر ۳۸ کشتارگاه مرغ شامل رتبه A و A+ هستند، اما این تعداد به زودی افزایش مییابد و به تعداد ۵۷ میرسد، زیرا برخی از کشتارگاهها تجهیزات تخلیه کامل ضایعات مرغ را به هزینههای کلان خریداری کرده اند، اما چون تفاوتی میان انواع تولیدی مرغ وجود نداشت از آنها استفاده نکردند که با اجرای طرح از این ظرفیت استفاده خواهد شد.
وی افزود: با پیگیریهایی که در حال انجام است در تلاشیم تا برای کشتارگاههای رتبه B نیز تسهیلات ارزان قیمت در نظر گرفته شود تا در کمترین مدت بتوانند با خرید تجهیزات لازم تولیدات خود را به بهترین سطح کیفی برسانند.
آغاز طرح ارتقای کیفی گوشت مرغ
رئیس سازمان دامپزشکی: طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت مرغ از امروز همزمان در ۱۴ استان کشور آغاز شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در مراسم آغاز این طرح گفت: از این پس، مرغ عرضه شده با توجه به اینکه در کدام کشتارگاه ذبح شده اند با رتبههای +A، A +، B، B عرضه خواهند شد.
آقای علیرضا رفیعی پور افزود: افزایش کیفیت در عرضه گوشت مرغ از طریق ایجاد رقابت میان کشتارگاهها، هدف اصلی اجرای این طرح است.
وی گفت: در حال حاضر از مجموع ۲۲۰ کشتارگاه در کشور، پنج کشتارگاه مرغ با کیفیت A+ و سی و سه کشتارگاه مرغ با کیفیت A عرضه میکنند و بقیه در رتبه B و B + است.
آقای رفیعی پور افزود: از این پس مرغ تنها با درجه بندیهای یاد شده به بازار عرضه میشود و مصرف کنندگان از طریق نشانهای درج شده روی بسته بندی مرغ، در جریان رتبه کشتارگاه و کیفیت مرغ مصرفی قرار میگیرند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: دستگاههای استفاده شده در کشتارگاه، آبگیری مرغ، رعایت مسائل بهداشتی و ... از جمله شاخصههای تعیین درجه کشتارگاه و کیفیت مرغ است.
ادامه دارد.