شرایط لازم برای کشت پائیزه چهار محصول گندم، کلزا، جو و علوفه در مازندران آماده شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران گفت: شرایط لازم برای انجام کشت پائیزه چهار محصول اصلی گندم، کلزا، جو و علوفه در مازندران مهیا است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران ، مجید بهادری با اشاره به اینکه طبق برنامه، امسال نیمی از زمینهای کشاورزی استان زیر کشت محصولات پاییزی میروند افزود: علاوه بر برگزاری کلاسهای آموزشی؛ تامین کافی نهادهها از جمله بذر، کود، آفت کش ها و مکانیزاسیون برای کشت پائیزه انجام شده است.
وی با اعلام اینکه طبق برنامه پیش بینی شده امسال ۴۰ هزار هکتار کلزاکاری، ۵۱ هزار هکتار گندم و حدود ۱۰۰هزار هکتار نیز زیر کشت انواع علوفه از جمله جو ، گیاهان علوفه ای، صیفی و سبزیجات می رود، گفت: کشت دانه روغنی کلزا محور توسعه کشت پائیزه است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان با بیان اینکه کیفیت بذر در کشت محصولات پاییزه از اهمیت بالایی برخوردار است و به عنوان هسته اولیه تولید محسوب میشود، گفت: در سال های اخیر سالمسازی بذر و تهیه بذرهای کیفی برای کشت پائیز ، مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
بهادری گفت : با توجه به وضعیت تقریبا" مناسب منابع آبی امسال به نسبت سال های گذشته، حمایت از کشت پاییزه به دلیل عدم نیاز به منابع آبی میتواند وضعیت تولید را بهبود بخشد.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران افزود : برای افزایش سطح زیرکشت کلزا به عنوان محور کشت پائیزه در استان، حمایت های ویژه ای در نظر گرفته شده است از جمله تامین بذر گواهی شده، توزیع علف کش ها و تسهیلات کم بهره است.
بهادری با اشاره به اینکه ارقام متنوعی داریم که متناسب با کشت در هر منطقه است، افزود: امسال ۲۵ هزار هکتار از زمین های خشکهزاری و ۱۵هزار هکتار از زمین های شالیزاری زیر کشت کلزا خواهد رفت.
به گفته وی در چهار سال گذشته با توجه دولت به مقوله بازرگانی محصولات کشاورزی از جمله دانههای روغنی، سطح زیر کشت کلزا در مازندران که به کمتر از چهار هزار هکتار یعنی یک دهم دهه ۷۰ کاهش یافته بود، امسال به حدود ۲۵ هزار هکتار رسید.
وی افزود:کشت پائیزه کلزا در زمینهای خشکهزاری از اواخر شهریور آغاز میشود و این محصول استراتژیک در زمین های شالیزاری نیز از دهه اول آبان زیر کشت می رود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه امسال ۵۱ هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت گندم می رود، گفت : همه شرایط برای کشت گندم که از ۱۵ آبان تا ۱۰ آذر انجام می شود، مهیاست.
بهادری افزود: توسعه کشت شبدر و جو به عنوان مهمترین کشت پائیزه در تامین علوفه دام استان مازندران نیز مورد توجه جدی قرار گرفته است و از آنجایی که نیاز علوفه دامی در استان زیاد است، کشاورزان از فرصت حمایتی این بخش استفاده کنند.
وی کشت پاییزه در محصولات صیفی و سبزیجات استان را شامل سبزی های برگی و ریشه ای، شلغم، هویج، کاهو، لوبیا سبز، کدو سبز، نخود فرنگی، سیب زمینی و سیر معرفی کرد.