هدفگذاری ۲ پهنه معدنی در کهگیلویه و بویراحمد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایمیدرو دو پهنه معدنی در کهگیلویه و بویراحمد را هدفگذاری کرده که در یکی از آنها به پنج محدوده فسفات و بوکسیت دست یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، خداداد غریبپور عصر امروز در نشست شورای معادن در کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ایمیدرو دو پهنه را در این استان هدفگذاری کرد، گفت: در یکی به نتیجه نرسید و در دیگری پنج محدوده فسفات و بوکسیت پیدا شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعهای علاقمند به سرمایه گذاری در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته است تا بتواند سرمایه گذاری را فراهم کند.
وی لازمه انجام این کار را اکتشافات در مرحله نخست دانست و گفت: در این زمینه مکاتبهای با شرکت ملی نفت صورت گرفت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مساحت ۱۶ هزار کیلومتر در استان اضافه کرد: اکتشافات ما در استان ۳ هزار کیلومتر است که تنها در دو هزار کیلومتر مواد معدنی شناسایی شده و با مانعتراشی منابع طبیعی همراه است.
غریبپور در خصصو معدن فسفات چرام به عنوان یکی از ظرفیتهای معادن در استان گفت: ۱۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری معطوف به اکتشاف در این معدن است.
رئیس سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی ایران از اکتشاف به اولویت مهم در ایمیدرو نام برد و افزود:۳۰۰ هزار کیلومتر مربع برنامه اکتشافی داریم که از این میزان ۹ هزار و ۸۰۰ کیلومتر پهنه جدید در کهگیلویه و بویراحمد تعریف شده است.
غریبپور لازمه سرمایهگذاری در معادن را شناسایی ظرفیتها دانست و تصریح کرد: اولویت ما بخش خصوصی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: معدن و صنایع معدنی میتواند نقش کلیدی در توسعه داشته باشد.
وی گفت: توسعه پایدار و حفظ محیط زیست از اهمیت ویژهای برخوردار است و در ایمیدرو نیز اولویت حفظ محیط زیست خواهد بود.
غریبپور اظهار داشت: در بخش معادن کوچک مقیاس هر تعداد پروژه اعلام کنند روی آن کار میکنیم تا آنها فعال شوند.
وی با اشاره به ظرفیت معادن در استان گفت: این استان به عنوان یکی از استانهای زاگرس نشین برای اجرای برنامه عظیم اکتشافی انتخاب شده است.
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد و دنا هم در این جلسه با بیان اینکه حوضه زاگرس به لحاظ معادن غنی است گفت: ابتدا باید معادن استان را شناسایی کرد تا بتوان کاری در استان انجام داد.
زارعی با اشاره به اینکه همه علاقه مند هستند که همه جای استان پیشرفت کند افزود: اکتشافات محدودی در استان انجام شده و امروز تصمیم گرفته شده که اکتشافات جدیدی انجام شود.
وی با بیان اینکه یکی از راه های پیشرفت دستیابی به ظرفیت های بالقوه هست گفت: امیدوار هستیم که منابع طبیعی و محیط زیست در استان همکاری های لازم را برای اکتشافات داشته باشند .
ولایتی یکی از این سرمایه گذاران در بخش معادن گفت : کشور ما معدن طلای مس، آهن و سیلیس است.
وی با بیان اینکه یکی از بهترین نقاط کشور در زمینه معدن استان های زاگرس نشین است افزود: همیشه میگفتند زاگرس معدنی نیست و بیشتر قابلیت نفتی دارد اما باید بدانیم که زاگرس معادنی با قابلیت های بسیار بالایی دارد .
ولایتی با بیان اینکه ما باید معادن را به جای نفت برگزینیم گفت: مهمترین مشکلات ما در زمینه معادن نبود تسهیلات در این حوزه است .
رئیسی زاده سرمایه گذار بخش آجر نمای دهدشت نیز گفت: یک مجموعه بسیار عظیمی در شهر دهدشت ساخته شده و ما برای انتقال محصولات خود مشکل داریم و خط اول تولید را از کشور چین وارد کردیم و ما نیاز به تسهیلات و ماشین آلاتی داریم که بتوانیم تولیدات خود را با آن جا به جا کنیم .