کهگیلویه وبویراحمد در اولویت اکتشافات معدنی کشور
کهگیلویه و بویراحمد جزو اولویت های اساسی اکتشافات معدنی و همچنین شناسایی پهنه های جدید از سوی وزارت صنایع و سازمان ایمیدرو است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت این استان در یاسوج گفت: کل اکتشافات معدنی تا مهرماه سال گذشته افزون بر ۲۷۰ هزار کیلومتر بود.
خداداد غریب پور افزود: از مهرماه سال گذشته تاکنون نیز حدود ۷۰ هزار کیلومتر مربع به این مقدار اضافه شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح ملی و عظیم اکتشافات معدنی در کشور تاکید کرد: اولویت نخست با استان های محروم و کمتر برخوردار است.
وی بدون اشاره به نام استان ها، گفت: چهار استان زاگرس نشین از جمله کهگیلویه و بویراحمد جزو اولویت های اساسی اکتشافات معدنی و همچنین شناسایی پهنه های جدید از سوی وزارت صنایع و سازمان ایمیدرو است.
غریب پور با بیان اینکه ۲۰درصد به لحاظ ارزی و بالای ۵۳ درصد نیز به لحاظ وزنی میزان صادرات غیرنفتی کشور مربوط به مواد معدنی است ادامه داد: صادرات معدنی در سال گذشته رقمی افزون بر ۹ میلیارد دلار بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: میزان کل صادرات معدنی کشور در سال گذشته به لحاظ وزنی نیز بیش از پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تن بوده است.
وی با اشاره به میزان اکتشافات معدنی در کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: تاکنون حدود سه هزار کیلومتر عرصه در این استان اکتشاف انجام شده که هزار کیلومتر مربع آن فاقد معدن بوده و ۲ هزار کیلومتر مربع که دارای معادن بوکسیت و فسفات بوده نیز برای اکتشاف با موانع و بروکراسی های اداری از سوی برخی نهادها از جمله محیط زیست و منابع طبیعی مواجه است.
غریب پور یکی از محورهای توسعه استان کهگیلویه وبویراحمد را سرمایه گذاری بر روی بخش معدن دانست و تاکید کرد: زمینه تحقق این مهم نیز ایجاد زیرساخت ها و شناسایی عرصه های معدنی در وهله نخست است.
تاکنون ۷۵ فقره پروانه بهره برداری معدنی با حجم سرمایه گذاری افزون بر سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.
این تعداد معدن با اشتغال ۷۵۴ نفر و دارای بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تن ذخیره معدنی هستند.
همچنین از این تعداد هم اینک ۴۷ معدن فعال و در حال بهره برداری هستند.
میزان استخراج سالانه آن ها نیز حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تُن است.
سیمان، مرمریت، آهک، گچ، سنگ لاشه، مارن، شن، ماسه، فسفات، بوکسیت و سلستین از عمده ترین معادن در کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شوند.