از طریق ریل
ترانزیت کالا به بندر کاسپین ۵ میلیون تن در سال
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء: ترانزیت کالا از طریق ریل به بندر کاسپین حدود ۵ میلیون تن در سال خواهد بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در مراسم امضای توافقنامه ساخت اسکله رو رو در مجتمع بندری کاسپین گفت: با اتمام ساخت اتصال ریلی به بندر کاسپین، سهم ترانزیت کالا از این بندر، حدود ۵ میلیون تن در سال خواهد بود.
آقای سعید محمد در مراسم امضای توافقنامه افزود: هرچه بتوانیم ظرفیت بندر تجاری کاسپین را افزایش دهیم به ظرفیت ترانزیت کشور افزوده خواهد شد.
وی ساخت اسکله رو رو و اتصال ریلی به این بندر را جزئی از طرح یک کمربند یک جاده چین دانست و گفت: این طرح میتواند در ظرفیت سازی برای کشور موثر باشد.
آقای محمد افزود: با اتمام طرح ریلی قزوین - رشت ، ظرفیتهای بندر کاسپین افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح در راستای افزایش ظرفیتهای بنادر در این منطقه است به همکاریهای مشترک با منطقه آزاد انزلی در بندر کاسپین اشاره کرد و گفت: هر چقدر در بندر کاسپین بیشتر کار کنیم ظرفیت ترانزیت کشور را افزایش میدهیم.
رئیس قرارگاه خاتم الانبیاء با تاکید بر اینکه ساخت اسکله رو رو در بندر کاسپین در کمترین زمان ممکن تکمیل خواهد شد گفت: قرارگاه خاتم الانبیاء همچنین توان ساخت کشتیهای رو رو در بخش ریلی را هم دارد و در صورت نیاز، میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
آقای محمد تاکید کرد: اگر کارفرما تامین منابع مالی را در موعد مقرر انجام دهد، اوایل سال ۱۴۰۰ این طرح تکمیل خواهد شد.
وی همچنین درباره اینکه آیا قرارگاه خاتم الانبیاء قصد تامین مالی و اجرای طرح اتصال راه آهن ایران به راه آهن آذربایجان را دارد؟ گفت: سال گذشته در سفر رئیس جمهوری به رشت، تفاهمنامهای برای اجرای این طرح امضا و قرار شد از کمک کشور آذربایجان هم استفاده کنیم.
رئیس قرارگاه خاتم الانبیاء افزود: در حال حاضر کارگاهها برای اجرای این طرح تجهیز و طراحیهای انجام شده است و باید مطابق با رعایت الزامات محیط زیستی در مسیر باشد.
وی با بیان اینکه قرارگاه خاتم الانبیاء بخشی از تامین مالی ساخت طرح اتصال ریلی ایران به آذربایجان را تامين مي کند، گفت : تامین مالی به صورت یک پکیج سه طرفه از سوی دولت ایران، آذربایجان و قرارگاه خاتم الانبیاء انجام میشود و مبلغ آن ۷۰۰ میلیون دلار است.
آقای محمد با بیان اینکه قرارگاه به عنوان بازوی امین برای دولت در اکثر طرح های عمرانی مشغول به فعالیت است، افزود: به واسطه تحریمهای سختی که علیه مردم اعمال شده، همه تلاش ما این است که در این شرایط توطئههای دشمن را دفع و آن را به فرصت تبدیل کنیم.
رئیس قرارگاه خاتم الانبیاء گفت : در حال حاضر قرارگاه خاتم الانبیاء در ۲۶۰ طرح در حوزههای صنعتی حضور دارد و در کل کشور به صورت یک کارگاه بزرگ مشغول به فعالیت است.
وی با بیان اینکه وسعت کارگاه عمرانی قرارگاه خاتم الانبیاء به اندازه کل ایران است، افزود : معتقدیم برای مقابله با این شرایط سخت تحریم باید طرح های عمرانی فعال بمانند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با اشاره به طرح ساخت جزیره مصنوعی در کیش با همت این قرارگاه گفت: این همکاریها باعث شده است مغرضان و دشمنان اظهاراتی داشته باشند، اما به مزیتهای اجرای این طرح کمتر توجه دارند.
آقای محمد افزود: در کیش شش پست اسکله وجود دارد، اما به علت اینکه آبخور کمی که دارد نمیتوان از ظرفیت آنها استفاده کرد و این در حالی است که کیش در نزدیکی بندر امارات میتواند به نقطه هاب برای جابه جایی کالاهای کشور تبدیل شود.