در سالی که به نام رونق تولید نامگذاری شده است، بهترین راه برای ایجاد تحرک و پویش اقتصادی، تقویت بنیههای صنعتی با راهاندازی و حمایت از صنایع کوچک و متوسط، تقویت و افزایش کیفیت کارخانههای تولیدی عظیم و بزرگ و ایجاد بستر مناسب فعالیتی برای آنهاست.
پژوهش خبری صدا وسیما: در حال حاضر توسعه اقتصادی کشورها بدون توسعه شهرک های صنعتی که محلی برای تسهیل در فرآیند تولید و تجمیع فعالیت های صنعتی و شرکت های کوچک، متوسط و بزرگ هستند ممکن نیست. این توسعه میتواند مؤثرترین وسیله برای نیل به اهداف مطرح شده در چارچوب اقتصاد مقاومتی باشد؛ اهدافی از جمله تأمین نیازهای داخلی، ایجاد اشتغال، افزایش قدرت اقتصادی، بهبود بهره وری و کارآیی و بهرهبرداری بهینه از منابع اقتصادی و رشد مطلوب و همه جانبه اقتصاد ملی و نظایر آن.
توسعه شهرکها و نواحی صنعتی کشور از آن جهت مهم است که بخش عمده آن را بنگاههای کوچک و متوسط تشکیل میدهند؛ بنگاههایی که سهم قابل توجهی در اشتغال و ارزش افزوده و حضور در زنجیره تامین بنگاههای بزرگ دارند. هر چند آمارها نشان میدهد که این واحدها در سالهای اخیر با مشکلاتی چون؛ کمبود نقدینگی (77 درصد)، فقدان بازار (16درصد)، تامین مواد اولیه (3درصد)، اختلاف شرکاء (3درصد)، و نقصان ماشین آلات (1درصد) برمیگردد.
به همین سبب، گروه اقتصاد مدیریت پژوهش های خبری در نشستی با حضور آقایان اصغر مصاحب، معاون صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، طهمورث لاهوتی، مدیر توسعه صنعتی و فناوری و فرشاد کهیاری، مدیر تامین منابع مالی و سرمایه گذاری با موضوع کیفیت و کمیت این شهرکها در سالهای اخیر و روند رونق این شهرک های در توسعه تولید را مورد بحث و بررسی قرار داد که یافته های زیر خلاصه ای از این نشست تخصصی است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری // زهره دانشمندی