به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد سالاری در نشست خبری گفت: در دو سال اخیر به ویژه سال گذشته محدوده باغات کن که بیش از یک هزار هکتار است، تعیین تکلیف شد و طرح موضعی اراضی کن تصویب و ابلاغ شده است.
وی اضافه کرد: تشکیل کارگروه معماری و شهرسازی در چارچوب الکترونیک کردن مسیر ساخت و سازها، بررسی ۱۵۶ پرونده مربوط به باغ ها، نظارت بر بررسی نماهای ساختمانهای شهر تهران در کمیته نمای مناطق، بررسی ۵۶۰ درخواست مردمی و بازدید از ۱۰۷ گود پر خطر و صدور دستور ایمن سازی آنها در این کمیسیون انجام شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران افزود: دریافت و ارزیابی ۸۷ گزارش از شهرداری و سازمانها و شرکتهای تابعه، تدوین ۵۰ گزارش تحلیلی در حوزه ماموریتی کمیسیون، کاهش رانت و فساد در حوزه معماری و شهرسازی و کاهش تخلف از دیگر برنامهها و اقدامات این کمیسیون بوده است.
وی گفت: تفاهم نامهای بین آتش نشانی و معاونت معماری و شهرسازی منعقد شده است و تلاش میکنیم فرآیند صدور پروانه در مدت کمتری انجام شود.
سالاری با اشاره به تخلف در پروژههای بزرگ مقیاس گفت: پروژههای دارای تخلف در حال بررسی بوده، اما در خصوص پروژه پالادیوم هنوز نتوانسته ایم رأیی صادر کنیم.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: کمیسیون ماده ۱۰۰ در حکم بدوی به قلع و قمع بنای پالادیوم رای داده است، اما شعبه تجدید نظر در این باره تا این لحظه رایی صادر نکرده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه طرح موضعی فرحزاد با هدف حفظ ۳۰۰ هکتار از باغات این محله تصویب و ابلاغ شده است، افزود: پلازاهای شهری و میدان گاهها از دیگر موضوعهایی است که در برنامه سوم توسعه شهری باید تعداد زیادی از آنها در مناطق مختلف شهر ساخته شود.
سالاری خاطرنشان کرد: ساخت پلازاهای شهری و میدان گاهها با این هدف انجام میشود که خیابانها بیشتر در خدمت مردم قرار گیرد و پیاده راه ایجاد کنیم و این امر میسر نمیشود، مگر اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی را نیز همزمان توسعه دهیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران از افزایش ۳۵۰ درصدی بودجه مناسب سازی معابر خبر داد و گفت: بخشی از پروژههای مناسب سازی با همکاری و همت شهروندان به سرانجام میرسد.
سالاری در ادامه در خصوص تاب آوری شهر تهران و احیای بافت فرسوده نیز گفت: احیای بافت فرسوده زمان بر است و در یک یا دو سال به سرانجام نمیرسد.
وی درباره طرح تفصیلی منطقه ۲۲ نیز گفت: طرح تفصیلی جدید منطقه ۲۲ در آیندهای نزدیک در شورا مطرح خواهد شد و تلاش میکنیم مشکلات گذشته در این طرح وجود نداشته باشد.
سالاری با بیان اینکه منطقه ۲۲ تفرجگاه بی نظیری بود که آن را از دست داده ایم و بازنگری جدید نباید در این منطقه انجام شود، گفت: شهرداری تهران به جای اجرای طرح تفصیلی منطقه ۲۲ طبق قانون شورای شهر و کمیسیون تخصصی، خلاف آن عمل کرده و طرح را برای شورای عالی شهرسازی ارسال کرده است که در این زمینه مکاتباتی انجام داده ایم.
وی یادآور شد: برخی طبق طرح تفصیلی قبلی سند مالکیت ندارند و مصوبه و پروانه دستی گرفته اند و امروز شورای عالی شهرسازی باید در این خصوص تصمیم گیری کند.
سالاری ادامه داد: در طرح جدید تفصیلی منطقه ۲۲ به دلیل بارگذاریهای انجام شده به حمل و نقل عمومی توجه نشده و ما این مسئله را به وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده ایم، قرار است تا منطقه ۲۲ دوباره برای بررسی به شورا برگردد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به ضرورت توجه به پیوستهای ترافیکی و پدافند غیرعامل در ساخت و سازهای بزرگ مقیاس گفت: رئیس سازمان مدیریت پیشگیری و بحران در شهرداری تهران اعلام کرده است که در بسیاری از مناطق به مدیریت بحران توجه نشده است، بنابراین باید در فرآیند صدور پروانه به پیوستهای ترافیکی، اجتماعی، فرهنگی و پدافند غیرعامل توجه شود.
وی در ادامه در خصوص پرونده باغات کن نیز گفت: پرونده باغهای کن پیچیده است و معترضان حق دارند و قرار است با مشارکت ذی نفعان برنامههایی محقق شود و البته باید برای ایجاد زیرساختهای تفرجگاهی در منطقه کن برنامه عملیاتی داشته باشیم.
سالاری با اشاره به گلایه شهروندان از طولانی شدن روند صدور پروانه ساختمانی گفت: شهروندان منطقه کن حق دارند که معترض باشند چرا که شهرداری منطقه ۲۲ به سرعت امکان بارگذاری داده است، اما به طرح این محدوده اجازه بارگذاری داده نمیشود البته این مسئله پیچیدگیهای خاص خود را دارد.