به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای جمشید انصاری در نشست خبری در پاسخ به پرسشی در خصوص اعلام دریافتیهای غیر متعارف در شرکتهای مرتبط با صندوق بازنشستگی کشوری از سوی سرپرست برکنار شده این صندوق، افزود: با توجه به این مسائل به آقای روحانی شخصا پیشنهاد کردم که حقوق مدیران زیرمجموعه شستا در شورای حقوق و دستمزد بررسی و تصمیم گیری شود که رئیس جمهور نیز این پیشنهاد را پذیرفت و به آقای شریعتمداری نیز در این باره ابلاغ کرد.
وی همچنین گفت: بر اساس همین ابلاغیه باید حقوق و دریافتی مدیران زیر مجموعه شستا نیز در سامانه حقوق و دستمزد نیز بارگذاری شود.
آقای انصاری درباره میزان حقوق خود و سایر مقامات دولت نیز افزود: حقوق من با ۳۳ سال سابقه حکم کارگزینی ام ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و حداکثر دریافتی مقامات دولت نیز نباید بیشتر از ۷ برابر حداقل دریافتیها که یک میلیون و ۵۳۰ هزار تومان است باشد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه سخنگوی دولت از عدم احراز شرایط مدیریتی سرپرست سابق صندوق بازنشستگی کشور خبر داده بود آیا شما وی را طبق قانون تایید کرده بودید یا نه؟ گفت: درباره اظهارات سخنگوی دولت اطلاعی ندارم، اما درباره وی (میعاد صالحی) قبل از انتصابش که روز ۱۰ فروردین بود از سازمان ما استعلامی صورت نگرفت این در حالی است که طبق قانون مکلف بودند قبل از انتصاب استعلام میگرفتند.
معاون رئیس جمهور افزود: چند ماه از انتصاب رئیس صندوق بازنشستگی کشوری گذشته بود تا اینکه در ۱۱ تیر ماه از ما استعلام گرفتند و پاسخ ما با توجه به ناقص بودن مدارک نامبرده، این بود که بخشی از مدارک مورد تایید است و درباره نواقصی مدارک نیز گفتیم که با رعایت ضوابط بلامانع است.
آقای انصاری گفت: طبق قانون فردی که در چنین جایگاهی قرار میگیرد باید علاوه بر مدرک کارشناسی ارشد و تحصیل در برخی رشته ها، ۵ سال (یا ۶۰ ماه) سابقه مدیریتی داشته باشد که برای این فرد، ۵۷ ماه سابقه تایید شد و بقیه را نیز گفتیم حتی اگر در شرکتهای خصوصی نیز مسئولیت داشته باشد امکان پذیرش وجود دارد که البته دریافت چنین مدارکی و احراز آن هم زمان بر بود.
آمارهای نادرست درباره تعداد کارمندان در ایران و دیگر کشورها
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: برخی آمارها که درباره میزان و مقایسه تعداد کارمندان ایران با سایر کشورها همچون ژاپن در فضای مجازی مطرح شده، اساسا نادرست است.
آقای جمشید انصاری در نشست خبری افزود: میگویند ژاپن ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار کارمند دارد، اما تعداد مدیران در ایران به ۲۴۰ هزار نفر هم میرسد این آمارهای غلط، باعث شده بود حتی ۲ نفر از مراجع تقلید نیز آن را نقل کنند در حالی که آمار واقعا این گونه نیست و غلط است.
وی تصریح کرد: ژاپن با ۱۲۶ میلیون نفر جمعیت، سه میلیون و ۳۳۳ هزار کارمند دارد این در حالی است که تعداد کارمندان در ایران با جمعیت ۸۲ میلیون نفر به ۲ میلیون و ۷۷۰ هزار نفر میرسد یعنی ژاپن به ازای هر ۳۸/۲ نفر یک کارمند و ما به ازای هر ۳۷ نفر یک کارمند داریم.
آقای انصاری اضافه کرد: در کشور آمریکا با جمعیت ۳۶۰ میلیون نفری، ۲۱ میلیون کارمند مشغول کار هستند یعنی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار در دولت فدرال، ۵ میلیون در دولتهای ایالتی و ۱۴ میلیون نفر هم در دولتهای محلی فعالیت دارند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اشارهی هم به میزان تعداد کارمندان در کشورهای پیشرفته اروپایی به ویژه فرانسه کرد و گفت: این کشور ۲ و نیم میلیون کارمند فقط در سطح ملی دارد و یک و هفت دهم میلیون نفر نیز در سطح محلی مشغول کارهستند و یک میلیون نفر نیز فقط در بهداشت و درمان فعالیت میکنند که در مجموع میزان کارکنان فرانسه بیشتر از ۵ میلیون نفر میشود این در حالی است که جمعیت فرانسه کمتر از ۷۰ میلیون نفر است.
ثبت احوال پاسخگوترین دستگاه از دیدگاه مردم است
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: از ۲۳ دستگاه ارزیابی شده در سال ۹۷، سازمان ثبت احوال از دیدگاه مردم، پاسخگوترین سازمان بوده است.
آقای جمشید انصاری در نشست خبری افزود: بر اساس این ارزیابی شرکتهای گاز استانی و شرکتهای توزیع برق استانی به ترتیب در ردههای بعدی پاسخگوترین دستگاهها قرار گرفتند.
وی تاکید کرد: بر اساس این ارزیابی که میزان رضایت مندی مردم از نظر پاسخگوترین دستگاههای مستقر در استانها را بررسی شد استانهای قزوین، سمنان و خراسان جنوبی نیز پاسخگوترین استانها شناخته شدند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور همچنین با یادآوری اینکه از سال ۹۶ حقوق شهروندی به دستگاهها ابلاغ شد و مورد ارزیابی قرار گرفت، گفت: در مجموع دستگاهها در سال ۹۶ از نظر اجرای حقوق شهروندی از ۱۰۰ امتیاز ۴۷ امتیاز را کسب کردند و این میزان در سال ۹۷ به حدود ۵۳ امتیاز رسید.
انصاری خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی بر اساس برنامه ریزیها باید در سه سال یعنی از سال ۹۷ تا پایان سال ۹۹ اقدام به اصلاح نظام اداری خود کنند و نتایج ارزیابی دستگاهها امسال در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به در پیش بودن هفته دولت بین روزهای دوم تا هشتم شهریور ماه و برگزاری جشنواره شهید رجایی در طول آن هفته گفت: در این جشنواره از دستگاهها و نهادهای موفق که در طول سال ۹۷ اهداف و برنامههای دولت را به خوبی پیش برده اند تجلیل خواهد شد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در پاسخ به این پرسش که آیا دستگاههای ضعیف نیز به صورت عمومی معرفی میشوند، تصریح کرد: دستگاههایی که عملکردشان ضعیف و در رتبه پایین باشد فقط به دستگاههای نظارتی اعلام میشوند، چون که بر اساس مصوبه دولت در سال ۱۳۸۳ امکان معرفی این دستگاهها به مردم وجود ندارد مگر اینکه مصوبه اصلاح شود که ما از این موضوع استقبال میکنیم.
انصاری همچنین از مهلت دولت به دستگاهها برای بارگذاری حقوق و دریافتی مدیران در سامانه حقوق و دستمزد خبر داد و گفت: برخی دستگاهها در این زمینه اقدامات خود را به درستی انجام دادند و دستگاههایی که هنوز دریافتی مدیران خود را بار گذاری نکرده اند حداکثر تا پایان شهریور فرصت دارند و ما این موضوع را به دولت گزارش خواهیم کرد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا نهادهایی همچون قوه قضائیه اقدام به بارگذاری دریافتی مدیران خود در سامانه حقوق و دستمزد نکرده اند، افزود: ما مصوبه دولت را به همه دستگاههای مشمول قانون از جمله قوه قضائیه اعلام کردیم و آنها نیز گفته اند که ابتدا این موضوع را در پایگاه اطلاع رسانی خودمان یعنی بخش درون دستگاهی وارد میکنیم و پس از آن، آنرا در سامانه حقوق و دستمزد بارگذاری خواهیم کرد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در پاسخ به این پرسش که تا چه میزان، قانون بازنشستگی در دستگاهها اجرایی شد، گفت: تقریبا همه دستگاهها این قانون را اجرا کردند البته برخی نهادهایی همچون صدا و سیما بودند که مجوزهایی به صورت استثنا گرفتند هرچند طبق گفته مسئولان صدا و سیما، ۲۰۰ نفر از مدیران این سازمان بر اساس همین قانون بازنشسته شدند.