نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی شکوفایی هنر صنعت فرش را نیازمند رفع چالش های تولید و فروش دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم در مراسم اختتامیه نمایشگاه فرش دستباف تبریز گفت : یکی از این چالش ها افزایش تعداد رقبا است و کشور هایی نظیر چین ، افغانستان و ترکیه رقیب سرسخت ایران هستند و هند ، مصر ، پاکستان ، مراکش ، رومانی ، آلبانی و بلغارستان به تکاپو افتاده اند تا فرش تولید کنند.
وی افزود:کشورهای رقیب با استفاده از طرح ها و نقشه های فرش ایران اقدام به تولید این هنرصنعت کرده اند که نتیجه آن وارد شدن صدمه های جبران ناپذیر به فرش است.
امام جمعه تبریز تحریم را یکی دیگر از چالش های این عرصه برشمرد و گفت : به علت تحریم های اقتصادی تحمیل شده ، صادرات فرش نیز تحت الشعاع قرار گرفته و فعالان این عرصه را در تنگنا قرارداده است.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم خاطر نشان کرد : البته در برهه ای که تحریم ها شدت یافته است سیر صعودی را در صادرات این کالای بسیار ارزشمند ارز آور شاهد بودیم.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه ناهماهنگی تولید با نیاز بازار و تحقیقات اندک در این خصوص چالش دیگری را به هنر صنعت فرش وارد ساخته است گفت : کمبود اطلاعات به روز درباره خواسته ها و گرایش های مصرف کنندگان، نبودحساسیت به نیاز مشتریان، نبود آشنایی دقیق با بازارهای هدف و شرکت نکردن در نمایشگاه های بین المللی این صنعت را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
وی گفت: نبود بررسی دقیق برای تامین نیاز مشتریان، حتی مصرف کنندگان داخلی را به تهیه فرش دستباف بی میل کرده است.
امام جمعه تبریز نبود تبلیغات و بازاریابی را از دیگر چالش های هنر صنعت فرش عنوان کرد و ادامه داد : برای رسیدن به اهداف کارآمد در این بخش ، اجتناب از تبلیغات ستنی و هماهنگی در تمامی ابعاد تبلیغات بسیار ضروری به نظر می رسد.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم بادامه داد: استفاده از مواد اولیه نامرغوب این هنر صنعت را با چالش روبه رو ساخته است و افزایش بهای مواد اولیه مرغوب و به تبع آن افزایش قیمت کالای تمام شده باعث گرایش به مواد اولیه نامرغوب از سوی تولید کنندگان شده است که کیفیت محصول تولید شده را کاهش داده و رغبت مشتری برای خرید آن را کم کرده است.
وی نبود تنوع در نقشهای فرش را یکی دیگر از مشکلات حوزه فرش برشمرد و افزود: این موضوع باعث شده است مردم تمایل خرید فرش های ماشینی با تنوع نقش و رنگ را بیش از گذشته داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم اضافه کرد: نبودحمایت مالی کافی از بافندگان و پایین بودن دست مزدها و بیمه نبودن دست اندرکاران فرش معضل بزرگ در عرصه تولید و فروش فرش دستباف ایران به حساب می آید.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه برای رفع این چالش ها راهکارهای فراوانی هم وجود دارد تصریح کرد : حمایت های دولتی یکی از این راهکارها است چرا که امروز باقی ماندن در فرش نیازمند درآمد کافی به خانوارها است.
امام جمعه تبریز انتقال سلیقه مشتری را به بدنه تولید از دیگر راهکارها دانست و ادامه داد : برای رسیدن به این هدف اعزام هیات های تجاری ، تبلیغاتی به کشورهای هدف صادراتی بسیار مهم و ضروری است.
وی خلاقیت در طرح و ثبت آن ها و تشویق طراحان را به کشیدن طرح هایی مطابق با سلایق مشتریان بدون خدشه دار شدن اصالت طرح های ایرانی را دیگر راهکار شکوفایی هنر صنعت فرش عنوان کرد.
حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم تاکید کرد : باید با بازنگری موشکافانه ، خلاقیت و نوآوری ها به این عرصه وارد شود و در قالب الگوی فرش ایرانی به ثبت جهانی برسد که البته در این زمینه از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اقداماتی شروع شده است.
نخستین نمایشگاه فرش دستباف ایران-تبریز با معرفی و تجلیل از غرفهداران، طراحان و تولیدکنندگان برتر صنعت فرش به کار خود پایان داد.
این نمایشگاه که از روز 10 مرداد با حضور رئیس جمهور در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تبریز برپا شده بود، برترین آثار صنعت فرش را در فضایی به وسعت 10 هزار مترمربع به مدت 4 روز در معرض دید علاقهمندان قرار داد.
بزرگترین فرش دستباف یکپارچه جهان به مساحت 600 مترمربع که حاصل کار و تلاش هنرمندان تبریز است، از مهمترین و زیباترین آثاری بود که در این نمایشگاه برای اولین بار از آن رونمایی شد.