آرتمیا ظرفیتی بینالمللی برای اشتغالزایی و ثروتی منحصر به فرد در دریاچه ارومیه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی ،دانش فنی پرورش و فرآوری آرتمیا از سوی محققان دانشگاه ارومیه به کشورهای خارجی از جمله روسیه انتقال می یابد.
رییس پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری دریاچه ارومیه گفت: شرکت روسی آمادگی کامل خود را برای عقد قرارداد با دانشگاه ارومیه جهت برنام ریزی و نظارت علمی و فنی بر کلیه فعالیتهای آن شرکت در ارتباط با آرتمیا اعلام کرده که با این قرارداد به زودی شاهد انتقال دانش فنی آرتیما توسط دانشگاه به کشور روسیه هستیم.
او با اشاره به اینکه تخم آرتمیا قادر است چندین سال در میان نمک ها زنده بماند و با مهیا شدن اکوسیستم دوباره به حیات طبیعی خود بازگردد، افزود: حیات آرتمیا که در سالهای اخیر با بحرانی شدن وضعیت آبی دریاچه ارومیه در معرض خطر جدی قرار گرفته بود، امسال با نزول رحمت الهی و افزایش آب حوضه آبریز دریاچه دوباره احیا و به چرخه اکوسیستم دریاچه بازگشته است.
آق بیان کرد: جهت بررسی وضعیت دریاچههای شور جنوب غربی روسیه از زیستگاههای طبیعی آرتمیا به دعوت یک شرکت بزرگ به این کشور سفر کردم که هدف از این سفر بررسی امکان همکاری پژوهشکده آرتمیا دانشگاه ارومیه در پروژه های تولید، عمل آوری و فرآوری آرتمیای روسیه است.
او تصریح کرد: طی این سفر از دریاچهها، مرکز صید آرتمیا و کارخانه عمل آوری و فرآوری آرتمیا بازدید شد.