مقامات و شخصیت های بوسنیایی و نمایندگان کشورهای خارجی با اهدای گل، قرائت فاتحه، یاد قربانیان نسل کشی سربرنیتسا در سال 1995 را گرامی داشتند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از سربرنیتسا؛ مراسم بیست و چهارمین سالگرد نسل کشی مسلمانان سربرنیتسا با حضور شخصیت های سیاسی، فرهنگی، مذهبی و نظامی بوسنیایی، دیپلمات ها و نمایندگان کشورهای خارجی، خانواده های قربانیان و بازماندگان جنگ و جمع کثیری از مردم بوسنی و هرزگوین و کشورهای دیگر امروز پنجشنبه یازدهم جولای در مرکز یادبود پوتوچاری واقع در شهرستان سربرنیتسا برگزار شد.
روز گذشته نیز نزدیک به پنج هزار نفر از شرکت کنندگان در پیاده روی صلح موسوم به مارش میرا پس از پیاده روی مسیر 120 کیلومتری در سه روز خود را به سربرنیتسا و قبرستان پوتوچاری رساندند و مورد استقبال گرم ساکنین این شهر قرار گرفتند.
جوانان ایرانی نیز همانند سال گذشته حضوری پرشور در پیاده روی صلح داشتند. این گروه جوان در مدت حضورشان و طی مسیر هنزمان با اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران با جوانان و نوجوانان بوسنیایی و دیاسپورا ارتباط بسیار خوبی را برقرار و در خصوص اشتراکات بین دو کشور تبادل اطلاعات کردند.
شفیق جعفرویچ عضو مسلمان شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین، باقر عزت بگوویچ رئیس مجلس اقوام، حسین افندی کاوازوویچ رئیس العلمای جامعه اسلامی بوسنی و هرزگوین، نماینده عالی جامعه بین الملل در بوسنی و هرزگوین، سفیر ویژه اتحادیه اروپا در بوسنی و هرزگوین، صفت سافتیچ رئیس سابق مجلس اقوام بوسنی و هرزگوین، محمود حیدری سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوسنی و هرزگوین و "امیر حسین نوری" رایزن فرهنگی کشورمان به همراه جمعی از دیپلمات های کشورمان و شماری از مقامات بوسنی و هرزگوین هیئت همراه، هیئت های سیاسی از عربستان، ترکیه، واتیکان، آمریکا، مونته نگرو و کشورهای دیگر از جمله شخصیت هایی هستند که در مراسم بیست و چهارمین سالگرد کشتار سربرنیتسا حضور یافتند.
شفیق جعفروویچ در جمع خبرنگاران گفت: باعث شرمساری و تاسف است، شخصی که بر کشور بوسنی و هرزگوین حکومت می کند، نسل کشی سربرنیتسا را انکار می کند. انسانیت حکم می کند به قربانیان و خانواده های آنان احترام بگذاریم و با آنها همدردی کنیم.
جعفروویچ همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص تلاش میلوراد دودیک رییس شورای ریاست جمهوری این کشور برای تصویب طرحی که کشتار سربرنیتسا نسل کشی خوانده نشود، اظهار داشت: تلاش های ناموفقی در طول این سالها به نفع کسانی که مرتکب نسل کشی شده اند انجام شده است، اما ما راه خود را در مبارزه با تصویب این طرح ادامه خواهیم داد و هیچگاه تسلیم آن نخواهیم شد.
در ادامه, مقامات و شخصیت های بوسنیایی و نمایندگان کشورهای خارجی با اهدای گل، ادای احترام و قرائت فاتحه، یاد قربانیان نسل کشی سربرنیتسا در سال 1995 را گرامی داشتند. پس از اقامه نماز میت تابوت های قربانیان بر دوش خانواده ها و مردم داغدار بوسنی و هرزگوین تشییع و به خاک سپرده شدند. طبق پیش بینی ها جمعیتی نزدیک به ۳۰ هزار نفر در مراسم امسال حضور داشتند.
در میان قربانیان دفن شده امروز جوان ترین آنها "عثمان تسورک" نام دارد که در زمان کشته شدن 16 سال داشت و مسن ترین این قربانیان "شاها تسورک" است که در زمان کشته شدن 82 سال داشت. تاکنون در قبرستان پوتوچاری در شهرستان سربرنیتسا ۶۴۳۳ نفر به خاک سپرده شده اند.