مدیرعامل منطقه آزاد چابهار از فعالیت ۷ تعاونی سوزن دوزی در این منطقه خبرداد
وی یادآور شد: رنگها، طرحها و چگونگی استفاه از آنها مدنظر قرار داریم و معتقد هستیم هیچ هدیهای از منطقه آزاد چابهار به جز صنایع دستی نباید بیرون برود. در عین حال موفق شدیم ۷ تعاونی سوزن دوزی ایجاد کنیم و ۱۰۰ سوزندوز را بیمه کردیم.
کردی ادامه داد: طی این مدت در عمان، ایتالیا، روسیه، تایلند و فرانسه نمایشگاه برگزار کردیم همچنین در حوزه آموزش مدرسه عالی هنر را در چابهار راهاندازی کردیم که اکنون دپارتمان طراحی و دوخت لباس آن آغاز به کار کرده است.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اعتقاد بر آنکه از طریق اقتصاد فرهنگ میتوان به فرهنگ و مردم کمک کرد گفت: در ضمن اشاعه و حفظ هویت، میتوان کارهای اساسی در توسعه اقتصاد انجام داد، زیرا در بخش سوزندوزی میتوان با حداقل سرمایه یک کارگاه راهاندازی کرد و علاوه بر توسعه اقتصادی به حفظ اصالت، هویت و فرهنگ ایرانی نیز کمک کرد در این راستا ملزومات کارگاهها از پارچه گرفته تا نخ و حتی خود کارگاه را تأمین میکنیم.
کردی در پاسخ به سؤال خبرنگار ما گفت: تجاری سازی سوزندوزی را مدنظر داریم در این راستا در صدد ایجاد شرایطی برای پوشش بازار و تولیدات هستیم البته سعی ما بر آن است با حفظ اصالت و ریشه هنر و ساختار آن، خلاصهسازی و به بازار ارائه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث گردشگری اختیارات را به منطقه آزاد چابهار تفویض اختیار کرده و همکاری خوبی در این بخش با معاونت صنایع دستی داریم البته بازارچه صنایع دستی ایجاد کرده ایم تا رقابت فروش سوزندوزی را شاهد باشیم ضمن آنکه الزاما به دنبال آن نیستیم که کارهای باکیفیت ایجاد شود.
هزار کارگاه سوزن دوزی برای ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: راه اندازی هزار کارگاه سوزن دوزی بلوچ برای ترویج لباسهای ایرانی - اسلامی است، این طرح از استان سیستان و بلوچستان به ما رسیده و قرار است با سوزن دوزی بلوچ، این طرحها در لباسهای ایرانی اسلامی دیده شود. یکی از وظایف ما ایجاد این طرحهاست.
حمید قبادی در نشست خبری امروز با اشاره به آنکه هزار کارگاه سوزن دوزی که قرار است در استان سیستان و بلوچستان راهاندازی شود در قالب دوختهای سنتی سوزندوزی بلوچ خواهد بود، گفت: قرار است لباسهای ایرانی اسلامی تولید کنیم و محتوا و موضوعیت سوزندوزی به طرح لباسهای ایرانی وارد شود.
وی ادامه داد: سوزندوزی بلوچ ظرفیتهای گستردهای دارد و استان سیستان و بلوچستان به واسطه ظرفیت گستردهای که دارد میتواند این هنر را توسعه دهد ضمن آنکه شاهد اقبال عمومی از نقش مکران نیز بودیم.
قبادی خاطرنشان کرد: تفاهمنامهای با معاونت امور هنری چابهار منعقد کرده ایم تا چابهار به عنوان یکی از پایگاههای دوخت سنتی کشور معرفی شود در عین حال مجموعه ردای سنتی مکران، مجری کار شده است و در این راستا تفاهمنامه اجرایی بین سپاه منطقه آزاد چابهار، فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف ایجاد توسعه پایدار در منطقه منعقد شده است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس خاطرنشان کرد: مجریان طرح شناسایی شدهاند و در حال دریافت مجوزها هستند که این مجوزها توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان صادر خواهد شد، همچنین تأمین مواد اولیه توسط مجری منطقه آزاد چابهار انجام میشود و بیمه هنرمندان نیز توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد، سپاه و همچنین کمیته امداد رقم خواهد خورد.
قبادی گفت: قراردادهای تضمین خرید از کارگاههای منتخب نیز منعقد شده است ضمن آنکه تأکید بر آن است تا بتوان امکان صادرات این کارها را نیز فراهم کرد، اکنون بازارچههایی برای عرضه این محصولات در تهران، مشهد، شیراز، اصفهان برپا شده و قرار است تا پایان سال هزار واحد، شناسایی و معرفی شوند.
وی تأکید کرد: سوزن دوزی بلوچ یک نشان (برند) است و هویت ایرانی دارد که میتواند روی لباسهای مدرن قرار گیرد، در عین حال میتوان تلفیقی از دوخت سنتی با لباس و طرحهای مدرن را در اختیار مخاطب امروزی قرار داد.
قبادی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایلنا مبنی بر آنکه چه برنامهای برای نظارت در خصوص کاهش نیافتن کیفیت آثار تولید شده و همچنین نظارت بر قیمتگذاری آثار سوزندوزی در نظر دارند، گفت: گرانی اتفاق نمیافتد، زیرا سادهسازی را مدنظر داریم و قصد داریم از تکهها و نمادهای سوزندوزی شده روی لباسها استفاده کنیم نباید فراموش کرد که سوزندوزی بر اساس تکنیکهای هندسی تبدیل به نقش میشوند، همچنین هنرمندانی را در نظر داریم تا بر اساس برشها و تکنیکها دوخت جدیدی را ارائه دهند.
وی ادامه داد: بنا نیست عین قطعات سوزندوزی وارد لباسهای امروزی شود از آنجایی که این هنر زمانبر است به یقین قیمت بالایی خواهد داشت اگر قرار باشد این کار را بکنیم اول قیمت آثار تولید شده بالا خواهد بود که استقبال نمیشود، قرار است سادهسازی در هنر طراحی صورت گیرد بنابراین آنچه که از سوزندوزی خواهید دید، آن لباس بلوچ که در ذهنها است نیست بلکه سوزندوزی و طرح آن را مدنظر داریم.
کاش شما بزرگواران میتونستین راھنماییم کنیین
بودجہ من زیاد نیس ولی باتوجہ ب بودجہ م میخوام نیرو بگیرم و ب امید خدا شرو کنم۔ ولی نمیدونم از کجا شرو کنم برا کارای بیمہ چیکار کنم از کجا مجوز بگیرم۔چجوری معرفی کنم حقوقای کارمندام چقدر باشہ و کلی سوال دیگہ ۔۔۔۔