وزیر علوم:
تشریح موضوعات مطرح در اجلاس رؤسای دانشگاهها
ارتباط با جامعه، مسائل اجتماعی، ارتباط با صنعت، اشتغال، تحریم و ... از موضوعات مهم اجلاس امسال خواهد بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر منصور غلامی در حاشیه بازدید از آزمون سراسری که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد به تشریح جزئیات برگزاری اجلاس رؤسای دانشگاهها که در هفته آینده برگزار میشود پرداخت و گفت: اجلاس رؤسای دانشگاهها مراکز پژوهشی و پارکهای علوم و فناوری سراسر کشور طبق روال گذشته، سالانه برگزار میشود و امسال نیز هفته آینده در دانشگاه الزهرا تهران برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: اجلاس امسال باهدف «تبیین وضعیت و چالشهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور در شرایط تحریم» و «چگونگی بهرهبرداری از ظرفیتهای علمی و تخصصی جامعه دانشگاهی در مواجه با چالشهای احتمالی» برگزار خواهد شد.
دکتر غلامی گفت: مسائل مربوط به ارتباط دانشگاهها و مراکز علمی با جامعه، مسائل اجتماعی کشور و از طرف دیگر ارتباط با صنعت و موضوعات مرتبط با رونق تولید در کنار افزایش زمینههای اشتغال در کشور از موضوعات مهم اجلاس امسال خواهد بود که در یک روز کاری با حضور وزرای ذیربط برگزار خواهد شد.
وی افزود: در هماندیشی «سیاستهای تولید ملی و اشتغال»، درباره سیاستها و برنامههای دولت در توسعه تولید ملی و اشتغال، نقش توسعه فناوری در ایجاد اشتغال و کارآفرینی، جلب مشارکت بخش غیردولتی و توسعه سرمایهگذاری، نقش مؤسسات آموزش عالی و پژوهش و فناوری در پشتیبانی از سیاستهای اشتغال و کارآفرینی دولت، نحوه تأمین مواد اولیه، قطعات، تجهیزات و فناوریهای مورد نیاز صنعت و سایر بخشهای صنعتی و اجرایی، پشتیبانی از مراکز تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی و ارتقا کیفیت کالای ایرانی و نقش دانشگاهها و مؤسسات پژوهش و فناوری در پشتیبانی از سیاستهای تولید ملی و اشتغال گفتگو و تبادل نظر خواهد شد.
دکتر غلامی یادآور شد: در هماندیشی دوم نیز با عنوان «تحلیل وضعیت اجتماعی، فرهنگی و ارتباط آن با تحریم»، شناسایی نقاط آسیبپذیر و التهابآفرین، دغدغهها و حساسیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، ضرورت و نقش سرمایههای اجتماعی و نمادین در کمک به رفع چالشهای ملی و تقویت همبستگی ملی، سیاستها و برنامههای دولت در کمک به کاهش نقاط آسیبپذیر و التهابآفرین و نقش مؤسسات آموزش عالی و پژوهش و فناوری در کمک به ایجاد فضای نشاط و امید در جامعه، محورهای مورد گفتگو و تبادلنظر خواهند بود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در پایان خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم در اجلاس رؤسای دانشگاهها بتوانیم با دریافت دیدگاههای مختلف و برنامههای وزرای مرتبط بتوانیم هم فکری و هم اندیشی خوبی برای دستیابی به اهداف با رؤسای دانشگاهها، پارکهای علوم و فناوری و مراکز پژوهشی داشته باشیم و برنامههای که وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این زمینه اجرایی میکند مورد همفکری بیشتری قرار گیرد تا تأثیر گذاری بیشتری داشته باشند.
سیاست راهبردی وزارت علوم؛ تقویت ارتباط دانشگاهها با صنعت و جامعه
قائم مقام وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز هیأتهای امنا و ممیزه مرکزی، گفت: سیاست راهبردی این وزارتخانه در دولت تدبیر و امید، تقویت ارتباط علمی و تحقیقاتی دانشگاهها با لایههای مختلف جامعه، حوزههای گوناگون اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و تعامل با صنعت و سایر نهادها و مؤسسات پژوهشی و تخصصی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، عبدالرضا باقری در نشست هیأت امنای دانشگاه یاسوج گفت: تمرکززدایی و توزیع عدالت آموزشی در ابعاد گوناگون از دیگر رویکردهای مهم وزارت علوم تحقیقات و فناوری است که این مهم به وضوح در سطح دانشگاهها و در استانهای کمتر توسعه یافته از جمله کهگیلویه و بویراحمد مشهود است.
وی بر ضرورت تشکیل شبکههای مجازی دانشجویی، کمیتههای جذب خیرین و راهاندازی بورسهای دانشجویان با استعداد و نخبه به عنوان ماأموریتهای مهم هیأت امنای دانشگاهها در استانهای مختلف تأکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیتهای بومی منطقهای، نخبگان علمی، افراد صاحب منصب و بانفوذ در این راستا نیز باید مدنظر قرار گیرد.
باقری با بیان اینکه تشکیل بنیادهای نیکوکاری و توسعه و جهتگیری کمکهای مالی و مشارکتهای مردمی در حوزه آموزش عالی از دیگر رویکردهای مهم این وزارت است، گفت: ظرف 4 سال گذشته حدود ۷۰ مؤسسه و شبکههای نیکوکاری در حوزه آموزش عالی تشکیل شده که در زمینه ساخت خوابگاههای دانشجویی، طرحهای عمرانی و ورزشی و تجهیز آزمایشگاهها در سطح دانشگاهها مشارکت موثر داشتهاست.
وی دانشگاه یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد را یکی از استانهای مهم در زمینه علمی و جذب نیروهای نخبه و متخصص دانست و گفت: وجود بیش از یکهزار عضو هیأت علمی در دانشگاههای این استان، ظرفیت کمنظیری برای توسعه و شکوفایی این منطقه محروم محسوب میشود.
باقری تأکید کرد: وجود بیش از ۳۰۰ عضو هیأت علمی و نخبه در دانشگاه یاسوج، قرار گرفتن یکی از استادان این مرکز در بین دانشمندان برتر جهان و ارتقای رتبه آموزشی و اجرایی این دانشگاه ظرف 2 سال گذشته بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور بیانگر رشد و بازگشت این دانشگاه به مسیر اصلی توسعه است.