پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم با صدور پیامی از دستگاههای مختلف به دلیل ثبت جنگلهای هیرکانی در فهرست میراث جهانی تشکر و قدردانی کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر منصور غلامی در این پیام آورده است: در چهل و سومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو، جنگلهای هیرکانی ایران که یکی از ارزشمندترین میراث طبیعی بشر با گونههای گیاهی و جانوری بی مانند است به ثبت جهانی رسید. این میراث بی نظیر، جلوهای دیگر از شکوه و عظمت غرورآفرین ایران عزیز و تاریخی است. سرزمینی که گنجینه والاترین آثار تاریخی و فرهنگی و طبیعی و میراث ملموس و ناملموس تمدن بشری است. ایران گذرگاه فکر و فرهنگ، هنر و اندیشه و تاریخ و علم و ادب و عرفان است. فرهیختگان و اهالی فرهنگ جهان این جایگاه بلند را به رسمیت شناخته و آن را گرامی میدارند.
در ادامه پیام وزیر علوم آمده است: ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی به عنوان بیست و چهارمین اثر تاریخی و طبیعی ایران را به ملت بزرگ ایران اسلامی تبریک میگویم. این موفقیت مرهون تلاش ستودنی و ارزشمند متخصصان و مدیران پرتلاش دستگاههای مختلف است. از همه این افراد به ویژه دست اندرکاران خدوم، سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیرداری، سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگی ایران در یونسکو، کمیسیون ملی یونسکو در ایران، مسؤولان و کارشناسان استانها نهایت سپاس و تشکر را دارم.
دیروز دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران از ثبت جنگلهای هیرکانی در فهرست میراث جهانی خبر داد.
جنگلهای هیرکانی با یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلیداغ در شرق استان گلستان، در گسترهای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد.
اکنون جنگلهای هیرکانی، زیستبوم ۲۹۶ گونه پرنده و ۹۸ گونه پستاندار است. همچنین ۱۵۰ گیاه بومی درختی و بوتهای (مانند شمشاد و انجیلی) نیز در آن یافت میشود.
چهل و سومین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو تا ۱۰ جولای (۱۹ تیر) در باکو ادامه دارد.
تأکید بر تسهیل فرآیند جذب نخبگان
وزیر علوم بر تسهیل فرآیند جذب نخبگان و جذب حداکثری آنان و تقید نداشتن شرکت متقاضیان عضویت هیئت علمی تأییدشده بنیاد ملی نخبگان به جدول زمانی فراخوانها تأکید کرد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در نامهای به رؤسای دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری بر تسهیل فرآیند جذب نخبگان و جذب حداکثری آنان و تقید نداشتن شرکت متقاضیان عضویت هیئت علمی تأییدشده بنیاد ملی نخبگان به جدول زمانی فراخوانها تأکید کرد.
دکتر منصور غلامی در این نامه خطاب به رؤسای دانشگاهها آورده است:
حسب تقاضای معاون محترم علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، درخصوص تسهیل فرآیند جذب نخبگان و جذب حداکثری آنان، ضمن هماهنگی با مرکز جذب اعضای هیأت علمی، مقرر شد شرکت متقاضیان عضویت هیأت علمی تأییدشده بنیاد ملی نخبگان در فراخوانها مقید به زمان و دورهای خاص و جدول زمانی فراخوانها نباشد.
بر این اساس، در هر زمان با معرفی بنیاد به مرکز جذب و ایجاد کد ورود به سامانه از سوی مرکز جذب اعضای هیئت علمی، ورود متقاضیان به سامانه ثبت و زمینه بررسی تقاضای آنان فراهم خواهد شد.
ضروری است دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی در کوتاهترین زمان ممکن، وضعیت نخبگان را بررسی و نتایج مقایسه آنان با سایر داوطلبان را در سامانه درج کنند. مرکز جذب نیز موظف است گزارش همکاری و جدول زمانی رسیدگی دانشگاهها را هر ۶ ماه یکبار به اینجانب و رئیس محترم بنیاد ملی نخبگان ارسال کند.
همچنین با توجه به ضرورت رسیدگی سریع به تقاضاها ترتیبی دهید تا حکم عضویت پیمانه متقاضیان صادر شود و همزمان تقاضای معافیت کبر سن آنان در دستور اولین جلسه هیئت امنای دانشگاه / موسسه مربوطه قرار گیرد.
گفتنی است حداکثر معافیت کبر سن برای نخبگان، مانند سایر افراد، ۵ سال و موافقت هیأت امنای ذیربط برای تمدید حکم پیمانی در سال دوم ضروری است.